15 maja 2018Łaciata pisze: Nie mam padaczki chodzi o alpre nie klony. Wypisuje mi ją rodzinny ale tak się stało ze mi brakło i potrzebuje na gwałt. Szukam na czarmym rynku już nie tylko w swoim dużym mieście ale innych i jak na razie lipa. A iść do prywatnego wydać 150 na wizytę i nie mieć pewności czy wgl przepisze to tez ryzykowne.
Robiłeś jakieś badania, kto najczęściej kupuje tam psychotropy? : )
Aha, sorry, komentowałeś post nad Twoim. Myślałem, że mnie się pytasz ;-)
Jak już się za to zabierasz, a masz świadomość, że obrót lekami na receptę jest zabroniony, to się nie dziw, że policja będzie próbować Cię ścigać. Jak chcesz się legalnie w Polsce pozbyć zbędnych leków to w aptekach są specjalne kosze.
Jest taka zależność: Czym bardziej ścigają za jakiś towar, tym staje się on droższy (leki na necie) przez co osoba uzależniona sięga po coraz bardziej nielegalne źródła dochodu, żeby na to zarobić (lub desperaci fałszują recepty). Do tego dochodzą inne niecne zachowania. A zauważcie, że tacy np. biznesmeni (niektórzy) wiecznie siedzący na benzo, dostają swoją porcję od lekarza, tanio, bez nerwów i wszystko odbywa się bez szumu i problemów.
Aj, zapomniałem przecież, że jest jeszcze cały rynek benzo RC, różne bromazolamy, klonazolamy, etizolamy... Nie próbowałem, ale może warto tam poszukać, jak ktoś bardzo potrzebuje?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.