Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 449 / 101 / 0
Boże drogi - jest wątek tianeptyna jako opioid oraz łopatolegiczne tłumaczenia, dlaczego nie warto tego robić. Nawet ja wypowiadałam się dość obszernie na ten temat... Nie radzę, ale przy 250 lub 500 mg działanie opioidowe odczuwalne - parę razy się pobawisz, a potem skończysz na ojebaniu 2,5 grama w godzinę czy coś...
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 217 / 115 / 0
16 czerwca 2020wolakseak pisze:
Jest ktoś w stanie opisać długotrwałe działanie tego leku np po miesiacu czy coś sie zmieniło na + czy na - ? komuś pomógł /niepomógł jeśli tak to na co? bo co 2 post tutaj to jak mnie porobiło pół listka itp porady jak sie tym upierdolić
Brałem tianeptynę pół roku na leczenie skręta po benzo i pomogła mi, w sensie, że odjęła całą tą nerwowość życia dla mnie, bo wrzucenie na głęboką wodę codziennej trzeźwości to było wtedy za dużo, rozluźniała mnie i podbiła trochę chęć obcowania z ludźmi. Potem oczywiście wjebałem się i zamiast 25mg-25mg-25mg brałem rano 150mg plus podbitka piracetamem. Bardzo łatwo wjebać się po tym na umiarkowaną opio drogę, jakiegoś trampka itd.
Notoryczny offtop - delicsajko
  • 577 / 177 / 0
U mnie strasznie podbijała lęki (byłem wtedy też na carbamazepinie). To już nawet nie były zwykłe lęki tylko jakieś paranoje typu "ktoś wyjeżdża z parkingu - na pewno chce mi coś zrobić", a wyjście z domu było wyzwaniem. Na depresje tak sobie, na anhedonię ok.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 1277 / 129 / 0
Tianeptyna jest lekiem różniącym się receptorowym mechanizmem działania od leków z grupy SSRI. Jej pozytywny wpływ na procesy neuroplastyczności, które w depresji są zaburzone w związku z przewlekłym stresem, został udowodniony w wielu badaniach. Tianeptyna ma zastosowanie zarówno w zespołach depresyjnych „czystych”, jak i towarzyszących chorobom somatycznym oraz u osób z objawami lękowymi. Znajduje zastosowanie w zaburzeniach nastroju i lękowych oraz abstynencyjnych po opio benzo czy alkoholu, ale to tylko daleko idąca hipoteza.

Moim zdaniem podsumowując tianpentyna to ciekawy lek jednak ma zastosowanie w mało nasilonych depresjach czy zespołach lękowych nie działa w fobii społeczenej natręctwach cz lęku napadowym, silnej depresji, aczkolwiek może być lekiem wspomagającym leczenie tych zespołów chorobowych :niewiem:
  • 217 / 115 / 0
Tianeptyna z ssri nie ma nic wspólnego, to jest praktycznie micro micro dosing opio.
Aż mi się łezka w oku kręci na mój zeszło roczny stack letni- szedłem leżeć do parku, wrzucałem 150-200mg tianeptyny, piracetam, czasem trochę alpry i MB active.
Leżałem na kocyku na słońcu i piękne ciepełko czułem od środka. Mój alchemik tyle tego we mnie ładował, że do dzisiaj mam 7gr tianesalu w szufladzie.
Końcem końców tianeptyna nic nie uleczy, a po jej odstawieniu codzienność i trzeźwość będą jeszcze trudniejsze do znieniesia.
  • 1211 / 615 / 0
26 czerwca 2020bulku pisze:
Końcem końców tianeptyna nic nie uleczy, a po jej odstawieniu codzienność i trzeźwość będą jeszcze trudniejsze do znieniesia.
No tak, bo branie 200mg na raz to zajebista kuracja. Czyste działanie terapeutyczne, zero rekreacji.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5004 / 853 / 0
Wszedlem na ten lek. Biore "na razie " z zaleceniami bo szkoda raz czy dwa sie zabawic tracac terapeuryczne dzialanie bezpowrotnie.
Juz nie raz ' zepsulem " kuracje z jakims lekiem. Nie zebym byl taki madry.
Czasami juz ma sie dosc lawirowania i chce sie stabilizacji.
To nie jest typowy " eseraj" dlatego warto sie nad nim pochylic tymbardziej.

Planuje dodac jeszcze agmentyne. Tez ma duzo pozytywnych wlasciwosci. Odrzucilem pomysl psychiatry z kwetiapina lub innym neuroleptykiem. Dosc zazynania mozgu i zombifikacji.
Biore jeszcze Piracetam.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 217 / 115 / 0
@ledzeppelin2 tianeptyna, piracetam, coś tam jeszcze- eh, nie zazdroszczę ci tej garści piguł do wzięcia rano, jeszcze piracetam to duży skurwysyn. Powodzenia, ostatni raz jak byłem u mojego alchemika wspominaliśmy ten troche try hardowy stack i on sam powiedział, że to była 'droga do nikąd', ale w porównaniu do wpierdalania się w pregabalinę, wolałbym już brać dalej tiankę
  • 904 / 182 / 0
Zostało mi to polecone w watku o baklo po odstawieniu benzo. Mozna to brac np 12.5x3 w trakcie ciecia dawek i czy nie pogryzie sie z mirtazapina? Ta juz antydepresyjnie dziala srednio ale usypia wiec nie wyrzucam jej z miksu nim zejde z benzo (wstrzymalem chwilowo taper bo urlop/wakacje z rodzina i musze byc hapi kurwa).
  • 1211 / 615 / 0
@BladziuchnyStrach w ulotce Tianesalu jest napisane, żeby nie stosować razem z mianseryną ze względu na działanie antagonistyczne. O mircie nie ma żadnej wzmianki, na DrugBank można znaleźć jedynie coś takiego:
Tianeptine may increase the serotonergic activities of Mirtazapine.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.