Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
26
67%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 39

ODPOWIEDZ
  • 53 / 1 / 0
Na mnie nie działa, ani pita w sporym stężeniu, ani palona solo i w duecie z innymi, ani wciągana w formie ekstraktu, rzuć nie mogłem tak obrzydliwa, może pindyjski ma rację, że działa w przypadku regularnego stosowania...
  • 124 / 1 / 0
jointa z jakiej ilości kręcicie? lubię popalać skręty, nienawidzę tytoniu dlatego szukam jakiejś alternatywy, oczywiście najlepiej z mj, ale nie mogę dużo palić mj bo się bardziej rozleniwiam
  • 279 / 2 / 0
Mnie się podoba to. Od tygodnia wciągam raz czy dwa razy dziennie.
Fajna z tego tabaka jest. Trochę taka czy to 'drewniana' czy korzenna, ale fajna.
Nie dusi mnie, nie powoduje jakichś dziwnych rzeczy.

Efekty czuć. Głównie banan na ryju przez jakieś 20-30min i jakieś lekkie rozweselenie.
Czasem odczuwam też... Zmiany percepcyjne, jak by wyostrzenie wzroku. Ogólnie ciekawie, zobaczymy z czasem czy wykaże działanie antydepresyjne jak mówicie, że może...

Aaa... Tak przy okazji, to kannę też uprawiam, podoba mi się z wyglądu. Póki co tylko 3 malutkie, miesięczne, ale zawsze.
  • 527 / 6 / 0
mtx stosujesz zwykły proszek czy ekstrakt? Ciekaw jestem kanny ciętej z SS-niby to co jest w całości, nieprzetwarzane działa lepiej ;-)
  • 285 / 2 / 0
Dostałem kannę z SS w ilości 5g proszku fermentowanego. 250mg w kinola (obrzydliwe!) poprawiło mi nieźle humor i rozleniwiło. Zdziwiłem się iż ta roślinka ma taki duży potencjał. Niemniej jednak - szukam innej metody podania, ponieważ ten "kwaśno-rybi" spływ jest zaprawdę do dupy.

Próba ze snusem w bletce nie zadziałała. Może guma do żucia?...
  • 13 / / 0
W moim przypadku (użycie terapuetyczne) najlepiej sprawdza się herbata/napar. Dłuższe (~5h), ale mniej intensywne działanie niż palenie/nos. 200-300mg 2-3 razy dziennie skutecznie dziala na depresję i lęki, w tym społeczne. Polecam zaparzać razem z rooibos i miodokrzewem. Lepszy smak i przede wszystkim synergia w działaniu.
"turn the lights off, turn the volume to the edge of subliminal, and relax & tune into the vibe of the Earth..."
  • 63 / 1 / 0
Witam Oblatywaczy. Zbieram sie z zamiarem zamowienia z Chin albo UK kanny ekstraktu 20:1 lub 30:1 z racji tego ze w naszych sklepach cenuly sa z kosmosu a ostatnio dostalem mega syfiasty towar. Pytanie - czy moga sie pojawic jakies problemy podczas transportu? Proszek w przesylkach zawsze budzi podejrzenia
.. Sprawdzalem nigdzie nie ma kanny ani mesebryny na liscie substancji zakazanych w pl. Czy taki zabieg jest wystarczajaco bezpieczny dla odbiorcy? Macie jakies doswiadczenia z takimi przesylkami?
Bede wdzieczny za pomoc.
Podłączam pod wątek ogólny, nie ma sensu nowego tematu. dsn
  • 236 / 10 / 0
Jeśli ktoś jeszcze zastanawia się jak spożyć kannę, to ja przyłączam się do rady, aby wymieszać z jakimś płynem i wypić. Ilość taka jak w gratisie z SS (nie wiem ile tam może być... z 200mg?) działa wyraźnie chillująco. W sam raz na leniwe popołudnie, ale myślę, że nada się też do jakiejś spokojnej pracy.
Kiedyś próbowałem donosowo i było kiepsko, efekt słaby, a dodatkowo cały nastrój psuło paskudne uczucie w nosie.
  • 161 / / 0
Zaobserwowane działanie kanny w małych lub średnich dawkach to relaksacja, podniesienie nastroju, w niektórych wypadkach delikatna stymulacja. W większych dawkach pojawia się działanie lekko sedatywne. Dobrze komponuje się z innymi substancjami. Bardzo przyjemna roślinka, choć efekty są subtelne (i raczej krótkotrwałe). Zdecydowanie ma swój unikalny profil działania.
Tylko raz zadziałała silnie euforycznie.

Polanie nie ma sensu, chyba że ekstrakty.
Wciągana działa najsilniej, ale nie jest to przyjemne.
Najlepiej imo sprawdza się podaje pod język lub między dziąsła a wargi. Po jakimś czasie całość połykamy.
Podnaie doustne z płynem wymaga większych dawek.
THE EDGE, there is no honest way to explain it because the only people who really know where it is are the ones who have gone over.
  • 34 / 1 / 0
Kanna podobnie jak Passiflora :( albo jest taka trudna w obsłudze albo nie działa. Testowana donosowo i doustnie w dawkach około 200mg. Zero nic. Mowa o fermentowanej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.