Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 200 / 3 / 0
Różnica jest nieporównywalnie duża. Szczerze powiem, że przy 50 czy 100mg miałem dożo bardziej obniżone libido niż przy 150mg. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że przy 150mg nie mam wogóle obnizonego libido. Nie wiem z czego to może wynikać.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 684 / 9 / 0
Z dopaminergicznego dzialania przy wyzszych dawkach.

To, o czym pisze erixon, to chyba chodzi raczej o maksymalna dawke dobowa wg producenta danego leku. Czyli np jesli sertralina ma max dawke dobowa 200mg, to powyzej tej dawki w wiekszosci przypadkow wystepuja juz prawie tylko wieksze skutki uboczne dlatego wiekszych dawek sie nie stosuje.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
Jak znajdę linka to podeślę.

Właśnie ten Pfizer wyraźnie stwierdza o 50mg, nie o max dawce dobowej.
  • 519 / 2 / 0
Może trochę nieodpowiedni wątek, ale co tam. Czy mogę teraz wziąć ponadprogramową dawkę SSRI żeby się lepiej poczuć?
  • 974 / 17 / 0
możesz, ale raczej ci to nie pomoże.

Ja czuję takie sztuczne libido po tej dawce i bardzo ciężko skończyć. Ma ktoś też coś podobnego?
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
200mg to nie jest wcale maxymalna dawka uzywana w lecznictwie nie wiem jak w PL ale tu lokalnie na UK forach widuje czesto osoby leczone przez lekarza dawkami rzedu 400mg 600mg (oczywiscie osoby te dobrze tolerowaly sertraline wogole) ... a wszystko inne juz napisaliscie :D zreszta widze to po moim GP jesli chodzi o pondoszenie dawek to nie ma z tym najmniejszych problemow wrecz kiedys na sile pakowali we mnie coraz wieksze dawki lekow na ciesnieniowych choc chuja dawalo ;) (ssri rozwiazaly klopot)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 7 / 0
Co do dużych dawek to faktycznie coś w tym jest, na jednym z zagranicznych for czytałem, że gościu przyjmuje 760mg wenlafaksyny normalnie kosmos.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 684 / 9 / 0
Heh 760mg wenly. Masakra :D Podobnie jak 600mg sertraliny. Ciekawe przypadki. Jak ktos ma jakies linki to poprosze.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rested »
Siema, mam sertagen.
Moje pytania to czy mozna brac przy tym kodeine od czasu do czasu?
o mj czytalem ze ma sie nijak do leku. co do alkoholu,pisze na ulotce "NIE WOLNOpic alkoholu" czyli zero?
Uwaga! Użytkownik rested nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.