Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, jestem tu nowy.
Chciałem zapytac, co grozi za sprzedaż komus Tramalu 100, Tramalu 225 mg. Nie wiem czy bylo juz tego typu pytanie, wiec prosze o nie mieszanie mnie od razu z blotem.

Mam np blister Tramalu, wystawiam go w necie,ktos sie zglasza, zawoze tej osobie lek. Owszem, udaje sie, ale mozna z czasem trafic na wystawke. Co grozi? Bede wdzidczny za odpowiedzi :-) :-) :-)
  • 2897 / 613 / 10
Zgodnie z art. 124 ustawy Prawo farmaceutyczne kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1 / / 0
Witam. To dobrze wiedzieć. Ponieważ sama ostatnio miałam taki dylemat tyle, że z całym opakowaniem....
  • 131 / 22 / 0
Co do zasady masz rację z art. 124, ale (dla ciekawych) jest też inna interpretacja "wprowadzenia do obrotu" dla tej ustawy, wg. której dotyczy to tylko pierwotnego wprowadzenia do obrotu przez producenta produktu leczniczego, co do którego nie ma pozwolenia.
  • 1095 / 34 / 0
Odpuść to i nikomu nic nie sprzedawaj. zarobek to marny grosz, a jak jebną to dojebją zawiasy i grzywne. Lepiej sam zjedz ten tramal ;p
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 174 / 11 / 0
Jeśli już to nie ogłaszaj się w internecie, bo o ile nie potrafisz się DOBRZE kryć, to cię zapewne złapią jeśli tylko im się zechce.
No co za pytanie, lek jest na receptę, nie masz uprawnienia do jego udostępniania (chyba, że w szczególnym przypadku) ani tym bardziej sprzedaży, bo na to monopol ma wiadomo kto.
Co grozi za popełnienie przestępstwa? hmm..
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 916 / 169 / 0
Jak to jest ze jest tyle ogłoszeń sprzedam tramal? Byłem sobie ostatnio we Wrocławiu, nudziło mi się czekałem. Wiec kupiłem na ogłaszamy baclofen. I co... nikt tego nie ściga?

Na forum tez jest masa agentów.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 1008 / 203 / 2
Większość to wyjebki, oszuści wiedzą, że Tramal szybko uzależnia, więc wykorzystują desperatów. A ci co faktycznie handlują to wcześniej czy później zostają złapani. Kwestia tego czy sprzedajesz coś raz na rok, bo akurat wpadło w ręce, a sam nie używasz, czy wysyłasz hurtowe ilości dużej liczbie klientów.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / 11 / 0
Zawsze należy odbierać przesyłkę po jej otwarciu. Mówię tu o opcji ze sprawdzeniem zawartości. Wcześniej miałam wyjebane i sprawdzałam nawet ilość blistrów w pudełku przy "pani z okienka"

Teraz mam zaufanego sprzedawcę i nigdy nie otwieram na poczcie.
Jeśli się nie było karanym za sprzedaż wcześniej, to zapewne wyrok w zawieszeniu, grzywna i ewentualnie inne sankcje.
Uwaga! Użytkownik elunei nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.