...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Siema Cię Ludzie!!!! Ćpaki i Chlory i Krzyżowce ;) czytam forum od dłuższego czasu i jestem zaawansowanym Chlorem nie miejcie urazy czy coś w tym stylu ale piję już od 10 lat moje ćpanie wygląda następującą: pierwszy raz mj 2004 popalam od czasu do czasu || amfetamina 10-12 razy w życiu || Extasy raz || haszysz 3-4 || Acodin 3 razy || Dopalacze 10 razy (tylko palenie) || i mam do Was pytanie szczególnie do osób, które były w Nowym Dworku bo mam termin na 29.03.2016r. i kurwa sam się biję z myślami ?!?! :( nie wiem bo znów naodpierdalałem lipy a mam zawiasy rok na cztery? Czy warto jechać czy mnie wezmą? wkreciłem, że jestem uzależniony od narko choć naprawdę nie jestem. Byłem w Starych Juchach (2msc od alko) ale stwierdzili mi uzależnienie F19.2 (uzalezniony od róznych sami wiecie) kurwa co robić ? jechać do ND ? proszę o pomoc Was bo sami wiecie OCB ?!?! Olsztyn pozdrawia
  • 135 / 5 / 0
OlsztyńskiChlor pisze:
Siema Cię Ludzie!!!! Ćpaki i Chlory i Krzyżowce ;) czytam forum od dłuższego czasu i jestem zaawansowanym Chlorem nie miejcie urazy czy coś w tym stylu ale piję już od 10 lat moje ćpanie wygląda następującą: pierwszy raz MJ 2004 popalam od czasu do czasu || Amfetamina 10-12 razy w życiu || Extasy raz || Haszysz 3-4 || Acodin 3 razy || Dopalacze 10 razy (tylko palenie) || i mam do Was pytanie szczególnie do osób, które były w Nowym Dworku bo mam termin na 29.03.2016r. i kurwa sam się biję z myślami ?!?! :( nie wiem bo znów naodpierdalałem lipy a mam zawiasy rok na cztery? Czy warto jechać czy mnie wezmą? wkreciłem, że jestem uzależniony od narko choć naprawdę nie jestem. Byłem w Starych Juchach (2msc od alko) ale stwierdzili mi uzależnienie F19.2 (uzalezniony od róznych sami wiecie) kurwa co robić ? jechać do ND ? proszę o pomoc Was bo sami wiecie OCB ?!?! Olsztyn pozdrawia

Najpierw idź na DTX tam głowa zacznie parować to podejmiesz decyzje jakiej pomocy Ci dalej potrzeba. Iść zawsze warto dlatego zeby pozbierac glowe w miare do całości, jeśli będziesz pilnował terminów kuratora lub kogoś kogo Ci przydzielą, nie będziesz walczył o swoje i pisał pisma do nich a zostawisz to tak po prostu. To tak pewnego dnia
przyjadę i Cie zabiorą z ośrodka mogą wchodzą i tyle z DTX nie mogą zabierać.

Świeża relacja z Suchegu Jaru DTX. Powiem tak poluzawało się ale ekipy są w porządku jedyny minus iść tam teraz to pogoda, dziwi mnie brak tej dyscypliny jak kiedyś. Co do ośrodka to ponoć się sporo zmieniło ale jak ktoś chcesz szczegół na to PW co zmienił MONAR KRK
  • 135 / 5 / 0
revers2 pisze:
Ponawiam pytanie. Czy ktoś coś wie o Marianówku? Plan dnia, czy społeczności codziennie, palenie, atmosfera, czas wolny? Jak ktoś ma w miarę aktualne informacje, to poproszę, niedługo się tam wybieram. Pozdrawiam!

Z opowieści koleżanki która skończyła dość dawno do dziś trzeźwa,Dużo pracy nad pokorą w różnej postaci.
  • 6 / / 0
Juby dzięki wielkie Kolego. Sam już się kurwa gubię w tym wszystkim. 10 prób leczenia:

Smażyno - 2 dni
Anielin - 2 msc
Piastów - 5 msc
Marianówek - prawie pół roku (polecam lecz dużo dzieci)
Lipianka - 2 tygodnie
Darżewo - 2 msc (ukończyłem krtótkoterminówka)
Budy Zosine - 2 tygodnie
Stare Juchy - 2 msc (ukończone)
terapia ambulatoryjna w Olsztynie 2 msc (ukończone)
a i w ZK terapia ukończona

Nie powiem bo lubię spalić wąsa i poeksperymentować z dragami ale nie jetem uzależniony. Co jeszcze możecie powiedzieć o Nowym Dworku? Może ktoś jedzie niebawem :) Proszę o odzew. Pozdro dla Was Wszystkich
  • 56 / 1 / 0
Nowy Dworek jest bardzo chwalony, rozmawiałem z ludźmi którzy tam byli, bdb kadra, masz przydział na filie, dostajesz kasę na jedzenie i sam się nią gospodarujesz (przynajmniej kiedyś tak było nie wiek jak teraz) zresztą możesz poczytać na ich stronie, warto by było żebyś nie zaczynał od kłamstwa i powiedział jak naprawdę sprawa wygląda z twoim uzależnieniem, oni są tam po to żeby Ci pomóc, a biorąc pod uwagę w ilu ośrodkach byłeś i czas który tam spędziłeś to krótka terapia nie zda u Ciebie egazminu i potrzebny jest ci właśnie taki ośrodek.
Ps. szczerość i uczciwość w terapii to podstawa jak chcesz naprawdę z tym skończyć, powodzenia
  • 6 / / 0
Dzięki Kamil. Muszę wreszcie zrobić coś ze swoim życiem bo cały czas stoję w miejscu. Potrzebuję pomocy i mam nadzieję ze ND mi pomoże. Wiadomo, że bez mojej chęci nic się nie stanie ale ja chcę, chcę wyjść na prostą. Jak ktoś jedzie niebawem do ND dajcie znać. Pozdrawiam

Nie cytuj postów które znajdują się bezpośrednio nad Twoim - jj
  • 56 / 1 / 0
Nie ma za co, od Siebie mogę ci polecić ośrodek w Czechowicach-Dziedzicach "Straszny Dwór" i Bielsko-Biała "Wapienica", w pierwszy byłem, mają świetne warunki do leczenia, dużo swobody, terapia typowo behawioralno-poznawcza, nie ukończyłem bo nie miałem decyzji. motywacji i byłem nie uczciwy, a do tego drugiego jadę w Piątek, jest to analogiczny ośrodek bo mają jednego szefa, poznałem tam właśnie dwóch chłopaków którzy byli w ND i chwalili ten ośrodek, także powodzenia i nie załamuj, pamiętaj nie jesteś sam ;)
  • 6 / / 0
Ja już powoli straciłem nadzieję, że wyjdę z tego gówna tyle lat to się ciągnie :( To będzie moja 10 próba ale nie mogę tutaj kurwa płakać i narzekać jak mi zle i wogóle, po prostu ja nie chciałem się zmienić. Do wszystkiego na siłę podchodziłem czas w końcu raz zacząć i skończyć ośrodek nie pseudo terapie i nauczyć się życia na trzewo ale to jeszcze daaaaleka droga. Co do uczciwości w ośrodku nigdy praktycznie nie byłem uczciwy zawsze łamałem regulamin no i nie wyszło mi to na dobre :/ Nie mam zamiaru jak będę już w ND łamać regulaminu i wchodzić w układy bo to nie leczenie lecz stagnacja i marnowanie czasu i miejsca dla ludzi, którzy naprawdę chcą się leczyć. Dzięki Kamilu za rady i Tobie również życzę powodzenia w Ośrodku !!!! Z FARTEM pozdrawiam
  • 67 / 8 / 0
Bardzo często się zdarza, że po wyjściu z odwyku wraca się z dodatkowym nałogiem. Chodzi mi o papierosy, które są tam nagminnie palone. Ktoś kto kiedyś palił i rzucił wie o czym mówię. Można się odizolować od grupy unikając siedzeniu w oparach dymu lub ulec. Najczęściej w takich miejscach człowiek jest totalnie rozbity a więc zaczyna palić. Taki przykład: typ mocno przeginał z gorzałą no i rodzina postawiła warunek, że musi się leczyć. Papierosów nigdy wcześniej nie palił, trafił na odwyk, po 2 miesiącach wrócił. Przez chwilę nie pił ale z papierosem to on się już nie rozstaje.
Uwaga! Użytkownik ZawałMurowany nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
kurna, nie mam teraz na zbyciu 4 koła ;/
w toruniu maja terminy za 4 miesiace a mnie ratuje kwestia dni... i nie chce isc do jakiegos popierdolonego monarowca z łopatą do gnoju, gdzie nie pozwolą napisac listu do rodziny.... nowy dworek tez kiepskoz terminem, no i w chuj daleko.
wiem jak to zabrzmi.
ale mam kurwa motywacje zeby sobie sam z tym poradzic. osrodek mi jest pottrzebny dla jebanego sądu, bo mi warunek cofną;/
poradzilem sobie tyle czasu to teraz z motywacja tym bardziej dam rade. ukonczylem juz leczenie i to wydluzone, nic nowego mi tam nie powiedza a ogladanie tych zanidbanych mord i tego co ich jajecznicowate mozgi mysla wzbiera mnie na wymioty
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.