Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 207 / 13 / 0
@canabisman Dzięki za zainteresowanie , zbadałem wnikliwiej Twoje przypuszczenia i okazało się ,że te wahania cisnienia fachowo nazywa sie hipotonia ortostatyczna "Hipotonia wywołana jest nieprawidłową funkcją autonomicznego układu nerwowego" , czasami przy dlugim staniu nawet sie pojawia (w moim przypadku) i tez jak wpsomniales zmiana z lezacej na stojaca , i pojawiaja sie zawroty do 3 minut po zmianie pozycjii , wyczytalem ze serta wlasnie w skutkach ubocznych powoduje taki syndrom i na ulotce tez to jest.. przy czym jesli sie to pojawia trzeba ograniczyc fajki i alko , i pic duzo wody , min 2 litry dziennie , rzadko pije ale jaram fajki ..rzuce ten syf i zobacze czy bedzie z tym lepiej.
  • 282 / 6 / 0
Mam pytanko.
Czy jest tu ktoś kto stosując sertralinę brał jednocześnie suplementy z 5-htp?
Jeśli tak, to czy dało to jakieś pozytywne efekty?
  • 207 / 13 / 0
ja bralem tylko samo 5htp , z ssri natomiast kombo z piracetamem po tym troche nerwowy bardziej bylem i moze troche do napędu dodało ale ogolnie nie spasowalo mi to kombo , aktualnie spozywam do serty witamine b12 w fiolkach vitasprinta , jedna fiolka ma 500 mikrogramow dla porownania suple mulitiwitaminowe maja ok 2 mikrogramow , w wiekszych dawkach wit b12 pobudza OUN 500 do 1000 mcg . Jesli chodzi o mnie to bardzo fajnie znosi zmeczenie i wyostrza koncentracje , jesli to nie jakies placebo ale od juz paru dni to zauwazylem . Dla Ciekawych zamieszczam cytat ponizej , te fiolki leza juz u mnie z pol roku na poczatku wzielem dwie bez serty i raczej nic nie zanotowalem , ale teraz serta naprawde fajnie sie kombinuje.

"Ludzie, we krwi których jest więcej witaminy B12, lepiej reagują na leczenie środkami antydepresyjnymi - ogłosili naukowcy z fińskiego Uniwersytetu Kuopio. Na łamach "BMC Psychiatry" przedstawili wyniki terapii, jakiej przez pół roku poddali 115 cierpiących na depresję osób. Zarówno na początku, jak i na końcu leczenia we krwi badanych zmierzono poziom witaminy B12. Po porównaniu wyników okazało się, że terapia była najskuteczniejsza w przypadku tych ludzi, u których zawartość tej witaminy we krwi była najwyższa"

link tutaj do bardziej naukowych badań nad b12 w psychiatrii
  • 195 / 5 / 0
do Tomka 219 to co opisales to wlasnie akatyzja ;tez to raz mielam po fluoksetynie okropny stan ;musisz koniecznie isc z tym do lekarza;psychiatry swojego;doraznie pomaga ci benzo[/quote]

Ja dostałem akatyzji po metoklopramidzie. Cholernie nieprzyjemny stan. Nie wiadomo co ze sobą zrobić...Wypiłem chyba z 5 melis i zjadłem kilka tabletek persenu i jakoś zasnąłem.
  • 11 / / 0
Co najlepiej brać na ZOK bo biorę serte ale nie pomaga proszę wasze relacje
  • 3955 / 147 / 0
Zakład Odmetanowania Kopalń ? %-D

paroxetyne, dobrze uderza w to zaburzenie.

i nie namawiam ale marihuana do tego dziala znakomicie. :cheesy:
  • 3 / / 0
jakies pomysly na poroblem z dojsciem do orgazmu na sertrze bo niedawno zaczalem kuracie i pomalu sie zaczyna
  • 207 / 13 / 0
u mnie z kolei serta najmniej ze wszystkic ssri wplywa na libido ,takze badz dobrej mysli ;) To prawda ze dawki ok 150mg wplywajja mniej na libido niz np. 100mg bo z tego co piszecie 150mg dziala na dopamine a wiec poped plciowy tez troche wzrasta niz na mniejszych dawkach?
  • 3 / / 0
zaczynam lapac dola dzis 4 dzien na 50 sertry i juz mialem spory problem zeby dojsc libido jest wysokie ale orgazm sie strasznie wydluzaza to jest mocny sam juz nie wiem ma maklar w szafce z poprzednie kuracji moze dorzucic?????jakies inne rady :wall:
  • 410 / 23 / 0
Dark Deamon pisze:
Co najlepiej brać na ZOK bo biorę serte ale nie pomaga proszę wasze relacje
Według moich informacji na ZOK najskuteczniejszy jest Anafranil.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.