RLS

Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
Jednak dopadł mnie RLS. Na chwile obecna nie studiuje bo bym nie wyrobił. Lekarz przepisał lorazepam, którego nie wykupiłem (zgubiona recepta, a nawet jakbym znalazł - musiałbym brac wiec i liczyc sie z uzaleznieniem, do którego mam skłonnosci).
Czy jezeli powiem ze lorazepam nie pomaga, to jest szansa ze przepisze agoniste dopaminowego?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1450 / 18 / 0
Dziwne, że dostałeś lorazepam. To lek typowo nasenny. Rowy kopałeś tymi nogami?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1343 / 18 / 0
Lekka forma, ale nihuja usiedziec w miejscu. I dal skierowanie do psychiatry, a psychiatra u ktorego się lecze chcę dac neuro, ktore powoduja akatyzje
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1141 / 9 / 0
Na to jest ten powodujący hiper seksualność, no ten ropinirol i niektórzy to by się za to dali pochlastać :cheesy:
Jeśli chcesz dopaminergika i masz na 100% stwierdzony ten RLS, to któryś lekarz wreszcie ci go przepisze.

@ C9H13N - Trochę dziwne to twoje pytanie, to jest ZNN spowodowany zaburzenie gospodarki żelazem w organiźmie (RLS)
  • 1343 / 18 / 0
ot własnie. IMO niektóre leki jak ten ronipirol powinny nie być na recepte.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 1 raz.
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1141 / 9 / 0
Wiesz co by się wtedy działo gdyby to nie było na receptę? Połowa ćpunów by to brała %-D
  • 1343 / 18 / 0
br0w4r pisze:
Wiesz co by się wtedy działo gdyby to nie było na receptę? Połowa ćpunów by to brała %-D
agonista dopaminowy to nowy rodzaj narkotyku? zaraz obok kaszlo, meksy i fety? :nuts: to ze neuroleptyki zmniejszaja stany psychotyczne to jeszcze nie znaczy, że kazdy agonista to narkotyk
niech juz biora i wszyscy w Warszawie, byleby te mrówki nie chodziły mi po nogach :/
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1141 / 9 / 0
Chodziło mi o te, które powodują polepszenie nastroju ;-)
  • 1343 / 18 / 0
br0w4r pisze:
Chodziło mi o te, które powodują polepszenie nastroju ;-)
SRI też powoduja, dlatego je biore, przedtem tramiec przez wpływ na 5-HT i NA to robił. a mimo wszystko jedzac SRI nie czuje sie ćpunem

dobry nastrój = ćpun. Ja piekło teraz przeżywam, a Ty widzisz tu dragi :/
Widziałem rękę jego
[...]
  • 11 / / 0
Przypadłość znana zapewne większości szanownych użytkowników wyrobów makowych jak i ich syntetycznych odpowiedników.
Asthenia crurum paraesthetica, bo o niej mowa, obrała sobie za przewlekły cel moją osobę - stąd ten temat.
Zespół niespokojnych nóg @ Wikipedia
Zespół niespokojnych nóg @ EN Wikipedia
Biorąc pod uwagę fakt, iż nie jest to jedynie schorzenie dopadające wypełnionych Weltschmerzem a zwykła choroba, chciałbym się dowiedzieć jakie macie sposoby na walkę z jejmością. Może ktoś używa niestandardowych metod do zmniejszania objawów?

Jeśli chodzi o mnie to stosowałem jedynie maści typu Ketonal, oraz gorące kąpiele w wannie. Obie metody pomagały dosłownie na krótką chwilę, 20-30min i znów człowiek ma ochotę by mu nogi amputowano. :scared:
Całe to świństwo przyszło do mnie wraz z przypadłością zwaną uzależnieniem opioidowym, jednak wyewoluowało w samodzielną jednostkę chorobową dopadającą niezależnie od gwałcenia receptorów opioidowych kolejnymi dawkami morfiny, czy też odwrotnie - od skręta. Na skręcie doskwiera szczególnie, ale mnie dopada nawet po miesiącu od odstawki.
Jeśli chodzi o suplementację, to uzupełniam witaminy i minerały, w tym żelazo. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ćwiczę z intensywnością 3 w skali 1-6. Kawa i nikotyna - owszem acz sporadycznie. Inne używki - owszem & odmawiam składania szczegółowych zeznań.
Zapraszam wszystkich rowerkowców do dyskusji.

Pozdrawiam, L.

Taki temat już istnieje, dlatego przenoszę - berig
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.