Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Smarki w uchu
Nieprzeczytany post autor: Jaysik »
Siema, przy waleniu rajek i pociągnięciu nosem tematu, zatyka mi się jedno ucho. Ewidentnie czuć, że smarki zawędrowały do ucha. Czy to normalne, czy mogę ogłuchnąć? XD
  • 4894 / 853 / 0
Idź do laryngologa jak najszybciej.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Też miewałam ten problem - przez zatkane, spuchnięte i dodatkowo zainfekowane zatoki często smarczałam, co po niedługim okresie czasu sprawiało, że zatykało mi się albo jedno ucho (przy dobrych wiatrach) albo od razu dwa naraz. I faktycznie to jest uczucie, jakby był w środku jakiś płyn. Laryngolog mówił, że przez naruszone zatoki nie ma porządnej cyrkulacji i zatyka się trąbka eustachiusza, czy jakoś tak. Z własnego doświadczenia powiem - pod żadnym pozorem nie próbuj na siłę odtykać ucha zatykając nos i tworząc ciśnienie. Po dwóch takich razach poczułam tak okropny, przenikliwy ból w uszach, że bałam się o bębenki. Nie chcesz tego poczuć.
Najlepiej jak będziesz dmuchał nos bardzo delikatnie, a do tego żuj gumę do żucia. To nieprzyjemne uczucie nie zniknie od razu, mnie przeważnie mijało do paru godzin. Ważne, żebyś nie dopuścił do tego bólu w bębenkach, bo wtedy nawet ziewanie jest torturą
  • 45 / 5 / 0
Teraz u siebie zauważyłem jakby gule w środku ucha myślałem że to wosk ale na początku ale taka ilość się nie pojawia z dnia na dzień. Przepłukałem to gorącą wodą, odczekałem chwile i woda nie chciała nawet wypłynąć zrobił się z tego kleisty glut. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, mega dziwne. Jestem w ciągu na NEP przed jego rozpoczęciem tego nie było do tego ucho koreluje z dziurą która przyjęła najwięcej, oba po prawej stronie...
zmienię dziurę i chuj ciekawe czy drugie ucho skończy tak samo
  • 156 / 13 / 0
To nie smarki tylko zapalenie, leć do laryngologa i to szybko
  • 45 / 5 / 0
No ni chuja nie mogę go wyczyścić próbowałem z godzinę, zamyka się na nowo po chwili. Faktycznie jest problem, wziąłem amotaks mam nadzieje że się nie pokłóci z NEPem.
  • 1043 / 297 / 2
do laryngologa wypierdalaj w trybie CITO, jak chcesz jeszcze kiedykolwiek posłuchać dobrej muzyki czy czegokolwiek posłuchać. elektroakustyk z zawodu więc dobrze Ci radzę, ja się badam co 3 msc i niekiedy dzięki Bogu, że tak o to dbam, bo już nie raz bym mógł stracić słuch w prawym uchu gdyby nie wczesna diagnoza i leczenie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 45 / 5 / 0
Jutro z rana pójdę oby nie było żadnych komplikacji bo bawię się trochę w audiofila...

usunięto double post - /Mx dziękować
  • 45 / 5 / 0
Jednak nie pójdę bo ubezpieczenia nie mam ;/ no był bym już na sorze ale w sumie z uchem sie uspokoiło i jestem prawie pewny że to problem z e stawem skroniowo-żuchwowym już bez wchodzenia w szczegóły. Zastosuje naproxen i na wszelki wypadek amotaks + flora przez kilka dni.
  • 156 / 13 / 0
Nie polecam bagatelizować problemu z uchem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".