Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9346 / 1814 / 2
29 czerwca 2019nCuX pisze:
Spróbuj koniecznie MPH + pracetam
Popalicie styki.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1783 / 242 / 0
Rozwiń @Stteetart
Zuć jakieś badanie tyko nie takie z HR

Mi się włącza motywacja + clear head

Pierdolisz w 12dni przygotowałem się do IELTS i zdałem najlepiej z grupy:)

I nie odnotowalem żadnych skutków ubocznych.
  • 1783 / 242 / 0
@Stteetart
No czekam bo ja już mam geniuszu i ciekaw jestem co wstawisz
  • 9346 / 1814 / 2
Rozwiń @Stteetart
Zuć jakieś badanie tyko nie takie z HR

Mi się włącza motywacja + clear head

Pierdolisz w 12dni przygotowałem się do IELTS i zdałem najlepiej z grupy:)

I nie odnotowalem żadnych skutków ubocznych.
Glownie bardzo mocno wzrasta stres.
Nie martw sie, nie odczujesz tego dzis czy jutro.

Nie mieszalbym zadnych nootropow z dragami.
Gra nie warta swieczki.
Wchodzić i głosować
  • 1783 / 242 / 0
Jaki oksydacyjny ?

Możę ci chodzi elektro

Polecam zapoznanie się działaniem MPH i pira na sobie ale nie zasadzie wpierdolenia obu i siedzenia na tapczanie.
Sam piractam jest z dupy dopiero ze stimem pokazuje pazur.

A najlepiej uzupełnij wiedzę w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2019 przez nCuX, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9346 / 1814 / 2
Sam piractam jest z dupy dopiero ze stimem pokazuje pazur.
Misiu ja piracetam stosuje od zawsze solo i efekty od zawsze sa bdb .
Zezarlem tego dobrych kilka opakowan i suplementacje ciagnalem dobre kilka miesiecy.

Zebysmy kontynuowali te rozmowe polecam zapoznanie sie z tym jak dzialaja rec ampa, inhibicja dopy itd.
Mi sie zwyczajnie nie chce o tym pisac.

Chcesz sie bawic z takimi mixami, baw sie ale znaj skutki. Skutki w perspektywie dluzszej niz 2-3tyg.

Możliwy mechanizm stojący za działaniem niepożądanym:

Receptor NMDA
Piracetam aktywuje receptory AMPA (allosteryczne) i zwiększa liczbę receptorów NMDA. Te receptory są również ważne dla uczenia się i plastyczności.

Jednak aktywacja receptorów NMDA może potencjalnie powodować niepokój, drażliwość, bezsenność, OCD, mgłę mózgową i szereg zaburzeń psychicznych, które są związane z nadmierną aktywacją receptora NMDA.
Memantyna, magnez, cynk i lit wszystkie blokują aktywację receptorów NMDA w taki czy inny sposób, dlatego są stosowane w wielu stanach zdrowia psychicznego. NAC przynosi również korzyści dla zdrowia psychicznego i zmniejsza aktywację NMDA poprzez redukcję glutaminianu.
Jednak receptory NMDA są złożone. Mogą powodować problemy, w przypadku nadaktywacji jak i zmniejszonej aktywności. Uzależnione jest również od tego gdzie znajduje się na neuronie (w synapsie lub nie) i jakie składniki mają receptory NMDA (GluN2B vs GluN2A).

2. AMPA receptor

Faramptor jest cząsteczką, która aktywuje receptory AMPA (allosteryczne) w niskim stopniu, podobnie jak racetamy, i może powodować bóle głowy, senność i nudności.

3. Acetylocholina

Piracetam jest lekiem antycholinergicznym, dlatego ludzie również uzupełniają go choliną. Na przykład piracetam zmniejsza acetylocholinę w hipokampie szczurów.

Podejrzewa SIĘ, że ludzie cierpiący na bóle głowy i skurcze mięśni nie przyjmowali wystarczającej ilości choliny lub przyjmowali za dużo. Acetylocholina oddziałuje również z gruczołami potowymi, prawdopodobnie przyczyniając się do tego efektu ubocznego.

4. Stres oksydacyjny

U gryzoni piracetam zwiększał stres oksydacyjny w podwzgórzu o równoważnej dawce dla ludzi wynoszącej około 3,25 g (dla osoby o masie ciała 68 kg).

Stres oksydacyjny w podwzgórzu prawdopodobnie powoduje brain fog, który jest skutkiem ubocznym racetamów.

5. Aldosteron

W niektórych efektach zwiększających pamięć piracetamu pośredniczą receptory aldosteronu / mineralokortykoidów.

Zwiększona aktywacja tego receptora może pomóc wyjaśnić skutki uboczne piracetamu: pocenie się, drażliwość i problemy ze snem.

A jak chcesz konkrety to szukaj w necie wraz z fraza "piracetam stres".
Dla mnie te poszukiwania sa bezsensu bo sam mechanizm dzialania wyjasnia te sajdy.

Zwlaszcza, ze rec glutaminianowe i dopaminergiczne korzystaja z tego sama bialka -delta fosb.
Wchodzić i głosować
  • 1783 / 242 / 0
Kochanie ale MPH to ndri nie nmda
A żeby była ekscytotoksyczność musi być nmda+ ampa

@JohnyHa
@Anna S @Hash_Oil rozstrzygnijcie to
  • 9346 / 1814 / 2
Kochanie ale MPH to ndri nie nmda
Tobie sie wydaje, ze aktywujac uklad dopaminergiczny nie aktywujesz nmda?
Przeciez antagonisty nmda to NDRi.
Wszystkie te receptory i uklady sa sprzezone z soba.
W temacie o MPH Ci wkleilem, ze uklad cholinergiczny jest sprzezony ze wszystkim i to on odpowiada za uwalnianie przekaznikow, ich synteze i cala reszte.
Cholinergiczny (jak i wszystkie przekazniki/sygnaly pobudzajace) sa sprzezone z ukladem glutaminergiczym.

Jak przetyrasz przy dragach, nootropach i ziolach ponad 5 lat to pogadamy.
Na razie jestes na etapie "haju" bo wszystko dziala zajebiscie.
Sytuacja sie odwraca jak pojawiaja sie pierwsze symptomy stresu czy proby "nalania z pustego".
Potem masz krótki moment w ktorym trzeba podjac krytyczne decyzje.

Jak sie zajebiesz to wyprpstowanie tego bedzie o wiele ciezsze niz Ci sie wydaje.
Nootropy czy rc-ki przerabialem w roznych konfiguracjach.
W tym phenylp + 4fma czy 5 dni racetamow +3 dni b-k i znow 5 dni racetamow.

Nie warto.
Ba. Przy obecnym stanie wiedzy trzymalbym sie 6-8 tyg przerwy miedzy jednym a drugim.
Choc po amfetaminach moze bym polecial 2-3 tyg "odstresywaczy" i wrzucil jakis nootrop.
Wchodzić i głosować
  • 1783 / 242 / 0
To trochę dziwne materiał który miałem do ogarnięcia pyknł mi 2 tyg a odkładałem je na ostatnią chwile i z rezultatów byłem zadowolony 1600 słówek w 2 tyg normalnie to by mi zajęło 2 miesiące tu praktycznie pamięć fotograficzna i to kurwa po 7 latach ćpania zostałem geniuszem ?

Możesz mi to jakoś wytłumaczyć.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2019 przez nCuX, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9346 / 1814 / 2
po 7 latach ćpania zostałem geniuszem ?
E to szacun.

Podkreciles mozg do maximum.
Ma to swoje plusy i minusy.
Plusy widzisz, minusy zobaczysz.

Mixujac phenylp z fma czy suni z bk czujesz moc przez ponad tydzien.
Spisz 2-3h i jedziesz na 2000% ale z czasem dzialanie schodzi i potrzebne sa nowe mixy i "nowa moc".

Wiekszosci tych mixow nie opisuje, bo ludzie beda czytac to co im pasuje i sie "jarac" nie czytajac o sajdach a te sa kwestia czasu.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.