Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Mimo mojego 10 letniego stażu palacza ciąglę próbuję dojść prawdy czym jest codzienne palenie. Czy to nałóg czy tylko nawyk i przyzwyczajenie. Mój dzień z trawką czy bez wygląda tak samo, więc wybieram z trawką. Siedząc w domu nie mogę sobie wyobrazić dnia bez niej , jednak wyjeżdząjąc np na wakacje nie brakuje mi zbytnio co przy innych dragach rodziłoby problemy. Z drugiej strony zastanawiając się poważnie to w naszym kaczolandzie żyje lekko licząc z 20 mln ćpunów. Takie fajki na ten przykład, co z tego, że nie kopią nałogowca(efekt tolerancji), skoro kiedy zapalę fajana po rocznej przerwie to wełbie mam rozpierdol nie mniejszy niż po lufie szuwaksu. Trawa ma jedną niezaprzeczalną wadę (nie napiszę jaką bo wszyscy wiedzą :-p ) . Więc staram się ograniczać aby nie zostać w miejscu i nie złapać porządnego lenia, który rodzi się dopiero kiedy jaram więcej niż 1 g dziennie.
Zjarany jestem mam nadzieje ze mnie rozumiecie :-/ :-p
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
wszyscy ludzie mają jeden cel - szczęście, a ćpuny dążą do szczęścia drogą na skróty, a jak wiadomo droga na skróty jest ryzykowna, nie zawsze prowadzi do celu, warto nią iść gdy ma się ze sobą dobrą mapę, w przypadku ćpania jest nią wiedza.

zresztą piszcie co chcecie współczujcie lub nie ale dotychczas nic w moim życiu nie dało mi więcej radosci niz 300 tram + 200 kody + 50 hydro. opioidów nie jadłem już 3 tyg ale w przyszły weekend juz przypierdole swoj ulubiony mix bo kurwa dlaczego nie?
taka refleksja po 5mg lorafenu :)
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: konserwa »
(...)

pozdrawiam
ćpunów i tych lekko nadużywających lub sporadycznych degustatorów.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2007 przez konserwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
zarzywanie cpanie
walisz colkolwiek jakolwiek dla wixy -CPASZ
nazywajmy rzeczy po imieniu
no bo ja daje tylko po batach wiec nie cpam;;)
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: żibra »
drogi konserwo, ja się zgadzam z przedmówcą, jesteś ćpunem jak wszyscy tu obecni, nawet ci, co mówią, że nie są, bo, załóżmy, 'tylko' jarają. ja tam nie traktuję tego słowa jako obelgi.
zibra.oz.pl , blog pe el to chÓj
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
jesteśmy ćpunami
ćpunem też jest ten kto rano pije kawe, żeby móc zacząć dzień
wiekszosc ludzi to cpuny.
a tacy z bajzlu to jebani narkomani :P
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthaeli »
Ćpun - moim zdaniem nie mozna jednoznacznie stwierdzic kto "ćpunem" jest, poniewaz granca miedzy "nie-ćpunem" a ćpunem wydaje się być bardzo wąska, dla mnie ćpun to ktoś kto nie potrafi zawładnąć nad pragnieniem przyjecia kolejnej dawki czy to narkotyku, alkoholu czy opanowac sie przez zapaleniem kolejnego papiarosa....jest wiele substancji powodujących uzależnienie, można być rownież ćpunem, nie mogąc opanować się prze wypiciem kolejnej filiżanki kawy.........
Poprostu ćpun nie może powstrzymać sie przed przyjmowaniem substancji wpływających destrukcyjnie na jego organizm...i jest gotowy posunąć sie bardzo daleko w celu zdobycia np. pieniedzy na "zachciankę".
Uwaga! Użytkownik Anthaeli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 121 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
żibra pisze:
drogi konserwo
aaaaaaaa 8-(
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tpor »
cpun to osoba dla ktorej pojawianie sie pewnego czynnika w jej codziennosci jest czyms co gwarantuje spokoj psychiczny
cpunem jestem ja, ty, twoja mama, tata, kolega z lawki, nauczyciel, proboszcz
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: konserwa »
(...)

chwilowa niedyspozycja intelektualna.

jutro. będzie 2xTramal 96ml i duuużo Clonazepamu.
żyję.
i już jest dobrze (:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2007 przez konserwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.