Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Hej, od dłuższego czasu mam depresje i niedawno dostałam Trittico, w tej chwili 100mg na dobe. Wczesniej brałam 150mg wenlafaksyny, ale dostałam trazodon, żeby wyregulowac sen. Od kiedy odstawiłam wenla mam takiego wkurwa, ze mam ochote cos rozpierdolic, wszystkich opierdalam bez powodu, a później mam doły bez dna. Początki wenla były koszmarne, juz zaczynało byc dobrze i chcialam zostawic (plus ewentualnie jakies benzo na sen:) ), ale zmienila jak jej powiedzialam ze nie moge spac, a mianseryny nie chce wiecej brac, bo mam straszne gastrofazy później.
Myslicie ze lekarka dobrze zadecydowala? Mozna tak sobie odstawic z dnia na dzien wenlafaksyne (snri) i zaczac cos nowego(sari) od malej dawki?
  • 99 / 3 / 0
virion pisze:
trazadon to nie ssri tylko sari.
DXM zażywam w dawkach 0.9g a po zabawie, zwykle ok. 1-2 w nocy biorę 100mg trittico i jest ok.
Nie wiem jak by to było, gdyby wziąć najpierw tri a poźniej , np po godzinie tego deksa.
Ale nie umarłem. (chyba)

Blokuje wychwyt zwrotny serotoniny z siłą Ki=160 (o ile dobrze pamiętam)
Jeśli rozwiniesz sobie skrót SSRI to z pewnościa zauważysz, że w uogólnieniu zwanym "SARI" kryją się dodatkowe właściwosci :gun:
  • 99 / 3 / 0
kotfr pisze:
Hej, od dłuższego czasu mam depresje i niedawno dostałam Trittico, w tej chwili 100mg na dobe. Wczesniej brałam 150mg wenlafaksyny, ale dostałam trazodon, żeby wyregulowac sen. Od kiedy odstawiłam wenla mam takiego wkurwa, ze mam ochote cos rozpierdolic, wszystkich opierdalam bez powodu, a później mam doły bez dna. Początki wenla były koszmarne, juz zaczynało byc dobrze i chcialam zostawic (plus ewentualnie jakies benzo na sen:) ), ale zmienila jak jej powiedzialam ze nie moge spac, a mianseryny nie chce wiecej brac, bo mam straszne gastrofazy później.
Myslicie ze lekarka dobrze zadecydowala? Mozna tak sobie odstawic z dnia na dzien wenlafaksyne (snri) i zaczac cos nowego(sari) od malej dawki?
Ta lekarka to konował.
Wenlafaksyna nalży do jedych z najciężej odstawianych antydepresantów i powinno się ją odstawiac stopniowo.
Wydaje mi sie ze ważniejsze jest szczeście niż spokojny sen. Po to tu przeciez właściwie jesteśmy :-)
Choć czasem do szczęścia wystarczy spokojny sen

just choose your weapons %-D
  • 19 / / 0
Dziś mija drugi tydzień brania trazodonu, pierwsze 4 dni 100mg, później już 150. Rzeczywiście, wyregulował u mnie sen z którym miałem problemy ale nic oprócz tego. Jak dla mnie porażka, nie nadaje się do niczego innego jak właśnie do dobrego wyspania, ale chociaż nie ma większych skutków ubocznych jakie miałem po innych lekach (no może oprócz słabszego ciśnienia przez kilka pierwszych dni, po czym ustało).
Uwaga! Użytkownik Krotu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Dzieki za odpowiedź DHVD :).
Trittico wcale nie pomaga mi w spaniu, ani regulacji snu. Jak już zasypiam (zazwyczaj rano), to mam koszmary. Do tego dochodzą wszelkiego rodzaju skutki nagłego odstawienia wenla łącznie z brain zaps. Czas zmienic psychiatre...
  • 99 / 3 / 0
kotfr pisze:
Dzieki za odpowiedź DHVD :).
Trittico wcale nie pomaga mi w spaniu, ani regulacji snu. Jak już zasypiam (zazwyczaj rano), to mam koszmary. Do tego dochodzą wszelkiego rodzaju skutki nagłego odstawienia wenla łącznie z brain zaps. Czas zmienic psychiatre...
Tak sobie mysle, ze równie dobrze mogłaś dostać do tej wenlafaksyny dodatkowo trazodon i nic by sie nie stało.
To jest faktycznie specyficzny lek, serotoniny wiele nie daje. On jest coś jak kluczyk (z resztą nie tylko on) który nie do każdego zamka pasuje
W prezyszłości może będą w każdym gabinecie błyskawiczne testy, które chociaz zawęża dobieranie leków na "widzi mi się" :)
  • 189 / / 0
ja biore trazodon z sri
On sam nic nie daje, procz szybkiego zasniecia i zwiekszonego libido
Jak pamietam na wenla siusiak nie zabardzo to tritico go odrazu ozywia :)
sama psych mi to mowila
  • 679 / / 0
ile tygodni przerwy od trazodonu muszę zrobić żeby bez obaw wziąć kokaine czy inną ayahuasce
  • 373 / 3 / 0
Ostatnio mi nie stanął przy dziwce, a wczoraj o 23:00 wziąłem 150mg trazodonu to spałem jak suseł i jeszcze pyta stoi mi jak drąg godzinę po przebudzeniu. Masakra aż, dopiero zacząłem leczenie, może zmniejszy lęki :)

Edit: Dojście do orgazmu ledwo możliwe O.o Mimo, że sobie stał...
  • 373 / 3 / 0
Czy ktoś jeszcze też po trazodonie wręcz zatacza się z senności i ma uczucie jak by miał omdleć?????
Najlepiej od razu przed spaniem brać bo masakra inaczej. Ale lek raczej pomaga i serio uspokaja mimo, że 2x piłem niepotrzebnie ale koniec z tym.
Wziąłem dopiero 8 tablet. Teraz koniec picia i biore na noc, zobaczymy jak to będzie :)
Dojść do orgazmu bardzo ciężko nadal ale stoi...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
„Wziąłem magiczne grzybki” – były zawodnik KSW szokuje wyznaniem na temat ostatniej walki na PFL!

Tom Breese to były zawodnik Federacji KSW, który jedną ze swoich ostatnich walk stoczył dla organizacji PFL. Anglik właśnie udzielił wywiadu portalowi Polish Fighters, w którym szokuje swoim wyznaniem na temat ostatniej walki dla właśnie PFL! Breese twierdzi, że był w jej trakcie naćpany!

"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko

Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.

Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!

Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.