Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 749 / 84 / 0
@atralnykutas

Niech zgadnę, twoje problemy z sercem polegają na częstych atakach palpitacji, podwyższonym pulsie i jednoczesnym zachowaniu normalnego lub nawet lekko obniżonego ciśnienia? Do tego miewasz częste bóle w okolicy serca? Pewno towarzyszą temu duszności, zawroty głowy, zaburzenia wzroku i czasem także nudności? Do tego masz zimne dłonie i stopy lub zachodzi reakcja odwrotna połączona z zaczerwienieniem całej skóry? Do tego wysypki, bóle brzucha, bulgoty? Napadowe bóle w okolicach odbytu?

Jak nie mam racji to opisz jakie masz problemy z sercem. Jeżeli po nawet niewielkich ilościach sodu masz problemy z sercem to śmiem twierdzić, że nie powinieneś jeść jakichkolwiek środków dopingujących do czasu aż nie naprawisz sobie serca.

Co do toksyn to masz rację, ale niestety twój sposób leczenia tego prowadzi tylko do pogorszenia objawów.
  • 1472 / 196 / 0
astralnykutas pisze:
Jakie macie pomysły na doping mózgu przy poważnych problemach z sercem (nawet niewielkich ilości sodu muszę unikać) ?
6-APB z mefedronem i efedryną*, załatwi kwestię problemów z sercem na jakąś godzinę (na pewno nie będziesz przez ten czasu skupiał się na tym, że takowe występują).

Co do krzemionki to ona mi jeszcze nigdy nic nie dała, a suplementowałem miesiącami.

* - to oczywiście szydera z mojej strony co do sposobu w jaki astralnykutas załatwił swoje serce wiedząc dobrze o tym, co go czeka :) Nie ma to jak sobie tylko dowalać dodatkowych problemów zamiast się raz porządnie wyleczyć.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 103 / 1 / 0
Na noc kilka kropli Cardio C (przy problemach z sercem - regularnie). Polecam również zaopatrzyć się w bioflawonoidy + robić sobie taki mix z rana:
natka pietruszki (b), lucerna siewna (świetnie alkalizuje, odtruwa organizm, uspokaja), mniszek lekarski (moczopędny, ale uzupełnia potas i ma dużo witaminy A) do tego pomidorki:)

Możesz również robić mix taki: aloes+oliwka z oliwek+cytryna (30 min przed jedzeniem) 2-3 tygodnie może powodować senność, ale jak oczyszcza i łata ubytki w jelitkach:) Zaczynasz od 5mg każdej substancji i po 2 miesiącach zwiększasz o 5 mg.

Na intelekt soplówka jeżowata jak masz dostęp i kasę. Oprócz tego subtelnie, ale zawsze coś yerba mate z gincco.
  • 1472 / 196 / 0
Yerba mate wchodzi na serce, gingko w wyższych dawkach też podnosi ciśnienie :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 260 / 4 / 0
JohnyHa pisze:
Co do narkolepsji to poprzez zmniejszenie aktywności oreksyny, zmniejsza się także ilość snu NREM, a zwiększa snu REM przez co człowiek w czasie dnia jest ciągle zmęczony.
Zmęczenie i zwiększona ilość REM pochodzą od deficytu hstaminy, a nie oreksyny, Deficyt oreksyny odpowiada głównie za katapleksję oraz objawy hipnagoniczne.
Dobrze ze poruszyliście ten temat. Od momentu brania SSRI sen sie kurewsko spłycił. Mam wrażenie że wogóle nie wchodzę w głęboką faze snu. Ciągły REM i przebudzanie sie, w ciagu dnia zmęcznie i otępienie.
  • 3955 / 146 / 0
^ zdaje sie, ze wlasnie dotknal mnie ten sam problem. :/
  • 749 / 84 / 0
Problem w tym, że faza REM jest snem 'głębszym' od fazy snu głębokiego. Nie da się mieć ciągle REM i brak NREM.
  • 281 / 26 / 0
Właśnie o to chodzi, że da się i to następuje przy narkolepsji :-p. Tyle, że oni mają pewnie odwrotny problem - zmniejszenie ilości REM (sen z dziwnymi marzeniami sennymi), ze zwiększeniem NREM (sen bez marzeń). W takim wypadku zmęczenie jest spowodowane upregulacją receptorów adrenergicznych i histaminowych, ze znaczną downregulacją rec. serotoninowych bo przecież bierzecie SSRI. Można tu przestać brać SSRI i zamienić je na SNRI, MAOI, bądź DXM w niskiej dawce (45 mg 2x dziennie - jako SNRI, w razie potrzeby zmienić dawkę).
  • 749 / 84 / 0
@Navyblue

Chodzi mi o to, że wejście w fazę REM następuje wyłącznie po epizodzie snu wolnofalowedgo. Bardzo niski poziom oreksyny i/lub histaminy powoduje zmniejszenie przewodnictwa cholinergicznego. Jeśli połączymy to z niskim poziomem histaminy to wyjdzie, że narkoleptycy mają ciągle stan takiego niby-snu wolnofalowego. Dlatego przy zasypianiu łatwo i szybko wchodzą w REM.

Na odwrotnej zasadzie działa sen polifazowy(uberman schedule).
  • 1141 / 9 / 0
Widzę, że będzie tu w dopingu mały offtop i wtrącę się ze swoim problemem.

Ogólnie pamiętam bardzo mało snów, może z 1 lub 2 na miesiąc i czy to jest możliwe?

- duże dawki gibla były w dzień, jakieś tam mniejsze na sen i bez zmian było
- plastry nikotynowe bez zmian
- noopept, który bankowo działa i powinien mi choć trochę pomóc w tej kwestii

Po tych wszystkich środkach ludzie opisywali sny, lub też jakąś poprawę i u mnie 0 zmian.

Jedyne co mam to taką zdolność, że Jak intensywnie myślę po położeniu się spać ( 50% przypadków ) to jebie mnie paraliż przy senny i pamiętam praktycznie 100% tego co się dzieje, tylko jakoś nie myślę o tym żeby kontynuować i się na chama budzę choć jest zajebiście %-D

Co o tym myślicie?

Na dniach będę znowu stosować plastry, na początek 1/8 21mg/24h i 2 razy 15mg DXM.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.