Bylem jakis czas temu u lekarza, ktory skierowal mnie do osrodka otwartego od uzaleznien... Poszedlem na spotkanie do tego osrodka i bardzo sie rozczarowalem. Powiedzieli mi, ze musze skonczyc brac dragi calkowicie zanim bede mogl rozmawiac z terapeuta/psychiatra czy psychologiem, inaczej nikt nie bedzie ze mna pracowal jesli aktualnie biore. Dostalem taka tabele na 3 miesiace w ktorej mam wpisywac co i ile bralem kazdego dnia i postawili mi cel, zeby w te 3 miesiace przestac brac.
Oczywiscie pierdole taki system i poszedlem do lekarza proszac o przekierowanie do osrodka zamknietego, typu polski Monar, gdzie bede mogl rozmawiac z psychiatra czy terapeuta, bo mam problemy psychiczne, ktore sa powodem mojego cpania. Powiedzial mi, ze najpierw musze przestac brac bo tak dziala system w UK...
Co moge zrobic? Nie ma dla mnie szans na leczenie? Mam klamac, ze nie biore? Kurwa, stracilem nadzieje w tym momencie na wyjscie z gowna.
Ma ktos doswiadczenie z takim czyms?
Po prostu okłamujesz siebie, a teraz chcesz jeszcze innych. Po chuj?
Taki mają system - trudno. Jeżeli naprawdę chcesz, to dasz radę. Chyba żeś się nie wjebał w hel?
Poza tym z takim podejściem w ośrodku zamkniętym też byś długo nie zabawił.
Wiem, że łatwo mówić, ale weź się za siebie - jeśli faktycznie chcesz. A jak nie chcesz, to ćpaj dalej. Siebie samego nie oszukasz.
Teraz szukam podobnego ośrodka, koniecznie ZOZ-owskiego, nie wyrobię w MONARze. Jest bliźniaczy ośrodek w Wapienicy, niestety lista oczekujących jest tak długa, że prędzej się zaćpam na śmierć niż się tam dostanę... Słyszałem też o Nowym Dworku, ale podobno teraz lecą tylko na kasę. Czy ktoś zna jakieś podobne ośrodki ZOZ-u? Aha, koniecznie muszą przyjmować bez ubezpieczenia. Z góry dzięki za info ;)
Speedoman pisze:Teraz szukam podobnego ośrodka, koniecznie ZOZ-owskiego, nie wyrobię w MONARze.
Z ZOZ-owskich z dobrą opinią to jest jeszcze jeden w Toruniu przy Szosie Bydgoskiej.
Speedoman pisze:Witam. Kilka dni temu zostałem wyrzucony z ośrodka w Czechowicach Dziedzicach. Z mojej winy oczywiście. Czego bardzo żałuję... Bo to jeden z najlepszych ośrodków w Polsce. Bez dociążeń, program terapii nastawiony na pracę na uczuciach, rozwiązywaniu problemów itd. Zrobiłem błąd że nie mówiłem na bieżąco o tym, co dzieje się w mojej narkomańskiej główce... I zaćpałem wychodząc na miasto... :-/ Od razu mnie zdemaskowali... Stare ćpuny :-p
Teraz szukam podobnego ośrodka, koniecznie ZOZ-owskiego, nie wyrobię w MONARze. Jest bliźniaczy ośrodek w Wapienicy, niestety lista oczekujących jest tak długa, że prędzej się zaćpam na śmierć niż się tam dostanę... Słyszałem też o Nowym Dworku, ale podobno teraz lecą tylko na kasę. Czy ktoś zna jakieś podobne ośrodki ZOZ-u? Aha, koniecznie muszą przyjmować bez ubezpieczenia. Z góry dzięki za info ;)
Speedoman co walnąłeś , że cię przycieli od razu??
W czarnym lesie terapia trwa poł roku a w kazuniu się metadon napierdala i w ogóle porządny zestaw lekowy..
Man kartce od terapeutki kilka ośrodków
Charcice
Lubuczewo
Stonomino
Świecie
Piecewo - oczywiście to jest ośrodek dla alkoholików, ale nie wiem jak ja się tam będę czuł jako lekoman(narkoman ) podobno jest najlepszy. Oczywiście chodzi mi o ośrodki na terenie woj pomorskiego.
Ten ośrodek nie jest w pomorskim, a gdzieś koło szczecina zdaje się.
Nie wiem jak bardzo jesteś uzależniony ani ile masz lat. Jeśli lajt, jesteś młody i niekryminalista, to 3-miesięczny ośrodek dla alkoholików jest najlepszą opcją
hess pisze:No ja słyszałem o tym ośrodku wiele dobrego tzn np. jak ktoś ma przez sąd konieczne odbycie terapii ośrodkowej (jest pole do manewru,że tak powiem). Można po 2 tyg. wychodzić na miasto itp.. Gadałem kiedyś z koluniem co był w czechowicach i walił non stop metkata, ale ostatecznie chyba go poźniej wyjebali, albo sam wyjechał nie pamiętam..Speedoman pisze:Witam. Kilka dni temu zostałem wyrzucony z ośrodka w Czechowicach Dziedzicach. Z mojej winy oczywiście. Czego bardzo żałuję... Bo to jeden z najlepszych ośrodków w Polsce. Bez dociążeń, program terapii nastawiony na pracę na uczuciach, rozwiązywaniu problemów itd. Zrobiłem błąd że nie mówiłem na bieżąco o tym, co dzieje się w mojej narkomańskiej główce... I zaćpałem wychodząc na miasto... :-/ Od razu mnie zdemaskowali... Stare ćpuny :-p
Speedoman co walnąłeś , że cię przycieli od razu??
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/eabde613-e541-4540-a646-b3916fbd7364/jp2kr.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250425%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250425T065002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=e555c852d7316e07c81513295ac5214e355dd8c22f6e778a0aefcdbe3607c3c9)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wybory.jpg)
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?
Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.