Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
25 kwi 2013, 13:55 / scalono - surv
Jaka jest wydajność oczyszczania kotka metodą potrójnego ekstraktowania przyt użyciu zwykłem benzyny ekstrakcyjnej? Zmiesczę się w przedziale 85-90%?
rumcajs123 pisze:moge dodac kw.cytrynowego do pefy zamiast octu przed reakcja?
Daje się go w celu utworzenia soli a nie w celu zakwaszenia środowiska. Ocet z domowych wynalazków jest najlepszy wybór. Choć słyszałem, że ćpuny też dawały kwas jabłkowy i mieli posmak po podniu w kabel.
Dodanie kw. cytrynowego przed reakcją to tak jakby walic nieprzefiltrowanego kota (robionego z octem) - brązowego z czarnymi syfami.
Kwasek cytrynowy idealnie nadaje się do mycia naczyn po reakcji - wiadomo jak sie robi w kieliszku zostają żółte ślady na ściankach które ciężko domyc, wystarczy zalac takie brudne naczynie wodą dodac pół łyżeczki kwasku (nawet mniej mozna) i poczekac 5 min. Po chwili wszystko jest idealnie czyste.
whiteplz pisze:Jak dasz kw. cytrynowy zamiast octu przed reakcją to wszystko ci się utleni i wyjdzie ci totalnie klarowny roztwór (wygląda jak przefiltrowany) BARDZO TOKSYCZNY !!!!!!.
Dodanie kw. cytrynowego przed reakcją to tak jakby walic nieprzefiltrowanego kota (robionego z octem) - brązowego z czarnymi syfami.
Kwasek cytrynowy idealnie nadaje się do mycia naczyn po reakcji - wiadomo jak sie robi w kieliszku zostają żółte ślady na ściankach które ciężko domyc, wystarczy zalac takie brudne naczynie wodą dodac pół łyżeczki kwasku (nawet mniej mozna) i poczekac 5 min. Po chwili wszystko jest idealnie czyste.
Kwas cytrynowy ROZKŁADA też tlenek manganu (brązowy osad powstały w normalnej reakcji).
ROZKŁADA - a nie usuwa,
whiteplz pisze:Masz racje, źle się wyraziłem... Chodziło mi o to ze kwas cytronwy "ROZŁOŻY" nadmanganian do jonów K+ Mn2+ tlenu; pefki utleni sie troche do metkata,a reszta zostanie w postaci nieprzeragowanej pefki, co i tak czyni roztwór MEGA TOKSYCZNY !!!!.
Kwas cytrynowy ROZKŁADA też tlenek manganu (brązowy osad powstały w normalnej reakcji).
ROZKŁADA - a nie usuwa,
Zatem jakaś forma reakcji redox zachodzi, czyli utlenienie też ma miejsce - mogę się mylić - to podpowiada logika, a ta w chemii, szczególnie organicznej, zgubną bywa ;)
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.