Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: jablerr »
A ja mam takie pytanko dla znających temacik: czy rewizja w domu po zatrzymaniu z MJ jest normą, czy zależy to od ilości posiadanego stuffu, czy od jakichś innych czynników??
Uwaga! Użytkownik jablerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
norma
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
to nie jest norma bo sam sie spotkalem z przypadkami ze nie wjezdzali na chate ale ZAZWYCZAJ wjeźdzają pomijam juz fakt ze jeszcze pozostaje kwestia czy przeszukanie bedzie wygladało jak w filmie amerykanskim czy jak w polsce niektore:
- czy masz jakies narkotyki?
- niemam
- czy masz nielegalne substancje w tej szafce?
- niemam
- mozesz ja otworzyc?
<otwierasz pałka tylko rzuci okiem>
-napewno nic w domu niemasz?
- nie nic niemam mialem tylko to przy sobie
-aha
I KONIEC

Takie przeszukania sie juz dazaly wsrod moich kolegów...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 352 / 99 / 0
Podaj mi nazwe tej utopijnej mkrainy, gdzei policjanci w ten sposób przeszukują mieszkania. Bez kitu, przeprowadze sie. U nas zawsze robili pilota i rozpierduche straszną, ale też słyszałem o łagodnych rewizjach, niestety nie pamietam nazwy tego miejsca.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
Hmm, moi znajomi mieli totalny rozpierdol w pokojach. Rozkrecali wszystko: meble, sprzęt hi-fi, komputer itp. Gdzieś na kompie miałem zdjęcie meksyku jaki zostawili po sobie, jak znajdę to wrzucę ; ]
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Mam pytanie do osób które miały juz naloty w domu, mozecie (dokladnie) napisac jak wyglada takie przeszukanie i reziwja? tzn moze tak, gdzie nie zaglądają ?:D(lodówka? zamrażarka? kwiatki w doniczkach?)
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2007 przez newbe, łącznie zmieniany 1 raz.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 1736 / 18 / 0
Podaj mi nazwe tej utopijnej mkrainy, gdzei policjanci w ten sposób przeszukują mieszkania. Bez kitu, przeprowadze sie. U nas zawsze robili pilota i rozpierduche straszną, ale też słyszałem o łagodnych rewizjach, niestety nie pamietam nazwy tego miejsca.
Małe miejscowości (koło 20k mieszkańców), mysle ze tak jest lightowo...

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 352 / 99 / 0
Jeżeli masz na mysli 20 mieszkanców to faktycznie jest lajt. Jak myslisz o 20 000 to jest zle. W małych miastach jest gorzej, bo:
- wszyscy sie znają
- wszyscy wszystko wiedzą
- podejrzani rzucają się w oczy
- rewizja domu na małych miastach czy wsiach jest wydarzeniem w komendzie, wiec wszyscy chętnie to robią

Miszkałem w małym miasteczku. Rewizje były często w samym miescie, ale w gminie też (czyli nawet wiochy po 500os nie były pewne) Bardziej anonimowy i bezimienny jestes jednak w duzym miescie.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
mieszkam w niedużej miejscowości i zapewniam, że jednak widać tu różnicę, nawet na ulicy. Jest różnica, czy trzepie lokalna policja, czy policja z Wrocka, która robi sobie u nas weekendowe wypady. Ci jak trzepią, to już porządnie, naprawdę strach mieć coś przy sobie, natomiast nasza lokalna policja robi to, powiedzmy po łebkach.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Ci jak trzepią, to już porządnie, naprawdę strach mieć coś przy sobie
najlepiej w batkach nosic :D tam nie trzepią :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.