Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1655 / 299 / 0
Proszę Państwa, ja mam problem takiego rodzaju. Mam zaufaną doktorkę, z którą współpracuję od lat przez pewien halo portal. Od nowego roku zaczął się problem. Jak zawsze chciałem klona 2 mg czy alprę 1 mg i zawsze wypisywała bez problemu, tak teraz to w obu przypadkach wystawia najniższą dawkę, tj. 0,5 mg co jest nic nie warte w porównaniu z ceną konsultacji. Nawet po pół miesiąca czystego IKP jest to samo. Mój ziomek, źródło tanich klonów trafił do Świecia, więc może go wypuszczą na koniec miesiąca. Czy jeszcze są lekarze/receptomaty, gdzie można dostać jedną, porządną pakę 2 mg klonów albo 1 mg alpry? Oczywiście, prosiłbym o porady na priv.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 386 / 148 / 0
@Teabadger przepraszam, ale co to jest pół miesiąca czystego IKP? Nic. Jakbyś miał pół roku czystego IKP to co innego.
Tak, zaczął się problem dla takich jak Ty a będzie jeszcze większy.
Ja mam lekarza, który wypisuje benzo bez problemu (przynajmniej mi), ale namiaru i tak nie podam z 2 powodów:
1. na wizytę pierwszorazową i tak musiałbyś przyjechać osobiście - takie ma zasady i tyle
2. na wizytę czeka się minimum miesiąc, a na pierwszorazową jeszcze dłużej, mimo że wizyta u tego lekarza to koszt 400zł a przyjmuje 4-5x w tygodniu

Dwa, że z 2 tyg. czystego IKP i tak by Tobie nie wypisała prawdopodobnie nic z benzo, bo jest bardzo wyczulona na ćpunów, którzy traktują ją jak łatwy dostęp do benzo nie chcąc się leczyć z uzależnienia.
  • 1655 / 299 / 0
@ladyinnaightmares pomyłka. Rzeczywiście, chciałem napisać równo pół roku czystego IKP.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 319 / 81 / 0
Niestety przez neta na benzo czekają cię tylko najmniejsze dawki, musisz sobie kogoś stacjonarnie ogarnąć
  • 1655 / 299 / 0
@drakan9 na to wygląda. Rozmawiałem z moją zaufaną, internetową Panią Doktor i rzeczywiście potwierdziła, że obecne prawo wiąże jej ręce. Najgorsze jest to, że ja nawet nie jestem fizycznie uzależniony od benzo, ja chcę tylko jedną paczkę raz na dwa miesiące. Żadnych opio. Tylko klona 2mg lub 1 mg albo alprę 1 mg.
A więc mam pytanie - ktoś zna jakichś doktorków w Trójmieście, którzy nie mają problemu z wypisaniem benzo w takich małych ilościach? Jeszcze nie wybrałem tu lekarza pierwszego kontaktu, bo zobaczy moje IKP i choć pół roku jest czyste, to dalsza historia jest bardzo... obfita %-D
  • 319 / 81 / 0
@Teabadger Ta twoja zaufana to internista? niestety jak chcesz ciut większe dawki to musisz celować w specjalistów
  • 1655 / 299 / 0
@drakan9 tja, pewnie mówimy o tej samej osobie. Innymi słowy mówisz, że trzeba celować w psychiatrów i jednocześnie polować na jakiegoś wyluzowanego lekarza w Trójmieście. Nie interesują mnie ogromne ilości, nauczyłem się dzielić paczkę na części, by nie dopuścić do objawów wjebania fizycznego. Jedna paka klona 2 mg lub 1 mg i wszystko gra.
  • 319 / 81 / 0
Tak mam swojego magika specke z psychiatrii ma i bez problemu dalej wszystko pisze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.