Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 1072 / 122 / 3
21 lipca 2024PolskaCebula pisze:
Możesz tylko, dbaj o nawodnienie unikaj alkoholu/kawy i możesz kreatynę brać cały rok jest na tyle bezpieczna, że nic nie może się stać tylko kwestia pierwsza bardzo ważna.
W ogóle nie pije alkoholu jak biorę kreatynę (i to jest jeden z jej plusów XD). Pytam o przerwy bo czytałem na necie że stała suplementacja kreatyną nie ma sensu.
  • 1072 / 122 / 3
A bcaa to warto brać do kreatyny?
  • 154 / 13 / 0
@Wincent to czytales stare posty, z czasów gdzie kreatyne sie bralo w cyklach 10/15mg. Nie ma sensu robic przerw, bierzesz 5mg rano czy cwiczysz czy nie. A bcaa suplementujac kreatyne i bialko, majac przy tym dobra diete nie ma sensu
  • 2569 / 531 / 0
@Lotnik69 10/15mg kreatyny? To dawki dla muszek owocówek czy dla mrówek?
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 154 / 13 / 0
Cos mi sie pojebalo, mialem na mysli gramy xd
  • 9298 / 1807 / 2
23 lipca 2024Wincent pisze:
A bcaa to warto brać do kreatyny?
Zależy od celu. Samo w sobie nie wzmacnia kreatyny.
22 lipca 2024Wincent pisze:
21 lipca 2024PolskaCebula pisze:
Możesz tylko, dbaj o nawodnienie unikaj alkoholu/kawy i możesz kreatynę brać cały rok jest na tyle bezpieczna, że nic nie może się stać tylko kwestia pierwsza bardzo ważna.
W ogóle nie pije alkoholu jak biorę kreatynę (i to jest jeden z jej plusów XD). Pytam o przerwy bo czytałem na necie że stała suplementacja kreatyną nie ma sensu.
Przerwy nie mają sensu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 16 / 2 / 0
Zwykłe białko serwatkowe i kreatyny monohydrat na podbicie teścia do tego ewentualnie coś na podbicie doły/zadowolenia z treningu jakaś l-dopa i to tyle. Reszta przyjdzie sama wystarczy tylko chcieć. Nie ma sensu wydawać na suple milionów.
Uwaga! Użytkownik Pederasta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 42 / 0
Podstawa suplementacji to
Kreatyna 5g dziennie - więcej organizm nie przyswoi niezależnie od wagi ciała

Beta alanina - tak samo jak kreatyna jest w grupie A czyli widoczne działanie.

Jeszcze dorzucam cytruline i aakg i mam przedtreningówke nastawioną na pompę mięśniową bo wyżej podane suple są prekursorami azotu w naszym organizmie, i wzajemnie się wzmacniają, i koniecznie aakg bo l-karnityna jest gorsza pod każdym względem.

Witaminy i minerały - są w grupie C
Czyli że stosowanie Suplementów nie przyniosło żadnych efektów.

Białko - nie warto wydawać pieniądze na białko gdy możemy to uzupełnić jedzeniem warto wrzucić 0.5 kg kurczaka do diety jako jeden posiłek. O wiele bardziej wartościowe niż białko w proszku.

Przedtreningówki(zestaw) - mixy przedtreningówek nie są warte kupna z tego względu że kofeina to najlepszy stymulant do treningu, kawa przed treningiem 200mg kofeiny i jest lepiej.
Problem z stymulantami jest taki że spotkałem się z przypadkiem kulturysty
Brał do każdego
Treningu pt(przedtreningówka) -zaczynal od kofeiny potem stacki,mixy a na końcu brał legendarne suple na pobudzenie -
Dark labs Crack - pomine resztę składników a wymienię tylko 120mg

DMAA (1,3-dimetyloamylamina) - działa jako stymulant, zwiększając poziom adrenaliny w organizmie, co prowadzi do zwiększonej wytrzymałości i poprawy funkcji poznawczych. Popularne dawkowanie suplementów diety zawierających DMAA to około 20-75 mg dziennie, podzielone na dwie lub trzy dawki.

Dostałem próbkę Cracka, i wziąłem całą
Po 20 minutach tętno podskoczyło do 120 /min siedząc przy kompie, potem wjechała bania na tyle że zwalilem konia 3 razy, poszedłem ćwiczyć od razu zakładając normalny ciężar do serii bez rozgrzewki bo czułem się rozgrzany robiłem skłony, przysiady i so szpagata dużo nie brakowało.
Zrobiłem 2 serie i skończyłem ćwiczyć ze względu na duży ból głowy i niemożność skupienia się. Od razu weszło ciśnienie na ketony, polezalem w łóżku i poszedłem do pracy do końca dnia głowa mnie bolała.

Wracając do tego gościa brał codziennie suplementy z dmaa,(dmha jest o 30% słabsze)
To po czasie wykształciła się tolerancja i bez tego nie mógł zacząć ćwiczyć, brał chore dawki które nic nie robiły.
Potem stracił 2 miesiące na powracaniu do normy bez treningów.

Stąd kofeina to najlepsza przedtreningówka.

Jakiekolwiek inne suplementy to strata czasu i niewarte sprawdzania,

Co do SARM'ów - wszystkie sarmy blokują testosteron, ostaryna w dawce 10 mg blokowało duża ilość ludzi, ale w długim czasie spadało im samopoczucie nie wiedzieli dlaczego, wynik wolnego teścia był poniżej normy.
Ostaryna najlżejszy sarm - innych nie ma co patrzeć.

Do każdego sarmu musi być podkład z testosteronu

Gw-501516 i mk-677 i s-4 to nie sarmy i nie blokują.
W razie pytań piszcie.
  • 9298 / 1807 / 2
@Adrian3760 namieszałem trochę. No dobra może trochę więcej niż trochę.
Witaminy nie da od tego, żeby dawać przyrosty. Witaminy są od tego, żebyś normalnie egzystował.
Kofeina to największy strzał w stopę który sobie ludzie fundują. Daje krótkiego kopa, przy okazji odwadniając i pompując kortyzol. Kawa to trochę inna bajka.
Historia o przedtreningowce słaba, choć bardziej w stronę takich normalnych. Ja stosowałem suple na geranium już lata temu. I wiesz co ? Nie przekroczyłem 1.5 miarki. Kwestia dawkowania i pilnowania siebie. Suplement jak każdy inny .
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 154 / 13 / 0
Polemizowałbym, jak ma sie tolerke to nie czuc tego kortyzolu nawet na 600kofy+2 kawy i energolec, i mowie to jako osoba z zaburzeniami lękowymi
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.