Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Strike ---> Po prostu nierowno nakladasz tyton. Przy skrecaniu recznym wszystko wychodzi pod palcami, z maszynka musisz zrobic to w miare porzadnie.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: legion »
STRIKE > jezeli uzywasz bletek z filtrem, wystarczy na koniec popukac papierosem od strony ustnika :)
Tiruuu Riruuu Taczka Żwiru

władeczku puuuuuśććć
  • 204 / 1 / 0
skręcam ręcznie i wcale nie wychodzi taniej ;-) dobry tytoń plus bibułki i filterki to wydatek rzędu 13 zł za ilość tytoniu rzędu dwóch paczek fajek.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 84 / 8 / 0
Może używasz tych dużych filtrów Jaitylkoja? Przy "extra slim" z paczki 12,5 grama (w cenie 10 papierosów) wychodzi mi chyba ze 30 skrętów.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
przerzuciłem się na tytoń jakiś rok temu. zazwyczaj pale casablance niebieską. wg mnie najlepszy stosunek jakości do ceny :D. tytoń za ok 7zl + 2 paczki bletek ocb zielonych za 60 gr sztuka i starcza mi nikotyny na 3-4 dni, więc uważam, że wychodzi jednak ekonomiczniej niż zwykłe papierosy.
Get up and fight for your rights my brothers
Get up and fight for your rights my sisters
  • 48 / / 0
Rzeczywiście, jak jeszcze paliłem, to też kupowałem tytoń do skrętów i wychodziło taniej bo jak się skręca w palcach to czuć jak dużo tytoniu się wsypało. Poza tym skręty dobre są dla ludzi którzy chcą ograniczyć palenie ponieważ takich wypala się mniej niż zwykłych papierosów. Po pierwsze dlatego że trzeba je skręcać i potrzeba na to chwilki czasu, po drugie zazwyczaj skręty są mocniejsze od papierosów szczególnie jak ktoś nie kupuje filtrów tylko za ustnik daje tekturkę. A czytałem gdzieś że lepiej jest wypalić raz na dłuższy czas mocniejszego fajka niż palić co 20 min ale lighty czy superlighty(obrzydlistwo) a do rzadszego palenia doskonale nadają się skręty.

Dlatego polecam skręty (szczególnie vanillia), a tak ogólnie odradzam palenie :]
Uwaga! Użytkownik lupulin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zaker »
Skręty są fajne, zwłaszcza z Huzara wiśniowego, ale z filtrem... Przez tekturke za bardzo gryzie. W ogóle rzucajcie szlugi jak najszybciej, pale 4 lata i zawsze myslałem "a kontroluje to, moge rzucić". Dopiero jak stwierdziłem, że nie będe palił to uzależnienie daje się we znaki... Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik Zaker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Ehh, ja tam preferuje tyton Cassablanca Wisniowy :)
Do tego bletki OCB premium, jakies tipa(tekturki oczywiscie :P) zapalniczka zarowa :)
i ograniczam palenie :P kiedys palilem dwie pczaki dziennie Marlboro Red, a teraz glownie pale joye z tytoniu i pale 10 dziennie, a jedna paczka styka mi na 4 dni :)
ChÓj!
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
palę skręty,a le takie produkowane przy pomocy maszynki, skręcanie śrenio mi idzie ale pare razy popróbuje i wychodzi, tytoń zawsze marki korsarz,choć próbowałem inne to co tańsze to gorsze, a te mają przyzwoitą cenę, no i bibułki z filtrami twistery żółte(nie wiem czy są inne)
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Skręty z tytoniu to zajebista sprawa, bawiłem się w to ze dwa miesiące - a potem paczka się skończyła i nie mam kasy na następną :-)
Tytuń: Drum Halfzware Shag
Bibulki: OCB zielone, OCB Premium
Filtr: tekturka.
Skręcam ręcznie, bo mogę wtedy zrobić dokładnie takiego skręta na jakiego mam ochotę. Zazwyczaj robię więc mocno zbite slimy z OCB zielonych, a jeżeli mam ochotę na dłuższy relaks w fotelu to biorę OCB Premium i kręcę grubego bata, którego fajczy sie przez 20 minut. Za filtr robi mocno zwinięta tekturka, filtruje to kiepsko, ale przynajmniej można wypalić cały tytoń - w skrętach bez filtra cośtam się zawsze marnuje.
Przewaga takich papierosów nad normalnymi fajkami jest ogromna. Po pierwsze, tytoń ma nieporównywalnie lepszy smak i aż tak nie śmierdzi (smród szybciej sie rozwiewa) - smakowe w ogóle nie śmierdzą, a w każdym bądź razie w niewielkim stopniu. Przyzwoicie skręcony papieros z Druma bije na głowę wszelkie Camele, czy Davidoffy. Po drugie, mniej się takich skrętów w dzień pali niż normalnych papierosów - to jednak zabiera czas, siąść, wyjąć sprzęt, znaleźć tekturkę na filtr, skręcić fajka, zapalić. Rytuał niemalże, no i jest satysfakcja jak wyjdzie ładny skręt, którego można potem odpalić i wypróbować. Po trzecie, mniej się ich pali niż normalnych papierosów i wychodzi taniej.

Nauka skręcania zajęła mi jakiś miesiąc regularnego kręcenia (po dwa fajki dziennie) - nadal robię pewne błędy, ale generalnie wychodzą ładne skręty. Dobry skręt powinien być solidnie zbity, żeby nie gasł, oraz powinien być ładnie ubity przy filtrze - czego jeszcze nie udało mi się w pełni opanować.

Będę miał kasę, to zapewne kupię kolejną paczkę, a póki co trwa tytoniowa abstynencja (na początku nie było łatwo, ale teraz znoszę ją już dobrze)
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.