Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
Bucefal pisze:
sertra b. spoko, juz chyba 5-6 tydzien i działa ewidentnie, niestety brak lęków spowodował dużo bardziej liberalne podejście do narkotyków, z orgazmem straszna lipa, ciężko dojść. no i to spłycenie emocjonalne, nagle 3 różne dziewczyny same się na mnie pchają, a ja mam to zupełnie w dupie, każda jest mi obojętna i nie obchodzi w najmniejszym stopniu

tak to cud malina
IMO to raczej zalety - nie upośledza orgazmu tylko powoduje, ze trudniej dojść wzmacniajac doznania erotyczne, liberalne podejscie - no nagle wszystko jest bardziej warte zainteresowania i endzonujesz jorselv - sertra we wiekszych dawkach działa na dopamine, wiec jednoczesnie "wszystko w lepszych barwach" i "wszystko ma w sobie moc", a co do spłycenia emocjonalnego - lepiej jest ów lekceważyć ludzi potencjalnie zakochanych, niż być poniewieranym. I to nie IMO, to ogólnie.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 4 / / 0
chuj, lęki wróciły, zarzuciłem jedno MDMA i trochę paliłem, to pewnie dlatego co?
  • 1 / / 0
Witam. Po przeczytaniu od wczoraj całego wątku (wow, udało mi się przebrnąć..) Postanowiłam i ja podzielić się swoimi doświadczeniami. Ogólnie mówiąc (choć to temat rzeeeka) Na długotrwałą, nie leczoną, raz silniejszą raz słabszą, około 2 letnią depresje + lęki, obawy, czarne wizje, minimalne życie społeczne, (uzależnienie od marychy i w niektórych momentach alkoholu)
Zaczęłam od poniedziałku-dziś 4 dzień- się leczyć.

Baba przypisała mi SSRI w postaci Setaloftu, 1,2 dzień po 25, a potem już po 50 raz dziennie rano + do tego opipramol 2 x 50 ( w postaci Pramolanu) na wieczór na kimando.

I powiem Wam ćpunki że ja dzisiaj, w 4 dniu, poczułam już jakieś działanie. Może to poprostu 'lepszy' dzień, może u mnie już poprostu zaczęło działać. Nie moge doczekać sie co będzie po 2 tygodniach, i dalej.. czekam z niecierpliwością.

Ten opipramol to chyba lipa, bo nie moge spać po nim i tak i tak. A biore 2 X 50 odrazu z wejscia :|. No nic, może sie rozkręci jeszcze..

AAA i biore jeszcze witamine B12 na stress, ktoś pisał że też bierze ją z SSRI, może dobrze mi sie wklepuje i dlatego już zaczęło działać.

Niestety, skutki uboczne nie omieszkały mnie ominąć. Przejawiają się w postaci senności w godzinach rannych, zawrotach głowy, lekkiego bólu głowy, zmniejszonego apetytu, biegunki, lekkiego omamienia. ALE noł stres. Da się przeżyć. Nie jest to jakieś silne a więc nie lekajcie się bracia i stostry. Wydaje mi się, że warto to znieść, bynajmniej mam taką nadzieję..

Będe dalej zdawała relacje z mojego leczenia...

Mam zamiar coś wypić na weekendzie, trudno mi sobie wyobrazić bez alko wogóle.. Ale dygoczę się troche.. :/
Uwaga! Użytkownik Mariika nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 1 / 0
Mam pytanie do tych co brali ten lek. Czy na początku brania mieliście odczucie typu "dopaminowy rush"? nie wiem jak to inaczej nazwać. Takie uczycie jak przy wejściu kota, fety, tylko znacznie słabsze.
Porycia mistyczne
  • 1188 / 5 / 0
Ja jedynie czułam się jak na speedzie, wejścia nie było, przejście było płynne.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
sertre sie czuło, dopamine to śladowo co najwyzej (mówie o dawce 200mg)
Widziałem rękę jego
[...]
  • 225 / 1 / 0
Dziś idę do psychola i muszę się zdecydować czy chce to czy moklo. Co jest bardziej baniowe wg. was? w sensie co bardziej czochra synapsy? Czytałem o moklo wiele dobrego tu na forum i już sam nie wiem na co się zdecydować (Muszę przejść na normalny antydepresant bo od roku jem praktycznie codziennie dexa w małych dawkach i zaczynają się pojawiać skutki uboczne :-( )
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2013 przez blofeld, łącznie zmieniany 1 raz.
Porycia mistyczne
  • 175 / 1 / 0
caly czas cisne na 50tce, od lekow w chwili obecnej nie mam zbyt duzych oczekiwan bo sam nie pomagam leczeniu, wiadomo o co chodzi :rolleyes: no ale coraz wiekszymi krokami sie zbliza czas pelnego poswiecenia dla leczenia i zwiekszenia dawki na 100mg/dobra, JEDNAKZE planuje takze cykl na silowni, jedna z substancji ktora planuje stosowac bedzie geranium/geramina, kto to ma podobny szkielet do amfy i ogolnie rzecz biorac jest stymulantem. nie zaszkodzi nic leczeniu, moze ktos z autopsji wie/
  • 1343 / 18 / 0
blofeld pisze:
Dziś idę do psychola i muszę się zdecydować czy chce to czy moklo. Co jest bardziej baniowe wg. was? w sensie co bardziej czochra synapsy? Czytałem o moklo wiele dobrego tu na forum i już sam nie wiem na co się zdecydować (Muszę przejść na normalny antydepresant bo od roku jem praktycznie codziennie dexa w małych dawkach i zaczynają się pojawiać skutki uboczne :-( )
DXM jako antydepresant? a pomyśleć ze to mnie ochrzanili z działu DXM watek ogólny.
DXM wg. znajomego lekarza psychiatry działa "odwrotnie" niż neuroleptyki. I można nabawić sie psychozy. Od dupy strony kompletnie zaczałeś, psychike ma sie jedna. Wychwyt zwrotny Serotoniny jest praktycznie zerowy wzgledem "haju" psychoaktywnego, ten haj aplikowany non-stop jest w stanie spowodowac schizofrenie
Widziałem rękę jego
[...]
  • 225 / 1 / 0
Fakt, DXM działa na masę innych receptorów, dlatego zacząłem się interesować czymś innym. Jutro będę mieć moklo i zobaczymy jak to będzie. Ale działanie antydepresyjne DXM jest dla mnie świetne, gdyby tylko nie te skutki uboczne ale cóż, nie ma róży bez kolców.
Porycia mistyczne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.