Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Smarki w uchu
Nieprzeczytany post autor: Jaysik »
Siema, przy waleniu rajek i pociągnięciu nosem tematu, zatyka mi się jedno ucho. Ewidentnie czuć, że smarki zawędrowały do ucha. Czy to normalne, czy mogę ogłuchnąć? XD
  • 4894 / 853 / 0
Idź do laryngologa jak najszybciej.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Też miewałam ten problem - przez zatkane, spuchnięte i dodatkowo zainfekowane zatoki często smarczałam, co po niedługim okresie czasu sprawiało, że zatykało mi się albo jedno ucho (przy dobrych wiatrach) albo od razu dwa naraz. I faktycznie to jest uczucie, jakby był w środku jakiś płyn. Laryngolog mówił, że przez naruszone zatoki nie ma porządnej cyrkulacji i zatyka się trąbka eustachiusza, czy jakoś tak. Z własnego doświadczenia powiem - pod żadnym pozorem nie próbuj na siłę odtykać ucha zatykając nos i tworząc ciśnienie. Po dwóch takich razach poczułam tak okropny, przenikliwy ból w uszach, że bałam się o bębenki. Nie chcesz tego poczuć.
Najlepiej jak będziesz dmuchał nos bardzo delikatnie, a do tego żuj gumę do żucia. To nieprzyjemne uczucie nie zniknie od razu, mnie przeważnie mijało do paru godzin. Ważne, żebyś nie dopuścił do tego bólu w bębenkach, bo wtedy nawet ziewanie jest torturą
  • 45 / 5 / 0
Teraz u siebie zauważyłem jakby gule w środku ucha myślałem że to wosk ale na początku ale taka ilość się nie pojawia z dnia na dzień. Przepłukałem to gorącą wodą, odczekałem chwile i woda nie chciała nawet wypłynąć zrobił się z tego kleisty glut. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, mega dziwne. Jestem w ciągu na NEP przed jego rozpoczęciem tego nie było do tego ucho koreluje z dziurą która przyjęła najwięcej, oba po prawej stronie...
zmienię dziurę i chuj ciekawe czy drugie ucho skończy tak samo
  • 156 / 13 / 0
To nie smarki tylko zapalenie, leć do laryngologa i to szybko
  • 45 / 5 / 0
No ni chuja nie mogę go wyczyścić próbowałem z godzinę, zamyka się na nowo po chwili. Faktycznie jest problem, wziąłem amotaks mam nadzieje że się nie pokłóci z NEPem.
  • 1040 / 297 / 2
do laryngologa wypierdalaj w trybie CITO, jak chcesz jeszcze kiedykolwiek posłuchać dobrej muzyki czy czegokolwiek posłuchać. elektroakustyk z zawodu więc dobrze Ci radzę, ja się badam co 3 msc i niekiedy dzięki Bogu, że tak o to dbam, bo już nie raz bym mógł stracić słuch w prawym uchu gdyby nie wczesna diagnoza i leczenie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 45 / 5 / 0
Jutro z rana pójdę oby nie było żadnych komplikacji bo bawię się trochę w audiofila...

usunięto double post - /Mx dziękować
  • 45 / 5 / 0
Jednak nie pójdę bo ubezpieczenia nie mam ;/ no był bym już na sorze ale w sumie z uchem sie uspokoiło i jestem prawie pewny że to problem z e stawem skroniowo-żuchwowym już bez wchodzenia w szczegóły. Zastosuje naproxen i na wszelki wypadek amotaks + flora przez kilka dni.
  • 156 / 13 / 0
Nie polecam bagatelizować problemu z uchem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.