uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka, załogo ;) przychodzę do was z pytaniem jakie najlepiej lać nawozy na kwitnienie by do dobrze napuchło i były ładne grube topy? I jaka jest wasza opinia na temat bihumusa? Poprzednim dawałam też do ziemi pałeczki i wysypywałam skorubki po jajkach. Poprzednie moje plony sadzone były z ziaren która znazlam w paleniu i ku mojemu zaskoczeniu wychodziły bardzo ładne, szybko kiełkowały i rosły bez problemów. Bez chemii, na zwykłej lampie, niewielki wiatraczek, ogólnie bez cudowania. I na prawdę mogę przyznać że urosły piękne ;) Co jedynie nie puchneły. Teraz postanowiłam spróbować z automatami. I czy używacie perfiltu i włókno kokosowe?

Chciała bym też dowiedzieć, się ktoś z was ma lampy?
  • 12549 / 2434 / 0
Co znaczy konkretnie "na zwykłej lampie"? Bo coś czuje, że za tym kryje się odpowiedź.
A jeśli chodzi o nawozy, to na puchnięcie potrzeba głównie Potasu, którego dobrym źródłem jest na przykład popiół z drzewa liściastego (tylko nie po deszczu). Są też oczywiście specjalistyczne nawozy na końcówki kwitnienia z bombą potasowo fosforową, ale bez odpowiedniego światła kwiatów jak na zdjęciach producenta nie będzie.
Perlit używam obowiązkowo, bo konopie lubią luźną ziemię. Włókna kokosowego też można dodać.
Skorupki z jajek możesz sobie darować, bo zanim ten Wapń zacznie się uwalniać... lepiej kupić gotowy CalMag.
  • 5 / / 0
Zwykła, to znaczy na początku na zwykłym małym halogenie, a potem zrobiona z listwy swiatła ledowe. Taaak wiem, typowa amatorka 😂 ale wyrosło. A teraz mam też listwę oświetleniową 96w, dodatkowo lampa z kolorami. Domyślam się, że światło jest nie odpowiednie...dlatego też szukam porady, odnośnie lampy..dobra, w rozsądnej cenie. Czy ta w linku który dodałam pod spodem była by okej, czy nie lepiej zainwestować w growbaxa i mieć wszystko w raz?

https://www.growthejungle.com/pl/diody- ... -Jacksona/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.