Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
THCV
Nieprzeczytany post autor: Shiruz »
wczoraj testowałem THCV w postaci cartrige 1,1ml o składzie 40%THCV+20%CBG+20%CBN z terpenami/smakiem green crack.
konsystencja- ''najrzadsze"w porównaniu do hhc-o,hhc-p i h4cbd.
wziołem 4 duże buhy.

działanie:
-bardzo przyjemne, błogie uspokojenie ciała i umysłu, pełen relaks&chill, efekt lekkiego high.
-działanie rozkręca się z upływem czasu co na+
-lekko siada na oczy co na + lubię ten efekt
-profil działania w stylu indica, co trochę zaskakuje bo teoretycznie miało działać pobudzająco:)
-bardzo duży plus za to ,że nic nie gryzie w gardło i nie dusi
-smak przyjemny i dużo dymku
-czas działania napewno ponad 1h, nie wiem dokładnie, zasnołem.

minusy:
-brak

ogólnie polecm nie ma tej mocy co hhc-o,hhc-p, ale moim zdaniem dużo lepsze od h4cbd i cbd.
  • 195 / 61 / 0
Ja mam mieszane uczucia w stosunku do THCV. Palone samo działa wręcz stymulująco i hamująco apetyt, ale ta stymulacja nie jest szczególnie przyjemna. Za to wczoraj spaliłem lolka z miksu haze, trochę bubble gum, trimów CBD i okruchów haszu z THCV. Efekt był bardzo przyjemny, początkowo nie czułem w ogóle zwiększonego apetytu, po jakiejś godzinie coś zjadłem, ale nie miałem ochoty żreć, jak to mam zwykle po paleniu, tylko smakować. Słuchałem sobie podcastu na YT o zwierzętach i bardzo przyjemnie mi się słuchało. Nie gubiłem wątku, byłem mega zaciekawiony. Gdzieś po 2,5 godziny weszła ogromna senność i się położyłem spać. Obudziłem się po 8 godzinach mega wypoczęty.

Także jak dla mnie palenie THCV solo raczej nie ma sensu, natomiast będę dalej eksperymentował z miksami.

No i taka ciekawostka, niektóre odmiany marihuany zawierają pewną ilość THCV. Nie tylko te specjalnie uprawiane dla tego związku jak np THC Victory, ale też takie klasyki jak Durban Poison.
  • 87 / 10 / 0
Czy Tetrahydrokannabiwarin jest w Polsce dozwolony?
  • 1 / / 0
Re: THCV
Nieprzeczytany post autor: Ojeju »
Wygląda na to że tak
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.