Franiuu pisze:Mozecie napisac ile mg suni jest w tej czerwonej, cienkiej, dlugiej miarce, ktora byla dolaczona do opakowania? Bo niestety moj vendor nie podal takiej inofmacji.
Ile takich lekko czubatych "lyzeczek" trzeba zjesc aby bylo 20mg?
to jest to 10-12mg
Co do samego Sunifiramu to ewidentnie działa już po pierwszym razie i nie jest to placebo, ale muszę dłuzej potestować żeby dokładnie stwierdzić co i jak. Byłem dziś jeszcze zdolniejszym uczniem niż zwykle, nawet facetka z pszyry zapytała co mi się stało. :finger:
Strangled Cat pisze:A gdy bierzemy Sunifiram to można sobie pozwolić na polewkę GBLa od czasu do czasu?
Jak gbl wplywa na dzialanie suni? Moim zdaniem nijak, tak samo jak nijak nir czuje samego dzialania suni. Noopa tez prawde mowiac nie czulem, nawet jak bralem razem z suni.
Jako, że mam za sobą kolejny tydzień kuracji sunifiramem mogę napisać trochę odnośnie efektów ubocznych.
Stosowałem przez tydzień dość wysokie dawki, bo nawet do 25 mg dziennie.
Zdecydowanie trudniej było mi zasnąć. Do tego często budziłem się około 4 w nocy nie mogąc dalej spać. W ostatnim dniu obudziłem się mając dość silne szumy w uszach. Z racji tego zacząłem czytać o efektach ubocznych suni. I okazało się, że szum w uszach dość często się pojawia. I w miarę jak zacząłem jakoś pracować umysłowo szum zaczął znikać. Jednak w moim przypadku wystarczyłoby zmniejszyć dawki. Dodam, że łączyłem z dużą ilością kawy i zielonej herbaty. Zauważyłem także, że o wiele lepiej pamiętam sny.
Reasumując możliwe efekty uboczne to:
- bezsenność,
- pogorszenie jakości snu,
- niepokój,
- szumy w uszach,
- budzenie się w ciągu snu i niemożność zaśnięcia,
- skurcze mięśni (po każdej dawce przez pierwsze 30 minut mam skurczę mięśni wokół oka.)
Powyższe efekty uboczne są tymi, które występują najczęściej.
tvpk0x pisze:Nie czujesz działania suni? Jakie dawki?
Wiec co mi z tego, ze z pozostalych 20% jakie mi zostalo, za pomoca nootropow powieksze je o kilka procent? :)
Dla mnie substancjami ktore najlepiej doraznie zwiekszaja koncentracje, mozliwosci uczenia i sie oraz wykonywania wieloetapowych, skomplkowanych zadan sa.... benzodiazepiny. Poza tym benzo dziala na mnie w ogole aktywizujaco - pobudza do dzialania przez wylaczenie lekow i zachamowan.
Dla odmiany takie bajery jak etylofenidat w dawce wiekszej niz minimalna powoduja u mnie niezle schizy i paranoje.
EDIT: ok, sorry. Jednak jest cos co zauwazalnie poprawia mi funkcje poznawcze - kurkuma. Ta 'pieprzona' (gra slow ;-) ), niepozorna przyprawa naprawde mi pomaga. I z cala pewnosci jest to efekt wykraczajacy ponad placebo. Ale mysle ze jej dzialanie jest raczej skutkie tego, ze kurkuma po prostu udoparnia na skutki dlugotrwalego stresu/lęku.
Ja mam pytanie do stalych uzytkownikow sunifiramu. Robic te cykle, czy tez nie? Jedni mowia, ze istnieje tolerancja na sunifiram, inni, ze wrecz przeciwnie i mozna brac bez przerw.
Podobna "bajeczka" byla z noopepetem, aby robic cykle, co do konca nie jest prawda, poniewaz przy dluzszym stosowaniu ilosc bdnf stale sie zwieksza. Czytalem badania, linku niestety na ta chwile nie posiadam, gdzie byl opis wspomnianego BDNF podczas stosowania noopeptu, wartosc poczatkowa przed kuracja =1.00, po 28 dniach 2.06, czyli 2x wiecej! Po 40 dniach 2.51. Mysle, ze to sporo mowi, ze akurat przy noopepcie cykle sa bezsensowne, przynajmniej dla mnie. Pytanie jak to jest z sunifiramem...
Panie i Panowie, a szczegolnie Grentoo, ktory bardzo polubil ten specyfik. Mam dla nas wszystkich dosyc srednia wiadomosc. Mianowicie "Sunifiram activates PKCα.[8] Although PKCα activation can enhance learning and memory,[15] it is linked to malignant phenotype[16] and the growth and invasion of cancer[17] cells. High levels of PKCα are linked to malignant brain cancer.[18] Moreover, a high proliferation rate of glioma tumor cells is the result of overexpression of isozyme PKCα."
Reasumujac, sunifiram moze wywolac nowotwor mozgu poprzez kinaze bialkowa C, ktora sama w sobie sprzyja w regulacji wzrostu komorek, w procesie uczenia sie jak i pamieci, co z reszta jest widoczne u osob chorych na np. Parkinsona. Aczkolwiek przy dluzszej wzmozonej aktywacji owej kinazy, organizm moze platach figle wspomniane wyzej.
Nie wiem jak wy, ja mam zamiar skonczyc 1gramowe opakowanie (narazie poszlo z ~60mg) i dokupic sobie z 3 kolejne. :-p
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ksiadz.jpg)
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie
Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dagmara_j._rouse.jpg)
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.