Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 613 / 10
Czemu nikt tutaj nie pisze o rumie?
Dawniej był to trunek rabusiów, piratów, szmuglerów oraz handlarzy niewolników i przez stulecia stanowił znaczący towar będący przedmiotem przemytu.
To powinien być forumowy trunek.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 226 / 7 / 0
Szczególnie dla uzależnionych.
Wódka przed 12 = jesteś pijakiem
Rum przed 12 = jesteś piratem
  • 8103 / 907 / 0
Lubie rum szczególnie w połączeniu z coca cola i lodem.Wchodzi idealnie i jak smakuje. ;]
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 610 / 133 / 0
No Cuba Libre jest zajebiste - mój ulubiony drink (rum złoty bacardi bądź havana + coca cola klasyczna + lód + 3 księżyce limonki ) mojito też uwielbiam - generalnie to lubię alkohol w każdej postaci - wszelkie drinki, no homo oczywiście
  • 2115 / 629 / 0
Uwielbiam. Jak wszystko, co ma w sobie kokosowe nuty. Mój ulubiony drink to chyba po prostu rum z dobrej jakości colą lub ze spritem i świeżo wciśniętą limonką, tudzież po prostu solo. Często dodaję do kawy.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2897 / 613 / 10
Drinki z rumem są cudowne, ale gdy sam rum przygrzeje w gardziel też jest bosko ;-)
Właśnie raczę się Havana Club Añejo 7 Años, solo. Wspaniała barwa smaków i zapachów. Polecam.
  • 3442 / 715 / 9
Swego czasu na melinie u nas był rum Frederico i to była taka średniaweczka. Ale zajebisty był Inlander 80% w takich butelkach jak duża piersiówka. To był prawilny rumik, dobry, smaczny, nie czuć było tak spirolu. A jak zrobiłem sobie lejek z laminowanej kartki do przelewania do piersiówki to jak wysechł to czuć było taki cukier trzcinowy, wiecie o czym mówię?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 127 / 13 / 0
Rum jest okej, ale to .. no samemu to się tak średnio go pije. Jak już piraci to grog, jak panienką, albo lubisz likiery to polecam :
-mleko zagęszczone puszka
-mleczko kokosowe puszka
-mleko niesłodzone takie jak śmietanka coś z 250 ml
- 0.5/0.7 rumu najlepiej wysokoprocentowego. ;)
Smacznego, zmieszaj. ;D
  • 2897 / 613 / 10
Piwo o smaku rumu Captain Jack wcale nie smakuje jak rum. Nawet nie ma zapachu jak rum. Do tego jest słodkie. Nie polecam.
  • 12452 / 2421 / 0
Havana Club Añejo 7 Años jest zajebiste. W ogóle to moja ulubiona marka rumu, a cuba libre ulubionym drinkiem (no może po Pisco Sour)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.