[/quote]
Myślisz, że tutaj naprawdę okulista pomoże? Odkąd pamiętam szumi mnie w uszach, do tego dochodzą też tak zwane "brain zaps", jakieś plamki gdy patrzę w jeden punkt, błyski w oczach.
Czasem odczuwam również coś takiego, choćby drgały mi gałki oczne.
Pojawia się to nagle, trwa kilka sekund ale jest nieprzyjemne i totalnie nic nie widzę przez kilka sekund gdy już się to skończy.
Ciekawe w ogóle czy ktoś jeszcze czyta ten wątek xD
należy szukać pod frazą "Tinnitus"
Melatonina godzinę przed snem
.... rucha w czoko
Jakieś badanie było ,że polepszał zdrowym ludziom równowagę ruchową (lek na serce). Równowaga to coś co siedzi blisko chyba tego ucha wew. zjebanego?
19 grudnia 2018Kyokyan pisze: W myśl mojej teorii, są to częstotliwości będące w eterze (wifi, 3g, 4g, 5g, WiiMax). Nie każdy je słyszy (4/5 populacji nie słyszy), a wynikać to może z niższego etapu rozwoju, np. ich potomkowie najprawdopodobniej będą je słyszeć. U mnie zmieniło się o tyle, że teraz ten "pisk" zmienił się wybrzmiewając bardziej dzwonkami, przejemnie więc na mięko.
A ja póki co odpuszczam przedsięwzięcie i zaczynam ćpać, odpoczne.
Wiem że Stary temat, ale chlopa ładnie odkleiło.. szumy w jego glowie, to 3g, 4g, 5g i wi-fi. A moze ruskie nadają i chcą zrobić z ciebie szpiega?
Albo lepiej wiesz co.. wróć do podstawówki? Dowiedz się, czym jest fala radiowa i mikrofala.. czemu akurat wymieniłeś te sieci? Bo skoro 5g słyszysz, to co w latach 90' odbierałeś tv? Bo ten zakres częstotliwości które dziś są przypisane pod sieci komórkowe, kiedyś tv nadawały.
Zresztą jak już się dowiesz czym w fizyce jest fala radiowa, to czemu ziemi dźwięku nie słyszysz? Albo kosmosu, mikrofalowego promieniowania tła np.. zresztą zanim się taka bzdurę palnie, to wypadało by z tematem się trochę zaznajomić. Zresztą nie czaje takich ludzi co takie informacje wyłapują i wyznają, bo szczerze takie rzeczy się wymyśla, żeby wciskać takim głąbą, żeby sprzedać im sztucznie wymyślone coś jaki rozwiązanie. człowieku dziś, po tych kilku latach, to pewnie masz jeszcze większą sieczkę w głowie. Widzicie, to właśnie niszczy, jak głupi ludzie biorą narkotyki, albo ludzie z problemami które sobię Jedynie pogłębiają.
A wracając do tematu posta. To temat rzeka, bo powodów mogą być tysiące. Od wypłukania minerałów, przez co nasz organizm nie bedzie odpowiednio pracował i głupi sygnał do mózgu będzie zakłócony, bo mikro wylewy gdzieś w OUN. Równie dobrze może to być błahostka, jak i cos mega poważnego. Przecież coś takiego powie nam Tylko lekarza i to tam trzeba się udać. A co do tego, że Nigdy nie zniknie. Poważnie żeby nasze ciało, nie był w stanie się zregenerować, to trzeba trwale je uszkodzić jakimś wylewem, bo wtedy powstają takie blizny które się nazywa jamami poudarowymi, a i to czasami potrafi się zregenerować, nie wiadomo w jaki sposób, albo inna część mózgu przejmie funkcje w zastępstwie. Organizm ludźmi dąży do homeostazy, ciągłej równowagi i w ciągu 10-15 lat, Nawet płuca nałogowego palacza regenerują się całkowicie, o ile nie mają jakiś już dużych powikłań które powodują chorobę przewlekła. To mogą być rozwalone tętnice, rozwarstwiona aorta, a Nawet dziura w sercu.
Mój Case:
Mam szumy w jednym uchu od 3 lat. Próbowałem wszystkiego i w sumie najlepszym pomysłem jak habituacja. Genralenie żyje z tym normalnie, ale jakby nie było to byłoby o wiele fajniej. Macie jakieś swoje sposoby na zmniejszenie szumu które możecie polecić? Baa chyba że znacie metody żeby z tego wyjść
nasila się jak jestem zmęczony/próbuje zasnąć
jest to do tego stopnia głośne i nie do wytrzymania że muszę się jak najszybciej rozbudzić i otrzepać
ma ktoś pomysł co z tym zrobić ?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.