Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
  • 476 / 13 / 0
To jest antydepresant, SARI. Stosuje się go w bezsenności właśnie ze względu na te właściwość usypiającą. Tez używam trittico na sen i dobrze śpię po nim.
  • 95 / 14 / 0
05 kwietnia 2025Wolski pisze:
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
Jest to antydepresant o profilu wyciszającym, przeciwlękowym, uspokajającym. Znajduje zastosowanie najczęściej w bezsenności, no i czasem też w zwalczaniu lęku/niepokoju/dysfunkcji seksualnych spowodowanych SSRI. Jako typowy antydepresant w monoterapii nie jest dobry, bo ma za słabe działanie.
  • 19 / 4 / 0
Czy taki Trazodon z Duloksetyna nie będzie się gryzł?
  • 23 / / 0
Mam pytanie odnośnie trazodonu , słyszałem że trazodon w niższych dawkach wykazuje działanie bardziej nasenne niż w wyższych bierze się ten lek 3 razy dziennie nie wiem czy te dawki 3 razy dziennie musza być równo, ale załużmy, że ktoś sie leczy na depresje i ma problemy ze snem i bierze dawkę 100 mg rano 100 mg południe i 100 mg wieczór to czy u niego nie lepiej zastosować na noc dawkę 50 mg albo nawet 25 mg ?
  • 95 / 14 / 0
Czy łączył ktoś trazodon z kwetiapiną?
  • 146 / 21 / 0
Ja biorę. Spanie super.
  • 95 / 14 / 0
@kropka855 Masz na myśli trazodon z kwetiapiną? Jakie masz dawkowanie? Nie masz głupich snów na takim połączeniu? Jak z libido?
  • 146 / 21 / 0
Biorę Trazodon 150 mg plus kweta 100 mg na noc. Libido średnie sny nie uciążliwe. Przynajmniej się wysypiam.
  • 1436 / 232 / 0
Biorę 300 mg ale nie widzę większej różnicy między tym a 150 mg, spodziewałem się że trochę mnie rozrusza ta dawką ale też z drugiej strony popłynąłem na fecie niedawno i zapewne potrwa zanim leki znów zaczną działać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.