Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 708 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel_31 »
ja zawsze zwiekszam lub zmniejszam o 50 nie 25
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
ooo the second pisze:
z dniem w ktorym odstawilem buspirone rowniez mozliwosci orgazmu spadly gwaltownie do zera ...
Jakie znowu możliwości orgazmu? Jakieś fantazyjne cumshoty czy co? :huh:

Jakie są skutki odstawienia sertraliny i jak się ją odstawia, żeby były najmniej nieprzyjemne? Ostatnio skończyły mi się tabletki i przez prawie dwa dni nie jadłam Zoloftu, wypiłam dużo kawy (czego robić nie mogę) i umierałam dwa dni. Wczoraj wręcz pragnęłam umrzeć i zwymiotować na siebie.

Od zawsze mam niskie ciśnienie, jest mi zimno i jestem ospała, a ponoć sertra jeszcze bardziej obniża ciśnienie i powoduje, że się marznie... Co mam zrobić, żeby było mi lepiej?
W ogóle odechciało mi się już ćpać po tym miesiącu. Ćpanie zaczęło powodować u mnie już wielki dyskomfort, dużo lepiej czuję się trzeźwa.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
gynoid pisze:
W ogóle odechciało mi się już ćpać po tym miesiącu. Ćpanie zaczęło powodować u mnie już wielki dyskomfort, dużo lepiej czuję się trzeźwa.
w takim razie nie ćpaj
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 159 / 2 / 0
gynoid pisze:
ooo the second pisze:
z dniem w ktorym odstawilem buspirone rowniez mozliwosci orgazmu spadly gwaltownie do zera ...
Jakie znowu możliwości orgazmu? Jakieś fantazyjne cumshoty czy co? :huh:

.... powoduje, że się marznie... Co mam zrobić, żeby było mi lepiej?

takie ze moge ruchac i 24 godziny i padne trupem wczesniej niz bede miec orgazm podczas cpania sertraline (szczegolnie na dawkach od 100 w gore) buspirone kasuje te niedogodnosc mam nadzieje ze mirta tez bedzie :P

z tym marznecem to owszem ale jak sie cpa wiec odpowiedz prosta ... NIE CPAC wytrzymac i przestanie Ci byc zimno i bedzie Ci lepiej ...

no a skoro nie chce Ci sie cpac i lepiej czujesz sie trzezwa to popatrz wszystko Ci sie slicznie uklada w calosc i nie koliduje hehehe powodzenia
  • 1 / / 0
Witam wszystkich. Od dziś rozpoczyna kuracje sertraliną. Przez pierwszy tydzień mam brać raz dziennie po 25 mg. Następnie już po 50 mg. Sertraline dostałem od psychiatry. Ma mi pomóż w nerwicy natręctw i zespole lęku napadowego. Przeczytałem Wasze posty dotyczące sertraliny. Dodało mi to odwagi, ale nadal boję się tej kuracji. Może macie jakieś rady? Może też ktoś z Was od dziś rozpoczyna kuracje sertraliną? Proszę o info. To mój pierwszy post na tym forum. Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik zaratustr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Ale chodzi o to, że mi od zawsze było zimno, a ostatnio zmarznięcie i ospałość jest nie do zniesienia, a wszyscy ciągle czegoś ode mnie chcą, ciągle muszę gdzieś iść (chociażby na uczelnię), coś robić i marznąć :'-(

Nie jestem w stanie wysiedzieć na zajęciach, bo chce mi się spać. Jak wypiję kawę, to potem umieram. Jak się pobudzić bez ćpania? Może poprosić lekarza o coś wspomagającego, pobudzająco-rozgrzewającego najlepiej? ;-) + jakiś sport (co najlepiej?)
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Dopamina mi chyba skoczyła na tych 150mg, czuje takie wewnętrzne łagodne podniecenie. To już tak będzie na tej dawce? :)
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 159 / 2 / 0
no cos takiego chyba jak opisujesz tez wlasnie mam od 150mg dlatego tak pokochalem te ilosc hahaha
no i zawsze mi cieplo ... kiedy marzlem na dawkach 50-100 to sytuacja zmienia sie diametralnie kiedy wchodze na 150mg .... zegnaj zimny swiecie witaj moja wyspo z idealnym klimatem :D wiec moze o to Ci chodzi @gynoid

p.s.
przetestowalem wejscie na 150mg bez rozgrzewki .... w momecie kiedy zaczelo robic sie "strsznie" zazylem 50mg baclofenu ... przezylem spoko dzien zakropiony kilkoma (nie kilkunastoma) malymi browarkami i bardzo mocnym snem okolo 12h (budzik obowiazki) wstalem pelen energii wypoczety z wpelni wkrecona dawka ... no wiadomo dlugiej przerwy nie mialem bo tylko kilka dni ale za to mocno wycpane ..... jednak nie pozamiatalo mnie te 150mg i pozniej juz funkcjonowalem jak trzeba czyli OK bez lekow, bez depresji ...

aha no i jeszcze cos przydatnego ... kiedy pojechalem na wakacje do hiszpani to sertraline + buspirone daly mi razem okropnie w kosc ... lecznicze dzialanie jak by zmalalo a efekty uboczne narosly ... tak ze jak ktos wybiera sie w upalne wakacje do wymarzonego kururtu ... to polecam odstawic sertralinke
ja nastawialem sie jakie to zajebiste wakacje bede mial w zwiazku z antydepresantem a tu naprawde lepeij bylo to odstawic ale zanim sie polapalem byl czas powrotu ... tak wiec NIE ROBCIE SOBIE tego :D no chyba ze mieszkacie w rownie cieplym miejscu i jestescie przyzwyczajeni ... w sumie nie tylko sertraline ale i wogole drugs jako takie jakos gorzej-slabiej dziala w goracu ... tez tak macie ?
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2009 przez ooo the second, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Jaki generyk zoloftu kosztuje złotówke na P? Myslałem, że Setaloft jest najtańszy za 5zł.

[Za taki bezczelny offtop nalezy sie warn, ludzie, offtopy moga być przez to ze tory rozmowy zeszly w bok, dlatego sie to w pewnych granicach toleruje, ale jak ktoś oftopuje w taki sposób to juz przegiecie - jogurt]

[Agomelatyna (Valdoxan)]
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2009 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 143 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: OpenYourMind »
A bo to zależy od apteki. Normalnie asertin(czyli generyk, który stosuje) kosztuje około 20 złotych za opakowanie. Natomiast na "P" dostaniesz za złotówkę, ale w niektórych aptekach tylko. U mnie, czyli w Poznaniu kupisz za złotówkę w sieci aptek "Apteka wielkopolska". Nie wiem na czym dokładnie to polega, ale chyba po prostu sieci aptek mają jakieś umowy z NFZ, nie wiem, whatever. Sertralina z tego powodu jest bardzo kusząca - skuteczna i tania ;)
Z innymi lekami jest gorzej np. effectin er na przewlekłe - 50 zł. No a ten nowy lek to w ogóle nie jest refundowany, więc ciekawi mnie właśnie, czy jest wart tych 200 czy nawet 250 złotych.

[Wiekszość postu jest o sertralinie wiec tu będzie. To tylko odpowiedz wiec spoko, ale lepiej byloby upomniec offtopera, odpowiedziec w skrócie i skupic sie na głównym wątku. To bylo tak przegięte, że powinniscie sami tez zwracac uwage. Błagam myślcie, nawet jak jesteście zacpani starajcie sie nie robic bajzlu - jogurt]

[Agomelatyna (Valdoxan)]
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2009 przez jogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.