Doskonale zdaje sobie z tego sprawę, ale tematem wątku jest nie tylko LD.
Wiem czym jest świadomy sen.
Melvin Burgess
Dream_Walker pisze:Mi codzienne, ciekawe i bardzo wyraźne sny funduje Flubromazepam, czasem odnoszę wrażenie, że biorę w nich udział. Przed rozpoczęciem brania praktycznie nigdy nie pamiętałem co mi się śniło.
Tak samo MJ, gałka muszkatołowa - kompletna amnezja senna. Po hydroxyzynie także nie pamiętałem snów, ale wtedy jarałem więc może dlatego.
Przy 5htp nie zaobserwowałem różnicy (może nie przypatrywałem się dostatecznie)
Po alko zdarza mi się mieć najbardziej popierdolone sny życia, ale nie wiem czy można nazwać to wyraźnym (są tak intensywne, że pamiętam je dobrze, ale czy są wyraźne?).
Rzeczy, które naprawdę poprawiają "wyraźność snów" (ja to nazywam świadomością senną) w moim przypadku to:
-ilex guayasa -w moim przypadku nie zawsze, ogólnie niezbyt umiem tego używać w tych celach, ale jest bardzo polecane w internetach. Zdarzały mi się po tym (na początku) bardzo wyraźne sny (jeden aż ZA bardzo wyraźny koszmar). Teraz, gdy wypije napar przed snem to ciężej mi zasnąć i może poprawia pamięć, ale za to ja nie mogę się zebrać żeby zapisać sen o 4 w nocy. Obwiniałem o to inne suple, ale nie napiłem się tego przed snem i miałem naprawdę wyraźne i co najważniejsze zapamiętałem i zapisałem je !
-Gotu kola - tu już widać u mnie wyraźne efekty. Napar przed snem (1 czasem 2 łyżeczki) sprawia, że zapamiętuje dużo łatwiej. Często też budze się w trakcie snu (fazy REM) np. o 4 albo 5 w nocy przypominam sobie sen i go odrazu zapisuje. Występuje też u mnie efekt przypominania sobie losowego snu/fragmentu ot tak, bądź pod wpływem bodźca, np gdy śniła mi się karetka po zobaczeniu takiej przypomniałem sobie sen. Nie wiem czy słusznie, ale przypisuje to temu ziołu. Poza tym jest naprawdę dobre w smaku i jeśli wierzyć opisom z MO przyspiesza neurogenezę i tworzy nowe połączenia neuronalne. Tego nei mam jak zweryfikować jedno wiem - na sny działa.
-African dream root - miałem zaledwie 2,5g i tak się złożyło, że 1 dzień brania ADR-a to był także 1 dzień mojej (dawnej) przygody z LD. Ludzie piszą, że trzeba to brać kilka dni i min. 5g. Na mnie działało od 1 razu - LD nie było, ale sny miałem wyraźne niczym rzeczywistość. Nie przypominam sobie snu, w którym czułbym zapach, za wyjątkiem tych po ADR. Pierwsze LD miałem może po tygodniu.
-Kava kava - będąc za granicą miałem okazję skosztować i reakcja na sen była taka, że miałem bardzo wyraźne pierwsze odkąd pamiętam fałszywe przebudzenie :-D
Są jeszcze inne dream herby czy wspomniane wyżej Calea zacatechichi, ale ich nie testowałęm.
Dodam jeszcze, że odkąd skupiam się na snach, znów założyłem dziennik snów (poprzedni ZGUBIŁEM :-O ), pije te zioła i nie palę MJ mam regularnie fałszywe przebudzenia, które BTW czasem są wkurwiające, np. budze się pamiętam sen zasypiam i śni mi się, że zapisuje ten sen do dziennika nagle się budzę i oczywiście dziennik pusty, a sen wyparował :rolleyes: . Jakiś czas temu miałem na podobnej zasadzie 3 razy pod rząd. Budzę się zapisuje budze się i taka 3-krotna pętla. Albo budzę się przed robotą zasypiam i śni mi się, że się budze ubieram i idę przejść o 6 rano na miasto :-D . Staram się robić RT przy każdym przebudzeniu. Ostatnio się obudziłem (fałszywie) zrobiłem kilka razy RT i zadziałał. Uświadomiłem sobie, że śnię i leżąc próbowałem się unieść i polatać nie udało mi się (pierwszy raz w ld nie potrafiłem latać). Czytałem opisy, że ludzie się "sturlikują" (turlają?) na bok i wtedy zaczyna się prawdziwe LD i zastanawiam się czy gdybym poprostu wstał to czy dałbym radę już "normalnie" latać.
Tyle odemnie pozdro .
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
Co do używek, po marihuanie i alkoholu bardzo często mam barwne sny, kiedyś nawet po kodzie, jak raz w końcu udało się jej mnie klepnąć
Kiedyś również obiło mi się o uszy, że Muchomor czerwony potrafi bardzo dobrze ponieść człowieka w stronę realistycznych i barwnych marzeń sennych
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Nie polecam.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/profesor.jpg)
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku
Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pszelef.jpg)
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób
Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).