Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Jak pozbyć się tej otoczki z Sudafedu? Nie mam zamiaru pędzić kota. Z całym szacunkiem dla wielbicieli kocenia, ale wizja walenia w kabel i wjebanie się w manganizm skutecznie mnie odstrasza. Niestety, albo na szczęście nie mam dostępu do stymulantów z ulicy. pseudoefedrynę z Sudafedu waliłem 4 razy. Najlepiej działają na mnie pogryzione 4 tabsy popite bardzo mocną kawą. Efekt przyjemny, podobny do Andrzejka, lecz o wiele słabszy. Po 12 tabsach zaliczyłem zjazd o wiele gorszy niż po Andrzeju. Aha, otoczki chcę się pozbyć, aby uzyskać czystą pseudoefedynę i zapodać w klukę. Gdzieś tu przeczytałem, że ponoć mocniej kopnie... Jak nie to wyprowadźcie mnie z błędu.
  • 10 / / 0
Pierwsze dawki pefki bomba, 180, 240, 300.. a później nic. Jak zapałka. Teraz gdy wezme czy to dużo czy mało mam płytki oddech i robie sie strasznie senny.
Nie brałem dużo, może wziąłem trzy razy efektywnie, i już nie działa.
Pomoc? Wie ktoś może co się w tym durnym organizmie wydarzyło?
  • 2 / / 0
Zauważył ktoś z was trwałe uszkodzenie wzroku po pseudoefedrynie? Nie miałem problemow z widzeniem ale po dosc dlugim ciagu (6 miesiecy paczka-poltorej co dwa dni) mam wade wzroku -2,5 . Podczas brania często zauwazalem brak ostrosci i rozmazywanie obrazu. Moze to miec jakis zwiazek i czy jest to odwracalne?
  • 4302 / 698 / 2117
@Papryka2137 wiesz co, z praktycznego punktu widzenia serio w rzadkich przypadkach trafiało się, że pseudoefe powodowała poważniejsze efekty uboczne (ale takie rzadkie przypadki też się zdarzały).

Niemniej jednak jednym z najczęstszych skutków ubocznych pseudoefedryny, który może dotyczyć wzroku, jest suchość oczu. Może to zmniejszać produkcję łez, prowadząc do uczucia dyskomfortu, pieczenia, swędzenia i zaczerwienienia oczu. Suchość oczu może również wpływać na ostrość widzenia i spowodować trudności w skupianiu wzroku na bliskich lub odległych obiektach. Być może jest to jakiś problem powodujący, że niezbyt dobrze widzisz, a wada wzroku wychodzi większa — spotkałeś się z tym przypadkiem u Ciebie? (suchość oczu, tarcie, etc).

Ponadto, pseudoefedryna może (nie musi) powodować rozszerzenie źrenic, co może prowadzić do nadwrażliwości na światło (btw - fotofobii) i utrudnienia w widzeniu w jasnych warunkach oświetleniowych. Niektóre *persony mogą także zgłaszać zaburzenia ostrości widzenia, zaburzenia widzenia barw, a także przemijające zaburzenia widzenia obwodowego.

* — to również jest rzadkość, ja przeglądając finalnie setki stron i czytając artykuły dotyczące pseudo-efki ,nigdy nie miałem okazji przeczytać o tym na jakąś grubszą skalę (w sensie — mówię tylko o tym, co udało mi się znaleźć i niekoniecznie może być tak, jak piszę, że 1/1000 osób tak będzie miała).

Uzupełniającym do widzenia centralnego jest widzenie obwodowe, zwane też peryferyjne. Jego specyfikę tłumaczy proste ćwiczenie: zasłoń dłonią środek twarzy i patrz przed siebie- tam gdzie jest dłoń, otoczenie będziesz widzieć tylko ,,kątem oka” a więc właśnie peryferyjnie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1771 / 240 / 0
05 grudnia 2023Papryka2137 pisze:
Zauważył ktoś z was trwałe uszkodzenie wzroku po pseudoefedrynie? Nie miałem problemow z widzeniem ale po dosc dlugim ciagu (6 miesiecy paczka-poltorej co dwa dni) mam wade wzroku -2,5 . Podczas brania często zauwazalem brak ostrosci i rozmazywanie obrazu. Moze to miec jakis zwiazek i czy jest to odwracalne?
W tej kuracji peudoefydryną nie brał udziału przypadkiem mangan bo to by wiele wyjaśniało.
  • 70 / 11 / 0
Nie ale mógłbym polecić pseudoefedryne jak ktoś ma problem z katarem od krzywej przegrody nosowej.

@deadmau5 na pewno pseudoefedryna wpływa na puls i ciśnienie w jakimś tam stopniu, nie raz to u siebie zauważyłem w dawkach na raz 240mg cirrus duo na dzień.
  • 105 / 25 / 0
Pierwsze czytam. Mi mocna kawa z Ibuprom Zatoki daje super efekt odprezenia, spokoju, wyrownuje cisnienie, puls... Tak wiec polecam. Tylko ceny nie sa za dobre.

Jak biore? Po prostu robie mocna kawe + 3 tabl., i czuje sie o niebo lepiej,

Ps. Ze wzrokiem nic mi sie nie stalo zlego,

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2806 / 362 / 0
Jaka dawka pseudoefedryny by poczuć hmm pobudzenie poprawe nastroju ? Z pseudoefką bede mial kontak pierwszy raz
  • 70 / 11 / 0
@sclero2014 znam pseudoefedryne bardzo dobrze bo mam krzywą przegrodę i przez to wiele razy byłem na leczeniu różnorakich dolegliwości górnych dróg oddechowych i koniecznie wypij bardzo mocną kawę wcześniej mogą być energetyki, około 600mg+ kofeiny i od 240mg pseudoefedryny wybierz tą o zwykłym działaniu myślę że szybciej powinna działać. Działanie przeciw katarowe jest bardzo dobre z kroplami Xylogel jeszcze lepsze.
  • 2806 / 362 / 0
@lossu okej czyli kawka bądź energetyk i pseudoefka obojętnie jaki preparat ? Będę jutro miał apselan tab po 60mg pseudoefki . Po jakim czasie zaczyna działać pseudoefka ? Ile czasu trzyma ?
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.