Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 886 / 9 / 0
opiaty typu koda ledwo co zadziała, tramal może spowodować zespół serotoninowy. Alko bezpieczne ale nie mieszać z benzo bo możesz konkretnie pourywać sobie film. Najlepiej jak już to samo alko albo samo benzo. Można zrobić mix alko+benzo ale tu już trzeba wiedzieć ile zarzucić i jakie benzo z tym alko. Thc też się nie masz czego obawiać. Resztę masz w ulotce lekku tam wystrzegają alkoholu ale prawda jest taka, że najmniej hałasu on robi przy umiarkowanym picu rzecz jasna.
Odpowiedź eksperta Lekarz Agnieszka Jamroży
Uważa się, że ze wszystkich leków przeciwdepresyjnych najmniejsza możliwość interakcji z alkoholem występuje w przypadku stosowania leków z grupy SSRI. Nie opisano nasilenia działania małych dawek alkoholu przy jednoczesnym stosowaniu sertraliny. Należy jednak pamiętać, że np. osoby z organicznym uszkodzeniem mózgu, w podeszłym wieku, niepełnoletnie mogą reagować w nietypowy sposób na alkohol i leki psychotropowe.
Wszyscy producenci leków przeciwdepresyjnych podają, że picie alkoholu w trakcie terapii lekami przeciwdepresyjnymi jest niewskazane.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / / 0
Też brałam sertagen. Przez dłuższy czas. I przyznam się, że popijałam przy tym nieco. Z tego co zauważyłam ani przy alkoholu ani przy kodeinie nie miałam żadnych dolegliwości bądź skutków ubocznych.
  • 75 / / 0
Jesli chodzi o samo połaczenie sertraliny + baaaardzo duze ilosci alkoholu = zbyd duzo pewnosc siebie (wyzwalem obsluge baru od najgorszych bo mnie zachaczyla workiem na smieci) co normalnie mi sie nie zadaza, natomiast sertralina + benzo + alk to tylko w zamknietej grupie... kilku znjomych kolezanki... kominek... poprostu bajka.... tutaj zdecydowanie lepiej sprawdza sie alpra ale moze moze zakonczyc sie to tragicznie o czym opowiem za jakis czas...
  • 39 / 3 / 0
Achoj!
To sem spatky ja!
Wróciłem bo w końcu zacząłem brać tą Sertralinę. 15 dni 50mg - zero objawów ubocznych, sensacji i odkryć i też raczej zero działania. Potem 7 dni na 75mg i dziś 4 dzień na 100 - jak dotąd nie czuję objawów ubocznych (choć wielu wcześniej pisało, że czuli) a co do działania na moje dolegliwości to może troszeczkę coś drgnęło. Pewnie ze 2-3 miesiące trzeba będzie na to działanie poczekać. Biorę jako doleczanie. Najpierw była Duloxetyna 60 mg przez 8 miesięcy - odradzam ten lek, bo miałem ze 21 objawów ubocznych i wielkie kłopoty z odstawieniem.
Ojgasm pisze:
Jeśli tak to ma zostać, to uważam sertralinkę za wyjebiście dobre lekarstwo.
To pocieszające co piszesz Ojgasm! Pamiętam twoje pierwsze wpisy i niepewność.
Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik pan Szwejk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1602 / 1024 / 7
Czlowiek_Widmo pisze:
Sertralina powoduje u mnie za duzo skutkow ubocznych... rozwolnienia i brak laknienia.
Po przerwie znowu zaczęłam jeść Sertagen, dziś dokładnie dopiero trzeci dzień, wcześniej brałam pare miesięcy. Muszę powiedzieć, że jest dokładnie tak, jak za pierwszym razem. W drugim dniu już widocznie odczuwam, że coś mi krąży w żyłach, bo mam całą gamę skutków ubocznych.
Przede wszystkim drżenie rąk, i nie tylko. Po przebudzeniu w środku "cała chodzę", problemy z zasypianiem, brak łaknienia, znaczne pobudzenie i źrenice, jak 100zł w monecie.
Dodam, że od początku brałam po 50mg, później chwile 75. Jeżeli na kogoś działa tak, jak na mnie - to nie polecam zażywać na czczo.

Warto też nadmienić, że zdarzyło mi się zemdleć na minutę przy jakimś dziwnym napadzie drgawkowym, którego osobiście nie pamiętam. Wiem tyle, co z relacji osób trzecich. Tomografia, ani badania nic nie pokazały. Nigdy wcześniej niczego podobnego nie miałam, podejrzewam, że sertralina maczała w tym paluchy...

Postanowilam odstawić z dnia na dzień, bo czytając userów nie mieli z tym problemów, no i przecież ponoć nie uzależnia... Zamiast spodziewać się po objawach, że u mnie może być inaczej popierdoliłam ten fakt, i przeżyłam koszmar... Zero spania, a jeśli już, to tkwienie pomiędzy świadomością, a bardzo płytkim snem na pare/parenaście minut. Towarzyszyły temu tak popierdolone sny, że ciężko mi to ogarnąć słowami. Dziwne poddenerwowanie, roztrzęsienie i cała reszta gamy negatywnych odczuć. Ustąpiło po paru dniach...
Sytuacja mi się pogorszyła i powróciłam do ów leku.

Ale, żeby nie było, że tylko o minusach, to czas na plusy. Mimo tych nieprzyjemnych rzeczy [utrzymują się od początku zażywania, aż do przerwania] trzeba przyznać, że sertra daje mi niesamowitego kopa. Chęci, dużo siły - wprost przeciwnie do mojego stanu przed leczeniem się. Mogę zapierdalać cały dzień, mniej odczuwam zmeczenie, nie mogę usiedzieć na miejscu, co zdecydowanie mi pasuje ;) Jak iście naspidowana. Wcześniej leciałam na mianserynie, ale ten 'roztyjający' zamulacz zdecydowanie mi nie służył, sertra to jest to :)

P.S. O orgazmie nie ma mowy... :emo:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011 przez CATCHaFALL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 684 / 9 / 0
A mozna wiedziec ile wazysz? Moze jestes "lekka" bardzo, dlatego tak mocno dziala.
  • 1602 / 1024 / 7
Waga w normie.
  • 39 / 3 / 0
Słuchajcie!
Biorę tą sertralinę, aż tu nagle zaszła potrzeba zarzycia tramadolu - z braku innego podobnego leku.
Pytanie mam takie - "czy to mi nie zaszkodzi w dawce 2x50+100sertraliny ?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
Josef
:huh:
Uwaga! Użytkownik pan Szwejk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
raczej po 100 mg tramca zespół serotoninowy ci nie grozi
  • 39 / 3 / 0
Dzięki Tinos!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.