Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 901 / 11 / 120
@pokolenie Ł.K. nadzoruje ten temat i mam nadzieję że się odezwie.
załoga [H] ----> złapać mnie można tylko na czacie w knajpie ----> unknown
  • 4024 / 375 / 951
Ogólnie rzecz biorąc ten temat jest ZAWSZE aktualny, i to powiedziałbym w dwóch aspektach: pierwszy to propozycje tekstów wartych przetłumaczenia, drugi poszukiwanie autorów do rzeczonego tłumaczenia, a kto wie, może nawet formowanie jakichś, górnolotnie nazywając, grup roboczych, gdy chodziłoby o realizację większych projektów?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 3497 / 741 / 9
Tak więc w razie potrzeby mogę zaoferować tłumaczenie tekstów z angielskiego o tematyce związanej z substancjami psychoaktywnymi i nie tylko. O ich działaniu o neurochemii. Bez utraty wartości merytorycznej.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.