Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Mam 2 teorie - Jakieś wyrobienie odpowiednich receptorów? Tak jest z opiatami i możecie się smiać z osiedlowych teorii ale tak miałem z zilonym na początku parę razy NIC i brałem olbrzymie tluste buchy z innymi więc wiem co paliłem.
15 listopada 2018mlk pisze: Witam, ja mam chyba podobny problem z grzybami. 22g świeżych, zebranych prosto z growkita Psilocybe cubensis Golden Teacher nic a nic nie dotknęło. Zero niczego[emoji38] nawet bodyloadu. ..koleżanka również miała podobnie przy 20 gramach....czy to możliwe, że takie grzyby z growkita mogą być zupełnie nieaktywne? Któż miał podobnie? Dodam że tolerancja raczej nie wchodzi w grę. ..pzdr
24 listopada 2018KiwiKID pisze: Jak na dwie osoby naraz nie dzialaja grzyby to znaczy ze grzyby hujowe, znam dziesiątki ludzi co zarzucaja grzyby z mojego osiedla i jeszcze nie slyszalem zeby na kogos nie dzialaly, sprobuj zjesc i popic szklanka soku z czarnej porzeczki.
cr pisze:Szybko rozbije ten drazniacy MNIE argument, gdyż ja brałem z tEGO SAMEGO rzutu bo to moje...i zadziłały dopiero za 4-5 razem co zaznaczam w MNIEJSZEJ ilosci niz poczatkowa24 listopada 2018KiwiKID pisze: Jak na dwie osoby naraz nie dzialaja grzyby to znaczy ze grzyby hujowe, znam dziesiątki ludzi co zarzucaja grzyby z mojego osiedla i jeszcze nie slyszalem zeby na kogos nie dzialaly, sprobuj zjesc i popic szklanka soku z czarnej porzeczki.
Psylocybe cubensis, czyli te wszystkie Golden Teacher, mackenaie, mexicany i eqwadory chyba trochę słabsze są od łysiczek polskich chociażby. ...czyli 5g, które traktuje się jako pewną górną granicę (heroic dose) nie są adekwatne w przypadku PC. Podobnie mówi kalkulator dozowań na shrommery. PC z reguły więcej się dawkuje?
Na razie czekam na nowe pieczarki ale mam nadzieje, że to coś w stylu wyrobienia wrażliwości i następne zadziałają
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.