Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 17 / 0
Wtłaczanie pod ciśnieniem to bardzo niebezpieczna sprawa.
Trochę za dużo przyłożysz i uszkodzisz uszy albo oczy.
Miałem osobiście i znam od innych przypadki takich uszkodzeń. Na szczęście drobnych i tymczasowych.
A nie jest to wcale tak łatwo wyczuć, kiedy jest jeszcze dobrze a kiedy za mocno.
Zwłaszcza jak masz tam konkretnie zawalone i tym samym upośledzone odczuwanie.

O wiele lepiej jest zrobić więcej płukań "grawitacyjnych" a delikatniejszych niż wciskać.

Natomiast zdaję sobie sprawę, że istnieją sytuacje przez które grawitacyjne płukanie się nie przebije.
Ale wtedy zalecam cholerną ostrożność. I nie ufanie temu, co odczuwasz w nosie, tylko bardzo delikatne i stopniowe zwiększanie ciśnienia. Z chirurgiczną ręką i precyzją :)
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 17 / 2 / 0
To dodam od siebie, że mi po maratonie puchnie nos tak że nie mogę oddychać. Krwotoki to normalka wtedy. Obkurczam wtedy naczynia krwionośne xylometazolinem (działa jak kret na zapchane rury ;) ). Ok 6zl w aptece. I wtedy zlatuje wszystko, woda morska i na koniec maść z witaminą A.
  • 376 / 10 / 0
Nozoil. skuteczny. sprawdzony empirycznie.
  • 2 / / 0
Bardzo ciekawa dyskusja. Też mam problem z powtarzającymi krwawieniami z nosa i zatokami, bardzo proszę o kontakt jqsxx na priv w sprawie mieszanki olejków eterycznych na zatoki.
  • 61 / 5 / 0
ja po koksowaniu 2-3dni mam taki beton w nosie, ze czasem zajebanie w nos jest niemozliwe. a tez mam takie wkretki ze jak nos juz troche przerobil towaru to sluzowka jest jakby zapchana i juz przez to slabiej kopie? bo na pewno mi sie osadza w nosie, bo wyciagnelem gluta nieraz i sprobowalem :D i smakowal kokosem normalnie.. takze to pytanie do stricte koksiarzy bo kazdy proch inaczej zapycha i rozkurwia nam te kichawy.. a jak ktos mieszka w nl albo niemczech i ma cos do polecenia to bylbym wdzieczny..ewentualnie jakis sklep online z dostawa do niemiec.. i za chwilke poczytam co tam wczesniej wykombinowaliscie;d Pozdro
:pacman: :amfa: :liść: :tabletki: :kreska: :hel: :pacman:
  • 2 / 1 / 0
Witam

ile trwa regeneracja błony śluzowej nosa / przegrody nosowej ? :nos:

ile cały nos się regeneruje i ogólnie piszcie wszystko o leczeniu nosa xD

to się w ogóle regeneruje?!'

z góry dzięki za pomoc z buchem twoim :liść:

połączono tematy
spiaca
  • 272 / 37 / 0
ja to ćpam juz troszke i mój odkurzacz ma sie dobrze, chodzi sprawnie, nie warczy, jest okiej :)
Uwaga! Użytkownik xSzuLeRx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2193 / 365 / 0
Jak ostry stan zapalny, lekarze przepisują antybiotyki.
Ja tak miałem, jeszcze widoczne rany, które krwawią.

Zatoki nos - psikacze sterydowe (na rec), nawilżanie, ziołówki na zatoki, smarowanie neomycyną noska (też na rec).

Lekarze bez problemu przepisują, nie trzeba mówić, że się wciągało proszki ;)
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1290 / 364 / 0
Tylko nie wolno plukac zwykla woda, bo potem podczas cpania bedzie krwawic do konca zycia. Ziomek tak robil kiedys i teraz jak zapali ziola albo sciagnie szczura to mu normalnie krew leci (choć akurat badziej przy jaraniu i to przez kilka dni) :liść: . Zreszta plukanie sola tez nie jest w 100% bezpieczne tak mysle, wiec plukanki lepiej sobie odpuscic.
  • 911 / 206 / 1
Można na początek spróbować smarować olejem konopnym tłoczonym na zimno nierafinowanym lub takiej jakości olejem z pestek malin. Warto też spróbować maści z wyciągiem z owsa. Jeśli to nie pomaga, trzeba iść do laryngologa na spawanie.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.