Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 594 / 35 / 0
[ external image ]
https://en.wikipedia.org/wiki/Thiethylperazine

ostatnio przypomniałem sobie że mam jeszcze ze 25 tabletek po 6,5mg tegoż specyfiku
ma to jakieś inne zastosowanie niż leczenie zawrotów głowy/nudności?
wg. wikipedii pomaga pozbyć się złogów amyloidów w mózgu
  • 2897 / 613 / 10
Można to bezpiecznie stosować na nudności po opioidach?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2897 / 613 / 10
Podbijam moje powyższe pytanie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2429 / 579 / 155
@STR88 Ogólnie tietylperazyna jest fenotiazyną, więc działa depresyjnie na OUN. Aczkolwiek niektórzy stosują, podobnie jak np. avio czy hydroksyzynę. Z tym, że chociażby przy metadonie z tietylperazyną lepiej uważać, bo oba potrafią wydłużyć QT. Za to do stosowania na skręcie nadaje się w sam raz przeciwwymiotnie.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.