Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 104 / 24 / 0
@Rs3mati Ksalol ma u mnie 1mg, To mala niebieska kropeczka. Dziala slabo, ale z polaczeniem z Ketrel'em juz lepiej. Najlepiej z zolpi, do ktorego nie namawiam... Jego watek byl tutaj poruszany multum razy, jeśli jeszcze coś Ci dolega, to coś wymyślimy :-)

pozdrawiam
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 425 / 50 / 0
Mi już nic nie dolega, ja Ciebie ostrzegam. alprazolam to bardzo silny lek a jeszcze w połączeniu z zetkami i ketrelem to wogole tragedia... To że wydaje Ci się że działa delikatnie wcale nie oznacza że działa delikatnie i nie uzależnia, nadal działa bardzo mocno tylko wystąpiło zjawisko tolerancji i działanie rekreacyjne ustało
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 632 / 397 / 0
Te leki nic nie leczą. Koniec kropka. Jeszcze się człowiek nieświadomie bardziej dopierdala przez jebanych konowałów sprzedajnych.
I jak tu nie mieć stanów depresyjnych w tej jebanej kapitalistycznej cywilizacji gdzie zysk jest ważniejszy od człowieka.
  • 87 / 27 / 0
Zgodze się. Od kilku lat leczę się na depresję. Do tego borderline. Wiem, że przez chwiejność emocjonalna te stany depresyjne są jeszcze dodatkowo podbite, ale rzeczywiście nie ma leku który jakkolwiek by mi wyregulowal czy ograniczył pojawianie się ich. Mimo regularnego brania leków i dluzszej abstynencji nadal mój nastrój totalnie "z dupy" może wjechac w totalnego dołka z którego ciężko sie wyrwać.
  • 8953 / 1735 / 2
10 stycznia 2024tosieniedzieje pisze:
Te leki nic nie leczą. Koniec kropka. Jeszcze się człowiek nieświadomie bardziej dopierdala przez jebanych konowałów sprzedajnych.
I jak tu nie mieć stanów depresyjnych w tej jebanej kapitalistycznej cywilizacji gdzie zysk jest ważniejszy od człowieka.
Heh. Sam mam dość negatywne zdanie nt leków. Ale... Wsparte terapią wspomoga leczenie.
Zasada jest prosta. Depresja to zaburzenie emocjonalne. Czy lek może wpłynąć na emocje i ich odczuwanie ? Może. Czy jednak może tak nas zmienić, że będziemy inaczej postrzegac problemy ? Raczej nie.

Z definicji emocja to reakcja na bodziec. Próbowałeś /aś sobie odpowiedzieć do na Ciebie działa na tyle źle, że odczuwasz smutek/ złość / bezsilność ? Jeśli tak to czy jesteś w stanie to zmienić / zaakceptować ?
Na to nie ma pigułki. Narkotyki nie pomagają - próbowałem.
To potężna praca okupiona wieloma wyrzeczeniami i tak samo wieloma emocjami.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4765 / 793 / 0
Stany depresyjne mają większość liczbę mieszkańców niż Stany Zjednoczone .
Ich jestestwo ciężko opisać sloganem "American Dream "
Raczej to są Stany, gdzie panuje chłód, głód, marazm i ubóstwo
Zarówno emocjonalne, jak i ekonomiczne.
Nie jest to miejsce , gdzie ludzie chcą się na siłę dostać .
Rraczej wydostać .
Coś jak życie w więzieniu o zaostrzonym rygorze
Guantanamo w emocjonalnym przybytku .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3190 / 605 / 0
Jeśli ma się jakiś problem, albo bieżący albo wstecz od długiego czasu nie rozwiązany, to dużo zależy jaką rangę mu nadamy, być może osoby zaangażowane już dawno zapomniały i nawet rozwiązały ten problem, a my nie możemy się pogodzić i zaakceptować że coś poszło nie tak, a wewnętrzna psychologia jest nieskuteczna i strumień konfliktów w głowie blokuje normalne życie, ja rozmyślając przypominam sobie po latach sprawy męczące, i często okazuje się że nie o to chodziło w czym miałem lęk i brak komfortu codziennego życia, czasami z tym psychoanalitycznym przypominaniem, związana jest chemia psychoaktywna, czy to leki, czy dragi, ale w dalszym ciągu rozmyślanie w trybie prawdziwym i rzeczywistym, jest własne i do nas należą decyzje i interpretacje dnia dzisiejszego co jest punktem wyjścia do działania. To co napisałem to skrót tylko złotych myśli, nie recepta na oświecenie.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 1295 / 252 / 0
10 stycznia 2024Stteetart pisze:
Z definicji emocja to reakcja na bodziec. Próbowałeś /aś sobie odpowiedzieć do na Ciebie działa na tyle źle, że odczuwasz smutek/ złość / bezsilność ? Jeśli tak to czy jesteś w stanie to zmienić / zaakceptować ?
zgodze się, leczenie depresji polega ponownym uczeniu się i zmiany reakcji na poszczególne bodźce,

Spoiler:
  • 632 / 397 / 0
Nieprzyjemne emocje które przeżywamy od lat zapisują się w postaci ścieżek neuronalnych w naszym mozgu. Z biegiem czasu te ścieżki neuronalne są już tak aktywne, ze działamy tylko pod wpływem starych i negatywnych schematów. Jeżeli działamy tak przez dłuższy okres te mapowania są tak silne, ze nie jesteśmy się w stanie uwolnić. I tak non stop tkwimy w swoich złych stanach emocjonalnych.
  • 3190 / 605 / 0
@tosieniedzieje
Dlatego psychiatria kojarzy się z przeprogramowaniem mózgu, Timothy Leary powiedział że LSD ma taką moc, a ogólnie leczenie do dzisiaj przypomina wdrukowanie pozytywnych myśli i działaniem już w zdrowym nastroju, a nie powtarzanie sobie że wszystko jest ok i uspokój się w autosugestii. tzn dotarcia do stanu gdzie nie trzeba powtarzać sobie milion razy że jest normalnie.
Po wyzdrowieniu z przytłaczającego problemu okazuje się że było tak jak wcześniej, ale nie ma już czegoś co odbiera siły i daje mobilizację na toczenie się ze swoim własnym życiem przez życie.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowe substancje na liście narkotykowej - projekt trafił do opiniowania

Szybkie tempo pojawiania się na rynku nowych narkotyków, które są coraz częściej substancjami o ostrej toksyczności, oraz ich łatwa dostępność w internecie - to główne powody, dla których zaistniała konieczność uzupełnienia listy substancji psychoaktywnych i nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykazu substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. Projekt trafił właśnie do opiniowania.

Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu

Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.

Terapia psylocybiną jako wsparcie w leczeniu jadłowstrętu psychicznego – pierwsze wyniki przełomowe

W przełomowym badaniu naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego (UCSD) przedstawili analizę i szczegóły badania opublikowanego w Nature Medicine, które ukazało wpływ terapii psylocybiną na osoby z jadłowstrętem psychicznym. W nowym artykule przeglądowym opublikowanym w czasopiśmie Psychedelics autorzy pierwotnego badania oferują „szczegółowy wgląd w wyniki, opierając się na danych jakościowych z półustrukturyzowanych wywiadów, szerokich opinii i rozmów z uczestnikami oraz ich subiektywnych interpretacjach wzorców danych.” Ten przegląd ujawnia zarówno obiecujące wyniki, jak i istotne ograniczenia, które mogą kształtować przyszłe podejścia terapeutyczne.