ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
14 lipca 2020brookbeer pisze:
Mam sporo rzeczy do zrobienia , wiele miejsc do zwiedzenia, wielu ludzi do poznania i trochę substancji do spróbowania.
I to jest TO ! :pacman: Nie ma co strzelać samobója.Jest tyle rzeczy do zrobienia, jakieś marzenia - nie koniecznie wygrana 10 mln w totka, ale jakieś mniejsza bądź większe.Niesienie pomocy dla ludzi, życie dniem codziennym ( oczywiście na fazie %-D )
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 356 / 71 / 0
coś mi mówi że niedługo schodzę z rowerka.
  • 867 / 253 / 0
mimo natrętnych myśli, mam kilka osób, które za bardzo kocham, żeby im to zrobić.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 3245 / 624 / 0
@Arabella841
Mam to samo, w momencie przesilenia pojawia mi się bliskie PRAWDZIWE otoczenie które sprawia że jestem twardy nie miętki i pocałowanie ściany z rozbiegu sprawia że wracam na normalny tok nastroju. Poza tym zauważyłem, i to mi pomaga czasem, że myśli suicydalne odgania np tabletka na obniżenie ciśnienia, lub dobrze dobrany napar z jakiegoś zioła, kiedy wydaje się że tarapaty labiryntu psychologii są czysto logiczne.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 253 / 0
nie licząc rodziny, która bardzo mnie kocha z wzajemnością, mam też wspaniałego chłopaka. i mimo mojej ekstremalnie niskiej samooceny wiem, jak bardzo on również mnie kocha. nie wyobrażam sobie zadać mu takiego cierpienia i blizny na psychice do końca życia. czasem wręcz sobie myślę, że z jednej strony w chuj się boję tego, że kiedyś moglibyśmy się rozstać, a z drugiej strony chcę, żeby to się stało, bo wtedy już nic nie stałoby na przeszkodzie i mogłabym w końcu strzelić tego samobója na którego zasługuję xD
u mnie na ograniczenie takich myśli to pomaga tylko benzo.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 73 / 15 / 0
Prawie każdy, prócz mnie w tym temacie, myśli o tym dość sporo i natrętnie.
Możecie się wyhuśtać tylko, że życie innych będzie nadal trwało, a Ty tego już nie cofniesz i nie naprawisz !!!
Uwaga! Użytkownik CassiusMarcellusClay jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 124 / 3
28 października 2020CassiusMarcellusClay pisze:
Prawie każdy, prócz mnie w tym temacie, myśli o tym dość sporo i natrętnie.
Ponieważ jest to zaburzenie obsesyjne (OCD czyli po polsku ZOK). Sam mam obsesje, na szczęście na zupełnie niegroźny temat. Ale obsesje samobójcze nie są niegroźne i ktokolwiek je ma powinien przynajmniej spróbować je leczyć. Każda chwila wolności od obsesji (a szczególnie tego typu) to wielka ulga i zdecydowanie warto spróbować.
Niska samoocena (a czytam, że kilka osób z tego wątku je ma) to trochę inna sprawa i i jest związana z silnymi nawykami, które mamy. Nie jestem pewien czy da się szybko to naprawić. Utrwalone nawyki (albo utrwalone cechy charakteru, jak mówią lekarze) można zmienić wypracowując sobie inne, korzystne dla nas nawyki, które zastąpią te niekorzystne. Ale to wymaga świadomości sytuacji, w której się znajdujemy, metod, które zastosujemy, determinacji i - to chyba najważniejsze - pomocy kochającej nas osoby (to najtrudniej zdobyć).

Samobójstwo popełnia się najczęściej dlatego, że ktoś nie jest w stanie żyć w sposób w jaki by chciał. Np. ktoś czuje ból (psychiczny lub fizyczny) i nie jest w stanie go wytrzymać. ALE gdyby ten ból minął, czyli na przykład nasze samopoczucie by się znacznie poprawiło, to już nie chcielibyśmy się rozstawać z życiem. Niestety, ludzie, którzy odbierają sobie życie nie są w stanie go zmienić w zadowalający sposób. Ale warto próbować, także metod niekonwencjonalnych, nawet takich, które są sprzeczne z naszym rozumem. Bo czy wyjście na durnia jest gorsze od śmierci?

Więc na koniec proszę: zanim się zabijecie, zróbcie coś kompletnie idiotycznego.
  • 1 / / 0
Co by było gdyby jednego dnia wszyscy którzy o tym myslimy to zrobili? Takie mysli mial przez rok, lecz dzieki moim rodzica wyszedlem i wiem ze nie powroce do tego nigdy. Jesli ktos potrzebuje porozmawiac z malolatem o tym to jestem. Powodzenia wszystkim
  • 3244 / 555 / 0
28 października 2020Satelitarny pisze:
Samobójstwo popełnia się najczęściej dlatego, że ktoś nie jest w stanie żyć w sposób w jaki by chciał. Np. ktoś czuje ból (psychiczny lub fizyczny) i nie jest w stanie go wytrzymać. ALE gdyby ten ból minął, czyli na przykład nasze samopoczucie by się znacznie poprawiło, to już ....
Bardzo dobrze trafiłeś w temat. Sam mam dość często myśli magika z tego powodu choć usilnie czuje swój potencjał i próbuje dążyć do pewnego szczęścia.
Narazie jestem zmuszony rok wytrwać w bardzo niekorzystnych emocjonalnie dla mnie warunkach.
Czy da się zmienić samopoczucie?
Jem 3 leki, parox 60mg, pregabalina 600mg, trazodon 75mg.

Nie da się.
Można się zwarzywic jedynie albo na początku poczuć się dobrze.

Ćpanie dawało lepsze skutki ale wiadomo trzeva pracować i żyć jakoś a nie na ciągłej zwale i myślami do których człowiek się nie przywiązywał bo wiedział że są chwilowe.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 5361 / 978 / 0
https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/hola ... amobojstwa

Holandia, czyli Niderlandy, to od bardzo dawna jeden wielki eksperyment socjologiczny. W tym kraju naprawdę wiele wolno. Już wkrótce ważną częścią składową tej wolności, będzie prawo do odebrania sobie życia za pomocą tabletki.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.