Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 353 / 5 / 0
bunty pisze:
Spora grupa moich znajomych jest punkami bądź skinheadami tradycyjnymi i są bardzo dobrymi kolegami. A skinhead nie może być naziolem bo to samo sobie przeczy.
Powiedz to łysym grubym kolegą w glanach w koszulce z flagą Polski i cały w emblematach blood & honour... Nie wiem jak ta subkultura skinów się dzieli ale od dawna w Polsce są klasyfikowani jako neonaziści, rasiści, homofobi, narkofobi, prawicowi patrioci. Ten wizerunek powstał już w latach '80 a może i wcześniej i nadal się utrzymuje więc... :*) . Po za tym całkiem zabawna sprawa ,że za komuny skinheadzi wbijali się na koncerty Punkowe napierdalajac kogo sie da (nawet małe dziewczynki, w koncu lewackie zdrajczynie) i w wiekszej mierze przez Zomo zabierani byli wlasnie uczestnicy koncertu a łysym jakoś to uchodziło na sucho.
  • 162 / 1 / 0
Dalej uchodzi im na sucho. (vide: http://www.ack.most.org.pl/index.php?op ... e&Itemid=3 ). Naziole do spóły z policją robią prowokacje, demonstracja została rozwiązana przed jej rozpoczęciem. Efekt? Atakujący neonaziści przybijają sobie piątki z policją na komisariacie, 7 antyfaszystów skazanych. Oby apelacja dała jakikolwiek efekt.
Poza tym skinhead =/= bonehead. Skinheadzi są spoko. Boneheadzi nie są.
  • 4024 / 370 / 950
bunty pisze:
Spora grupa moich znajomych jest punkami bądź skinheadami tradycyjnymi i są bardzo dobrymi kolegami. A skinhead nie może być naziolem bo to samo sobie przeczy.

[...] obecnie uważający się za oi! skinhead. Bzdura nie ma o tym zielonego pojęcia kuma się z punkami itp elementem.W starci niegroźny sam nie atakuje chyba że ma w danej chwili plecy.

ot, typowa notka z REDWATCHA, co do którego naziolskiej proweniencji nikt nie ma chyba, mam nadzieję, wątpliwości
  • 1513 / 25 / 0
Polecam wam film "This is England" tam mniej więcej jest ta historyjka w miarę przystępny i uproszczony sposób opowiedziana - jak skinheads zostali upolitycznioną bojówką prawicową. Jest też trochę jarania trawki (co by więcej ćpunów zachęcić do obejrzenia, bo dobry film moim zdaniem).
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1519 / 20 / 0
Oglądałem i polecam. Teraz skini by wpierdolili takiemu jaraczowi trawy. A co do oi!ów, to mam jednego kumpla oi!a, do antify należy skurczybyk ;>
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 353 / 5 / 0
Ja proponuje zrobić na temat subkultury Punkow i Skinheadow osobny wątek bo straszny offtop sie zaczyna
  • 46 / 1 / 0
Ja bym jeszcze poleciła Skinhead Attitude, który- jako film dokumentalny- trochę wyjaśnia na temat skinheadów. Sorry za off:)
  • 192 / 1 / 0
U mnie w mieście panki (czy tam inne oie, jedno bydło) zalewają wódą i piwskiem, niektorzy jarają (ale to ci w sumie nieagresywni, trawka jednak czyni świat lepszym), punkówy często szurają fukę i opowiadają sobie akodinowe przygody - wiem, bo bywam czasem w tych samych mordowniach po północy :P Nie znoszą rastamanów, kwasiarzy, ale wiadomo tak naprawdę (takie to środowisko) że tak naprawdę to wszystkiego co da się wrzucić do wora z napisem 'lewactwo'. Ot, banda larw którymi gardzę, uwsteczniająca społeczeństwo.

EDIT: Ale najsmieszniejsi są Ci którzy oporowo chleją i jarają szlugi, ale przecież NIE ĆPAJĄ, NO CO TY, POJEBAŁO/
  • 291 / 2 / 0
Ja i moja dziewczyna (też z forum) jesteśmy pancurami i od czasu do czasu lubimy się zaćpać,dużo moich znajomych też słucha punka i też biorą. Tak jak śpiewał uliczny opryszek " Jest nas setki tysięcy,z jednej strony potrafimy skutecznie walczyć z faszystami,zjednoczeni jesteśmy siłą.Druga strona to kompletna degeneracja poprzez syf,NARKOTYKI i debilizm.." Darek Paraszczuk też przyznał się w książce,że wąchał klej i palił marihuanę.. SID??? Heroinista.. tyle na ten temat
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011 przez plodny92, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 922 / 276 / 0
Pierwsze słysze
PSYCHEDELIC WARRIOR
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.