Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 63 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: oLdbOy »
Holandia->blizej nie orietuje sie gdzie.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu - prawdziwi mężczyźni żują pszczoły.
..."Bo dla mnie nie wiedzieć czemu, wolność ma zapach acetylenu.
Powstałe z karbidu gazy, doprowadzają mnie do ekstazy"...
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Czechy zapewne choć nie dam se nic odcinać\amputować.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 167 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: bungo »
http://botanic.cz/smartshop/cs/Salvej-d ... k9OA%3d%3d

prodávají šalvěj w necie więc zachowala pewnie legal status :-)
genuine [color=#FF0000]Love[/color], you're so divine
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: islandur »
Holandia oczywiście (Można zakupic w smart shop ekstrakty. Najmocnejszy x40 kosztuje 50 euro za 1,5g CHYBA) I U mnie też bez problemu (Belgia)
nie o różach nie o bradkach
  • 104 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapiszon »
Jestem zielony w temacie szałwii i mam w związku z pytanka:
-o co chodzi z tymi extraktami? x10, x15 itp
-od jakiego ekstraktu polecacie zacząć przygodę z szałwią?
-jaka jest wydajność 1g ekstraktu szałwii? Na ile palonek wystarczy? :)
-jaka jest różnica w działaniu między palonym ekstraktem a żuciem liści?

Dzięki za ewentualne odpowiedzi
  • 2235 / 5 / 0
Ekstrakt jest skoncentrowanym produktem roślinnym otrzymanym w procesie ekstrakcji i naniesionym na standardowy susz. X10 oznacza dziesięciokrotnie większą zawartość salvinorinu w porównaniu z suszem, X20 dwudziestokrotną.

Radze zacząć od suszu, powiedzmy 0,5g na nabitkę, a nawet 1g. Może, ale nie musi, ostro zaskoczyć. Na drugi raz dosypka ekstraktu. Na trzeci ekstrakt x5, powiedzmy 0.25g albo 0.5g, i po tym będziesz pewnie miał dość na jakiś czas.

Zazdroszczę dostępu do salvi divinorum, brak mi jej po delegalizacji.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 2 / 0
Nie rozumiem czemu w sklepach wysyłkowych salvia osiąga aż takie wysokie ceny. Wychodzi na to, że jedna nabitka może kosztować nawet do stu zeta. Lekka przesada.
  • 2235 / 5 / 0
Nie boisz się przypału na granicy?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 2 / 0
Przede wszystkim daruję sobie ze względu na nienormalną cenę.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Rób ekstrakt sam, banalnie proste. Jak łatwo wyliczyć: z 10 gram suszu masz gram ekstraktu x10, zobacz o ile taniej wychodzi samoróbka. Na początku wychodzi być może drogo ale potem gram suszu starczy na 2-3 palenia. Zatem gram ekstraktu x 5 starczy na naprawdę dużo tripów, a uwierz mi, że jak już zacznie na Ciebie działać to nie będziesz chciał palić bardzo często, nie tak jak baczki. Efekty salvii są ciekawe, może czasem zabawne ale raczej nie pasuje do nich słowo przyjemne.

Pamiętaj: im więcej tego palisz tym mocniej działa.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.