Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / 3 / 0
Witam, takiego tematu nie mogłem nigdzie znaleźć, a potrzebowałbym informacji na temat rozpuszczalności nootropów.
Chce wybrać jak najlepszy rozpuszczalnik czy może to będzie woda demineralizowana czy glikol propylenowy.

Poprawiłem nazwę tematu /black goku
  • 3649 / 994 / 2
[mention]Klakier_[/mention], napisz dokładnie o które nootropy Ci chodzi. Dobry temat. Spróbujemy omówić rozpuszczalność.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 16 / 3 / 0
[mention]blackgoku[/mention] dzięki za akceptację, może zrobimy taki wątek zbiorczy gdzie postaramy się opisać wszystkie które uda nam się znaleźć z w miarę potwierdzonego źródła.
Na moim pokładzie mam:
noopept,
prl-8-53,
sunifiram,
picamilon,
l-teanina,
l-tyrozyna,
Alpha-GPC,
hordenina,
PEA,
yohimbina,
Synefryna,
DMHA,
AMP-Citrate
Wiem, że niektóre to stymulanty ale myślę, że szybciej będzie napisać tutaj. Zamówiłem trochę sprzętu lab do przechowywania tego w postaci płynnej i poszukuje w czym mogą się najlepiej rozpuszczać i jakie rozpuszczenie będzie najlepsze do przechowywania.
  • 3649 / 994 / 2
Ok, to podawajcie. Potem zrobię z tego tabelkę i zamieszczę dane w jednym temacie.
Zaczynam:
5-HTP:
- 2.5 g/100 mL in 50% boiling alcohol; 5.5 g/100 mL in water at 100 deg C
- In water, 1X10+4 mg/L at 5 deg C
------------------------------------------------
Na zachętę. Kto pierwszy wypisze wszystkie dostanie karmę.
noopept,
prl-8-53,
sunifiram,
picamilon,
l-teanina,
l-tyrozyna,
Alpha-GPC,
hordenina,
PEA,
yohimbina,
Synefryna,
DMHA,
AMP-Citrate
CDP-Cholina
Inozytol
Tauryna
fenibut
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 16 / 3 / 0
Zacząłem szukać ale konkrety ciężko znaleźć, wrzucam tabelkę którą utworzyłem ze znalezionych na necie opisów. Jak coś jeszcze znajdę to edytuję post o ile jest taka możliwość tutaj.
[ external image ]
  • 16 / 3 / 0
[mention]blackgoku[/mention]
Black, proszę o scalenie, znalazłem, że noopept lepiej rozpuszcza się w tłuszczach i często go na różnych stronach sprzedają w gotowych roztworach noopept rozpuszczony w oleju, ale mam takie pytanko, bo skoro lepiej rozpuszcza się w tłuszczach to jakbym go rozpuścił w w/w rozpuszczalniku to czy będzie się nadawał do podawania pod język, czy wtedy tylko do żołądka? Czy lepiej rozpuścić w wodzie destylowanej i podawać pod język ewentualnie donosowo?
  • 110 / 5 / 0
Tutaj piszemy w temacie w czym najlepiej rozpuszczac neo jestem zaskoczony wczoraj kiedy rozpuscilem Fenylopiracetam w Monsterze rekcja byla po kilku sekundach po wtrzasnieciu natychmiastow bede probowal jeszcze z roznymi izotonikami ,jestem tez zskoczony dzialaniem takze czuje sie wysmienicie spalem kilka godzin i nie czuje glodu cos w tym jest naprawe bo zazwyczaj zarzucalem pod jezyk i czekalem az sie rozpusci i dopiero pilem monstera lub inny energy drink i nie czulem takiego kopa jak teraz.

Wiec wrzucam temat i czekam na wasze sugestie.

Był już wcześniej taki wątek - nie zauważyłeś - z racji żę w obydwu padło kilka odpowiedzi, łączę wątki~Duce
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 948 / 279 / 2
O jakiej reakcji mówisz? Szybsze działanie substancji jest związane z tym, że nie musi się rozpuszczać w żołądku, a jest od razu rozpuszczone, więc pomija się literkę L z LADME.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 5 / 0
Ale nigdy tak nie czulem jak bralem po prostu pod jezyk a jak rozpusilem w energy drinku totalnie dziala na mnie inaczej
  • 110 / 5 / 0
a juz nie raz popijalem energy drinkiem ale po tym jak rozpusilo sie pod jezykiem juz biore neotropy od 8 lat i pierwszy raz widze takie dzialanie naprawde
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.