Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 17 / 0
Wtłaczanie pod ciśnieniem to bardzo niebezpieczna sprawa.
Trochę za dużo przyłożysz i uszkodzisz uszy albo oczy.
Miałem osobiście i znam od innych przypadki takich uszkodzeń. Na szczęście drobnych i tymczasowych.
A nie jest to wcale tak łatwo wyczuć, kiedy jest jeszcze dobrze a kiedy za mocno.
Zwłaszcza jak masz tam konkretnie zawalone i tym samym upośledzone odczuwanie.

O wiele lepiej jest zrobić więcej płukań "grawitacyjnych" a delikatniejszych niż wciskać.

Natomiast zdaję sobie sprawę, że istnieją sytuacje przez które grawitacyjne płukanie się nie przebije.
Ale wtedy zalecam cholerną ostrożność. I nie ufanie temu, co odczuwasz w nosie, tylko bardzo delikatne i stopniowe zwiększanie ciśnienia. Z chirurgiczną ręką i precyzją :)
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 17 / 2 / 0
To dodam od siebie, że mi po maratonie puchnie nos tak że nie mogę oddychać. Krwotoki to normalka wtedy. Obkurczam wtedy naczynia krwionośne xylometazolinem (działa jak kret na zapchane rury ;) ). Ok 6zl w aptece. I wtedy zlatuje wszystko, woda morska i na koniec maść z witaminą A.
  • 376 / 10 / 0
Nozoil. skuteczny. sprawdzony empirycznie.
  • 2 / / 0
Bardzo ciekawa dyskusja. Też mam problem z powtarzającymi krwawieniami z nosa i zatokami, bardzo proszę o kontakt jqsxx na priv w sprawie mieszanki olejków eterycznych na zatoki.
  • 61 / 5 / 0
ja po koksowaniu 2-3dni mam taki beton w nosie, ze czasem zajebanie w nos jest niemozliwe. a tez mam takie wkretki ze jak nos juz troche przerobil towaru to sluzowka jest jakby zapchana i juz przez to slabiej kopie? bo na pewno mi sie osadza w nosie, bo wyciagnelem gluta nieraz i sprobowalem :D i smakowal kokosem normalnie.. takze to pytanie do stricte koksiarzy bo kazdy proch inaczej zapycha i rozkurwia nam te kichawy.. a jak ktos mieszka w nl albo niemczech i ma cos do polecenia to bylbym wdzieczny..ewentualnie jakis sklep online z dostawa do niemiec.. i za chwilke poczytam co tam wczesniej wykombinowaliscie;d Pozdro
:pacman: :amfa: :liść: :tabletki: :kreska: :hel: :pacman:
  • 2 / 1 / 0
Witam

ile trwa regeneracja błony śluzowej nosa / przegrody nosowej ? :nos:

ile cały nos się regeneruje i ogólnie piszcie wszystko o leczeniu nosa xD

to się w ogóle regeneruje?!'

z góry dzięki za pomoc z buchem twoim :liść:

połączono tematy
spiaca
  • 272 / 37 / 0
ja to ćpam juz troszke i mój odkurzacz ma sie dobrze, chodzi sprawnie, nie warczy, jest okiej :)
Uwaga! Użytkownik xSzuLeRx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2193 / 363 / 0
Jak ostry stan zapalny, lekarze przepisują antybiotyki.
Ja tak miałem, jeszcze widoczne rany, które krwawią.

Zatoki nos - psikacze sterydowe (na rec), nawilżanie, ziołówki na zatoki, smarowanie neomycyną noska (też na rec).

Lekarze bez problemu przepisują, nie trzeba mówić, że się wciągało proszki ;)
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1290 / 364 / 0
Tylko nie wolno plukac zwykla woda, bo potem podczas cpania bedzie krwawic do konca zycia. Ziomek tak robil kiedys i teraz jak zapali ziola albo sciagnie szczura to mu normalnie krew leci (choć akurat badziej przy jaraniu i to przez kilka dni) :liść: . Zreszta plukanie sola tez nie jest w 100% bezpieczne tak mysle, wiec plukanki lepiej sobie odpuscic.
  • 911 / 206 / 1
Można na początek spróbować smarować olejem konopnym tłoczonym na zimno nierafinowanym lub takiej jakości olejem z pestek malin. Warto też spróbować maści z wyciągiem z owsa. Jeśli to nie pomaga, trzeba iść do laryngologa na spawanie.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.