Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
A dlaczego miałbyś poczuć jakiekolwiek efekty odstawienne tianeptyny? To nie SSRI. Brałem tianeptyne przez ponad pół roku w dawce 1-1-1 i takowych nie uświadczyłem. Odstawiłem ze względu na napady agresji jakie u mnie wywołała.
30 tabletek rozkruszone na pył, rozpuszczone w wodzie i spożyte na pusty żołądek :heart: działają na mnie jak 450 mg kodeiny przy średniej tolerce, niestety ten urok szybko pryska bo już przy 4 użyciu w moim przypadku.
  • 221 / 1 / 0
Poczytaj inne opinie, niektórzy pisali, że odstawka to jakiś koszmar...

napady agresji u Ciebie wywoływała? to po co w ogóle brałeś, były jakieś pozytywy? u mnie tylko na początku przez kilka dni pewna agresja, ale szybko przeszła, w ogóle nie wiem czy się nie mylę, ale wydaje mi się że wczoraj zaskoczyła po spożytych wieczorem substancjach psychoaktywnych:D
do tych którym zaskoczyła pytanie, bo nie wiem czy mi się wydaje, czy znowu tego doświadczyłem... chodzi mi o to czy mieliście też taki moment że dzień przed zaskoczeniem jest jak najgorszy dzień w życiu? nie wiem co jest ze mną, ale przy wenlafaksynie tak miałem i tu całkiem podobne uczucie choć mechanizm działania niby odwrotny.

ps. kiedy najpóźniej tabletkę, żeby zasnąć o powiedzmy 23?
połowa rzeczy które piszę nijak ma się do rzeczywistości i tego kim jestem, szczególnie te pod wpływem.

bywa ok, ale jeszcze nie jest
  • 6 / / 0
Po tianeptynie miałem stabilny nastrój, nie łapałem dołów i było po prostu ok. Miałem nadzieję że lek się jeszcze trochę rozkręci, a napady agresji miną z czasem jak to efekty uboczne mają w zwyczaju jednak nic z tego. Gdyby nie ta nerwówka to pewnie i do dziś bym ją stosował.
Co do ostawienia to naprawdę niczego niepokojącego nie doświadczyłem, ale może dlatego że wieczorem na sen brałem mirtor 45 mg i następnego dnia bardzo przyjemna sedacja. Jeśli chodzi o odstawkę to chyba nie ma niczego gorszego niż wenla.
  • 9 / 2 / 0
A jak ze snami, czy są faktycznie tak nienormalnie wyraziste jak można by się spodziewać po profilu działania? Załóżmy wysokość dawki taką, jaką zbadał kol. Triazolam...
  • 386 / 5 / 0
Czy moliwe ze dawka rekreacyjna wchodzi po kilku godzinach od spożycia ? Pozdrawiam i dziękuję.
  • 766 / 133 / 6
daammk pisze:
Czy moliwe ze dawka rekreacyjna wchodzi po kilku godzinach od spożycia ? Pozdrawiam i dziękuję.
Jeżeli Tmax wynosi 2,5h, to jest to możliwe. Jaka dawka jest rekreacyjna?

To jeden z najciekawszych antydepresantów. Nie ćpaj tego - masz innych agonistów opioidowych, tylko regularnie jedz i ciesz się efektami, które przyjdą po jakimś czasie. W końcu jej siła tkwi w neuroadaptacji!
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 992 / 17 / 0
W pewnych dawkach tj. 25-45 tabletek 12.5mg ma tianeptyna działanie opioidowo-rekreacyjne; tylko nie wiem jaki to ma sens, lepiej się tym leczyć. Obecnie to jadę na kombo: Anafranil (klomipramina 112.5mg) mirtazapina 30mg i tianeptyna 12.5mg x3 dziennie.
W zasadzie dołączyłem tianeptyne dlatego, że trochę mi zmniejszała "znerwicowanie", choć wiem że żaden lekarz by mi nie przypisał takiego kombo (bo przecież tianeptyna to SSRE a anafranil to trójcyklik!) ale wykombinowałem i mam. Polecam takie "miksy", zimowa deprecha trochę puściła.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 994 / 267 / 0
Czy dzięki tianeptynie może poprawić się ostrość widzenia? Brałem przez 2 miesiące 12.5mg x3 + 150mg pernazyny dziennie, po czym odstawiłem w wakacje, ale zauważyłem zaskakującą poprawę jakości widzenia, mam astygmatyzm. Potem wpadłem w ciąg na kanna i w trakcie niego znowu mi się zjebał. Dochodzi teraz do tego śnieg optyczny i problemy z widzeniem w nocy, ogólnie gdy tego światła jest mniej.
  • 720 / 12 / 0
Myślę że spokojnie może to wywyłać tianeptyna dlatego ze ma działanie neuroprotekcyjne, ktore teoretycznie nie jest stricte za to odpowiedzialne ale napewno jakos sie z tym wiąże.
  • 992 / 49 / 0
wikipedia pisze:
Pochodna dibenzotiazepiny
tianeptyna podnosi tolerancje na benzo??
prochy wciagales w proch sie obrucisz
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.