Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MayheM »
Przekręcił się %-D
No Pain No Hurt - We'll Go Dreaming
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
albo leży na psychiatryku i krzyczy, żeby go zmutowane pomidory zostawiły wreszcie w spokoju.
szatan
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
więc jeśli się nie mylę to jeśli weźmie się go dość dużo to będzie coś podobnego jak po bieluniu ale bez halucynacji
czyli jak? chujowo do kwadratu?
  • 127 / 1 / 0
shinok92 pisze:
Wykazuje działanie przeciwwymiotne, przeciwkonwulsyjne.
to moze byc przydatne przy dxm na przyklad, jak sie go zmiesza z czyms, z czym sie nie powinno (np. alko ;) ).

szkoda, ze Shinok juz nie napisal jak tam. ;P

a ja jestem uczulona na paracetamol, buu. :(
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 25 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: fidelc »
To moze byc dosc ciekawe, szczegoonie z jakims benzo/kodeina.
W piekle diabeł jest postacią pozytywną.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
hioscyna, czyli skopolamina to główna substancja czynna w bieluniu(tam jest jeszcze m.in atropina w minimalnych ilościach), a więc po odpowiedniej ilości halucynacje będą. wniosek - bieluń w tabletkach i ja bym już tego do gęby nie włożył.

w 1 tabletce jest 10mg hioscyny, a więc stosunkowo dużo, przyjmując że ŚREDNIA dawka śmiertelna to 200 mg :huh:
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
Mam lek Scopolan, ktory posiada 10mg skopolaminy i substancje pomocnicze. Probowal ktos tej substancji? Ile wziac na pierwszy raz? (Na necie ogolnie jest malo informacji o rekreacyjnym uzyciu skopolaminy). Chodzi mi o dawke by poczuc dzialanie, ale i funkcjonowac wmiare w spoleczenstwie;p

EDIT: A dokladniej to 10mg butylobromku hioscyny. Z tego co wyczytalem to dawka dosc duza, ale nie jestem pewien, bo na zagranicznych forach to tym zwiazku bardzo cicho;p

EDIT2: http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=17575 <= Troche mnie to ciekawi, bo dla dzieci zalecane jest 1-2 tabletki co kilka godzin, a tu gosc po 2 tabl rozkruszonych w pył mial taki trip:0
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2009 przez Psychopath, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Psychopath pisze:
Mam lek Scopolan, ktory posiada 10mg skopolaminy i substancje pomocnicze.
Ile wziac na pierwszy raz?
W ogóle. Bez ironii, poważnie mówię.
Psychopath pisze:
(Na necie ogolnie jest malo informacji o rekreacyjnym uzyciu skopolaminy).
Jest mnóstwo. [url]http] (link do bielunia na erowid). Wszystkie TRy z bielunia możesz śmiało przekładać na skopolaminę.
Psychopath pisze:
Chodzi mi o dawke by poczuc dzialanie, ale i funkcjonowac wmiare w spoleczenstwie;p
Nie ma takiej dawki. Pomówmy o aviomarinie, bo jest podobnym deliriantem, a łatwiej operować dawkami. Powyżej 8 tabletek nie będziesz mógł funkcjonować w społeczeństwie ("kurwa, patrz jak ten gość zamula, pewnie się nawpierdalał psychotropów", "cooooooo jaaaaaa????"), a jeszcze nie będzie to dawka ciekawa (te, na oko, od 16 tabletek).

Nie wiem jakie dodatki są w lekach, o których mowa, więc po co się truć dodatkami, jak podobnie działający aviomarin i bieluń są na wyciągnięcie ręki (a i tak tylko desperaci wyciągają tę rękę). Butylobromek skopolaminy dobrze rozpuszcza się w wodzie, więc może oddzielić od paracetamolu się da.

Na koniec gratis:

... SKOPOLAMINA. Występowanie: wilcza jagoda, bieluń.
Dawka 0.5-5mg, ustnie na pusty żołądek. Usypiające działanie w
małych dawkach (0.3-0.8mg). W większych wywołuje euforię, działanie
halucynogenne, narkotyczne. Efekty po 15 minutach, trwają od 4 do 12
godzin. Efekty uboczne: suchość w ustach, zamazana wizja, trudności
w połykaniu, rozgrzanie skóry, ból głowy. Nie może być zażywana
przez osoby z niedoczynnościami sercowo-naczyniowymi, glaukomią.
Przesadne stosowanie ujemnie wpływa na mózg. Nie polecana.

oraz

... Oto historia, która dowodzi, że z bieluniem lepiej nie zaczynać.
Ten gość zebrał około 80-120g nasion. Jechał samochodem, zażył dwie
łyżeczki nasion. Po pół godzinie nie czuł żadnych efektów, więc co
jakiś czas sięgał do torebki i przeżuwał kilka nasion. Po dziesięciu
minutach poczuł pierwsze efekty. Po pewnym czasie stwierdził, że nie
wie dokąd jedzie, jakiś czas później wpakował nowe audi swojej matki
w drzewo w dzielnicy mieszkalnej nieopodal. Miał jeszcze na tyle ro-
zumu, że przypomniał sobie, że zna kogoś w tej dzielnicy. Koleżanka
do której się udał otworzyła drzwi, ale gość gadał zupełnie od
rzeczy. Wpakowała go do samochodu i odwiozła do domu. Gość wszedł
(było to jakieś 1.5h po zażyciu), poszedł do pokoju, wziął magneto-
fon i poszedł do łazienki wziąć prysznic. Rozebrał się do naga,
wszedł pod prysznic, nie włączył wody. Wyszedł, zabrał magnetofon ze
sobą (wciąż rozebrany), zaczął sprzątać w pokoju, odsuwać meble,
ścierać kurze, podczas gdy jego matka siedziała w pokoju i oglądała
TV. Spytała co on do cholery robi, na co gościu odpowiedział:
"Do cholery matka! Nie widzisz, że biorę prysznic?", po czym zaczął
bełkotać. Zawieźli go na pogotowie i zrobili mu płukanie żołądka.
Doktor powiedział, że gościu był o godzinę od śpiączki.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
No dobrze, ale z tego co wiem to najbardziej grozne sa wlasnie miksy alkaloidow tropanowych (jak w bieluniu - atropina i skopolamina). Skopolamina i atropina sa uzywane w lecznictwie i jakos nikt od tego nie umiera. Pozatym majac wiedze, ile znajduje sie w 1 tabl. mozna dosc dokladnie wycelowac w faze taka, jaka sie chcialo. W bieluniu raz nie ma prawie w ogole alkaloidow, a nastepnym razem jest ich 2-3 razy wiecej niz zwykle.
Kazik pisze:
Wszystkie TRy z bielunia możesz śmiało przekładać na skopolaminę.
Z tego co wiem, to wiekszosc efektow bielunia bierze sie z atropiny.

Zobaczymy jakto bedzie...jak na razie lyknalem 5 tabl. 4 godz temu, 2 godz pozniej kolejne 5 tabl. Jedyne co poczulem to sennosc. Wyczytalem na erowidzie ze ladowanie 1 dawki doustnie trwa ok 3 godz, wiec czekam na efekt drugiej dawki, ale jestem sceptycznie nastawiony do calej tej skopolaminy, jak dzisiaj nei zadziala, to raczej dam sobie z tym spokoj;p
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Psychopath pisze:
No dobrze, ale z tego co wiem to najbardziej grozne sa wlasnie miksy alkaloidow tropanowych (jak w bieluniu - atropina i skopolamina). [...] Z tego co wiem, to wiekszosc efektow bielunia bierze sie z atropiny.
A to ja się nie mądrzę już, widząc że więcej wiesz na temat. Nie brałem nigdy bielunia. Wziąłbym tylko, gdybym mógł do niego dostać pokój z miękkimi ścianami i bez kamer na trzy doby ]
Skopolamina i atropina sa uzywane w lecznictwie i jakos nikt od tego nie umiera.
[/quote]

Dawka, odpowiednia dawka. Strychnina też jest używana w lecznictwie.
Psychopath pisze:
Pozatym majac wiedze, ile znajduje sie w 1 tabl. mozna dosc dokladnie wycelowac w faze taka, jaka sie chcialo. W bieluniu raz nie ma prawie w ogole alkaloidow, a nastepnym razem jest ich 2-3 razy wiecej niz zwykle.
Święta racja.
Psychopath pisze:
Zobaczymy jakto bedzie...jak na razie lyknalem 5 tabl. 4 godz temu, 2 godz pozniej kolejne 5 tabl. Jedyne co poczulem to sennosc. Wyczytalem na erowidzie ze ladowanie 1 dawki doustnie trwa ok 3 godz, wiec czekam na efekt drugiej dawki, ale jestem sceptycznie nastawiony do calej tej skopolaminy, jak dzisiaj nei zadziala, to raczej dam sobie z tym spokoj;p
Daj znać jak poszło, ciekawy jestem.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.