Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1876 / 192 / 0
Jeżeli zły dział, proszę o przeniesienie. W wyszukiwarce gugle nie stwierdzono, aby taki temat istniał na forum. To co, może na początku standardowo copy and paste?
Spoiler:

Jednakże nie temu tworzę topic. Czy jest ktoś tu obeznany, kto mógłby określić wpływ produktu na testosteron (Ze z względu na fitoestrogeny zawarte w Siemieniu)? Mam tego trochę, 2-3 czubate łyżki stołowe czasami lubię zmielić i zaparzyć. Jednak lata lecą i drąg przy chemicznym trybie życia ważniejszy (Który i tak mocno ograniczony już)
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 4285 / 697 / 2117
Jeden chyba z najważniejszych wpływów jacy rzuciliby użytkownicy i rzucę ja sam, do tego doczytasz to również w sieci, to jest efekt taki, że siemie lniane obniża testosteron. Czy znacząco? Lignany wiążą się z testosteronem i w ten sposób go wydalają. Jeśli akurat na takim efekcie Ci zależy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1876 / 192 / 0
@IGotHigh909 dzięki bardzo za info :D

Właśnie tu kwestia, jak znacząco Siemię obniża. Ogólnie wolałbym uniknąć obniżania poziomu teścia, ale jeśli zmiany z picia/jedzenia tych 30-50g dziennie byłyby marginalne, to w sumie chuj w to. Siemię dobre smaczne :(

Ewentualnie Siemieniu kiedyś się powie sięma...
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 4285 / 697 / 2117
W odstępach nie powinien Ci szkodzić. Podobno od 8 do 15g dziennie mielonego siemienia lnianego mogłoby obniżyć np. hormony steroidowe we krwi, ale to trzeba suplementować długoterminowo. W tym przypadku spadek estrogenów i testosteronu bardzo sprzyja np. u kobiet, które mają problem z wysokim stężeniem testosteronu. Jeżeli będziesz używał niższych dawek, do tego robił przerwy, to jakiś większych spadków testosteronu raczej nie zauważysz. U kobiet ten spadek będzie bardziej widoczny, niż u mężczyzn. Zwłaszcza, jeżeli chodzi o estrogeny.

W przypadku facetów raczej spadki testosteronu są bardzo, bardzo niskie. Śmiało możesz działać. Czy zwiększysz siemie, czy zmniejszysz, to raczej problemów z libido np. też być nie powinno. Ewentualnie po jakimś dłuższym czasie zrób chwilę przerwy i tyle.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 761 / 105 / 0
Ja zacząłem jesc siemię Lniane. 3 łyżeczki dzinnie. Chyba nie mają żadnych uboków te ziarnka ? Kwas omega 3 też zacząłem przyjmować ? Nic mi nie będzie po takich suplementach ? Dodam jeszcze że biorę Debretin na jelita.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 3 / 0
Nic ci nie będzie ziomek samo zdrowie
  • 16 / / 0
Polecam stosować osłonowo na żołądek. Mój sposób to zmielić 2 łyżeczki siemienia lnianego w młynku do kawy, zalać to wrzątkiem i wypić :)
  • 1455 / 592 / 0
Dodaje do shake'a proteinowego zmielone w blenderze nawet nie czuc
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.