Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 223 / 24 / 0
Ja paliłem vape pena z thc-p kupionego od HH. 3 buchy bardzo gryzące w płuca i kaszel. Na początku nic nie poczułem ale po niecałej godzinie weszło i było dosyć mocno a nad ranem następnego dnia jeszcze było czuć działanie chociaż już słabo. Ogólnie polecam. Faza psychodeliczna była.
  • 3 / / 0
Pen z THC-P zamówiony z jednej z czeskich stron, trochę jako eksperyment, czy może to być bardziej ekonomiczne rozwiązanie przy codziennej potrzebie palenia. Efekty - całkiem przyjemne, choć dym faktycznie gryzie w płuca, zwłaszcza po wzięciu większego bucha. Jednak nie odnotowałam tej 30x większej mocy niż klasyczne THC, o której producenci piszą na stronach. Największa zaleta to brak przypału, można to sobie pociągnąć w niemal każdej sytuacji. Ale jointa z THC, w mojej opinii, nie zastępuje.
  • 34 / 6 / 0
A poruszy ktoś kwestie bezpieczeństwa? Przymierzam się do zakupu carta z thc-p (poprzednio brane thc, hhc, hhc-p, hhc-o) i w sumie zastanawiam się czy to może być toksyczne dla organizmu w jakiś sposób, no bo nieprzebadane itd. w przeciwieństwie do zwykłej trawki
Uwaga! Użytkownik animalplanet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 757 / 140 / 0
Tak, wg mnie może być toksyczne tak jak wszystkie nieprzebadane półsyntetyki. To takie współczesne dopalacze. Dopóki nie ma zgonów i zachorowań to nic z tym nie robią. Są już głosy o delegalizacji hhc.
  • 70 / 11 / 0
@visitorQ delegalizacja HHC bo? Jest psychoaktywne lub coś podobnego?
  • 110 / 38 / 0
Nie jestem regularnym palaczem, więc ciężko mi porównać w pełni z THC naturalnym, ale mam wrażenie że THC-P jest trochę bardziej psychodeliczne. Ziomek, który pali tony jarania też to samo stwierdził i powiedział, że jak palił tego bardzo dużo to trzymało go o wiele dłużej niż normalne zioło. Nie pamiętam dokładnie ale chyba największa bomba nawet 1-2h, jak normalnie dla przejaranych ludzi zwykłe zioło ma peaka może pół godzinnego. O i też normalnie nie działa na niego THC paranoicznie, ale tutaj momentami czuł się nieswojo.

Może to przez świadomość że to syntetyk, ale może coś jest jednak na rzeczy. Dłuższe działanie na pewno jest. HHC wydaje się bezpieczniejsze imo
  • 586 / 123 / 0
THCp ma cos z kwasa jak dla mnie ale tylko cartridge. Palenie suszu gorzej wypada. W formie edible bardzo fajne ale ciezko wyczuć dawke.
  • 2 / / 0
Jak to jest z legalnością THC-P w Polsce? Większość sklepów wysyła produkty z Czech. Można to bez przypału zamówić na paczkomat?
  • 51 / 5 / 0
Czy na każdego tak działa, że ładuje się niecałą godzinę od zapalenia? Dla mnie to mocno osobliwe, w końcu palenie jest najszybszą po iv drogą podania. Czy to znaczy, że za efekt psychoaktywny odpowiada de facto jakiś metabolit, a nie samo THC-P?

@Hpst, THC-P jest nielegalne jako analog THC. Wszystkie te nowe kannabinoidy bazujące na THC i HHC są nielegalne. Jedynie H4CBD jest w szarej strefie, nawet widziałem olejki na Allegro, choć nie wiem czy i jaki potencjał ma ta substancja
adhibe rationem difficultatibus
  • 1 / / 0
@przekletykozisyn co do legalności - nie do końca prawda. Przynajmniej co do bezpośredniej penalizacji - w wykazie substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych brak HHCP. Wprost zabronione na te chwilę są: HHC i HHC-O (dodane do wykazu rozporządzeniem z dnia 20 kwietnia 2023 r). Nielegalne dodatkowo są izomery i ich warianty stereochemiczne THC. Co ciekawe 29 listopada 2023 Zespoł do spraw oceny ryzyka zagrożeń dla zdrowia lub życia ludzi związanych z używaniem nowych substancji psychoaktywnych wydał rekomendacje umieszczenie substancji THC-P (tetrahydrokannabiforol) i HHC-P (heksahydrokannabiforol) w załączniku nr 3 do rozporządzenia Ministra Zdrowia - nadal nie dodano do wykazu. Mogą co prawda spełniać definicję środka zastępczego (przepis antydopalaczowy), ale to już mniej jasna sprawa.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2024 przez volehmo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.