...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 300 / 6 / 0
To jak jest teraz w tych roznowicach? Ja slyszalem ze bardzo lajtowo tam bylo, malo pracy billard itp. Obecnie cos sie zmienilo?

Moze ktos polecic ośrodki w ktorych jest maly nacisk na prace i dociazenia?
  • 3 / / 0
Ineedmoney żal mi ciebie i tych wszystkich co mają takie lajtowe podejście. Macie wszystko w dupie, wypinacie się na wszystko bo i tak bogaty tatuś i mamusia da jeść i ubierze w markowe ciuchy. A wy wszyscy tylko jesteście naburmuszeni, sfochowani i robicie wielką łaskę, że chce się wam wstać z wyra. Wszystko się wam z góry należy bez żadnego wysiłku. Ineedmoney to twoje życie i tych wszystkich olewatorów. Ale pamiętajcie, że jadąc tam z takim podejściem marnujecie pieniądze uczciwych ludzi i podatników. Każdy zasługuje na szansę i ma prawo się leczyć. Też się kiedyś leczyłem i się skutecznie wyleczyłem. Ale nie szukałem ośrodków gdzie jest mały nacisk na pracę i dociążenia. Jeśli mógłbym wam coś doradzić to nie marnujcie czasu terapeutów i pieniędzy i ustąpcie miejsca ludziom, którzy chcą się naprawdę leczyć. Mam dla was młodocianych i niedojrzałych do leczenia ludzi propozycję przeczytania niedawno powstałej książki Monar Moje ocalenie dostępna na www.astrum.wroc.pl w dziale beletrystyka. Przeczytajcie sobie tę książkę i jestem pewny, że na pewno coś wam się poprzestawia i może zaczniecie inaczej podchodzić do leczenia i pewnych spraw, To wasze życie i kiedy wdepniecie w gówno i trzeba będzie się wybierać na tamten świat dopiero zrozumienie co znaczy nałóg i narkotyki. Pozdrawiam wszystkich, którzy wyciągną jakieś pozytywne wnioski z mojego postu.
  • 300 / 6 / 0
Przeczytałem z grubsza cały temat - dla osób które mają nakaz leczenia najlepsze wydają sie ośrodki:
1.Czarny Las (krótki okres terapii)
2.Czechowice-dziedzice
3.Tramwajowa (8 miesiecy)

Ciekawy wydaje sie tez Nowy Dworek
Tylko nie wiem jak jest z Rożnowicami (podobno bylo dobrze tam) no i ten Babigosz mnie zastanawia
  • 1345 / 6 / 0
Tramwajowa dla małolatów chyba, nie?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 300 / 6 / 0
Kurde stary ale ja sam na siebie zarabiam. Tylko mam piepszony nakaz, jak juz jade to napewno wezme cos dla siebie ale jak sie nasluchalem historii o ośrodkach w których pracujesz po 12h i jak chcesz uciec to wsiadaja na rowery i cie gonia to sie przerazilem zeby sie w takie cos nie wjebac. Ja to widze tak, ze gdzie lepiej sie bede czuł tym lepiej dla mnie.
  • 300 / 6 / 0
Ogólnie widze, że ośrodki dzielą się na monarowskie i rehabilitacyjne. Chciałbym znaleźć jakis lajtowy ośrodek, zeby mieć komórke i jakies wyjscia na miasto, czas wolny itp... W monarze nie ma co na to liczyć. Idealny wydaje się ośrodek w czechowicach-dziedzicach (po 2 tyg wyjscia na miasto i mozna miec telefon). Zna ktoś coś podobnego?
  • 3170 / 363 / 0
To nie prawda że w monarowskich nie ma wyjść na miasto ani nie można mieć komórek, wiadomo takie przywileje uzyskuje się po jakimś czasie ale to pomaga w leczeniu. Jeśli jednak wolisz niemonarowskie to np Nowy Dworek pod Świebodzinem.
  • 300 / 6 / 0
Slyszalem ze tam jest fajnie ale terapia trwa do 2 lat :-/
  • 3170 / 363 / 0
W 2 tygodnie ani nawet 2 miesiące się nie wyleczysz to trochę trwa, zresztą nie musisz tam siedzieć te 2 lata możesz zwinąć się wcześniej, na siłę nikt tam nie trzyma. NO chyba że masz inne powody udania się do ośrodka niż chęć wyleczenia.
  • 300 / 6 / 0
Mam nakaz leczenia. Przy okazji chce sie troche ogarnac ale nie w jakims psychiatryku i nie przez 2 lata.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.