Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Re: Recepty
Post autor: dzendzen »
Hej wam. Mam taki problem - został mi wypisany klonazepam. Jednak lekarka nie napisala ilosci substancji czynnej. Byłem w kilku aptekach i przez to nie mogli mi sprzedać, jednak niektore powiedzialy - ze sa takie apteki w ktorych by mi to wydali. Znacie może takie apteki na śląsku lub okolicach tego województwa? (moja lekarka niestety poszła na urlop, wiec troche bym musiał poczekać)
  • 454 / 178 / 0
Post autor: ladyinnaightmares »
@dzendzen żadna apteka Ci nie wyda. Lekarz musi poprawić receptę.
  • 594 / 79 / 0
Post autor: Baltimore »
Wczoraj widziałem się z kardiolog, która cztery lata temu na głody alkoholowe przepisała mi baklofen. Zgodnie z prawdą powiedziałem jej, że niestety nie przyniósł on żadnych efektów terapeutycznych. Zasugerowałem diazepam – i dostałem go. Jako kardiolog raczej nieczęsto zdarza się jej przepisywać leki odurzające. Receptę Rpw wystawiła niedokładnie – dosłownie można było interpretować ją tak, jakobym miał w ramach pojedynczej dawki brać tyle, ile w sumie znajduje się w opakowaniu. Nad sprawą w aptece zastanawiała się przez chwilę trójka magistrów, ale finalnie machnęli ręką. Zwracajcie uwagę lekarzom, którzy rzadko wystawiają RPW-ki. Żeby nie apteka po sąsiedzku, być może zostałbym odesłany z kwitkiem i musiał wracać do swojej lekarki.

A tak nawiasem pytając: jakie macie doświadczenia z receptami na pochodne benzodiazepiny od weterynarzy?
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 965 / 302 / 5
Post autor: Detronizator2 »
@baltimore 4 lata temu to benzo na ulicy leżało, wystarczyło się schylić, jak teraz pregabalina. każdy farmaceuta mógł ci diazepam przepisać jak teraz pregabalinę czy baclofen.
a co do klona, w mojej aptece, będącej w sieci firmy neuca "świat zdrowia" przyjmuje lekarz, on może wystawić diazepam za lekarzem specjalistą. ale nie wiem czy darmo da
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 86 / 8 / 0
Ja tak chodziłem do rodzinnego że już pielęgniarki się z niego śmiały "o zobacz twój stały klient czeka"i wychodziłem benzo pręga i inne Dziady na telefon Tylko żeby nie przesadzić nie wkurzyć już wyhodowanego kontaktu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.