Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 11 / 0
Jak długo trzeba czekać aby tolerancja na alkohol zniknęła?

Od 20 lat piję 15 piw dziennie - 5 rano, 5 w pracy i 5 po południu. Czasem trafi się jakaś wódeczka czy winko do tego.

Jak długo bym musiał nie pić, żeby znów być pijanym po 2-3 piwach? Teraz to 5 piw powoduje, że się normalnie czuję i mogę iść do pracy.

Słyszałem też, że jak się znów zacznie pić, to tolerancja rośnie bardzo szybko i że dlatego trzeba znacznie ograniczać się z piciem i robić sobie przerwy.
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2017 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono brzmienie tytułu wątku
  • 564 / 52 / 0
Dużo witaminy C zeby sie konkretnie poprzepłukiwać,... i co miesiąc robić test aktualnej tolerki?
Predzej martwy niz slaby
  • 9327 / 1809 / 2
O ile nie skonczy sie to jakas forma padaczki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 5071 / 867 / 0
DXM. W moim przyapdku zbija tolerke motzno. 150 mg przez 3 dni
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 9327 / 1809 / 2
[mention]ledzeppelin[/mention] ludzie pijacy tyle lat powinni sie leczyc ambulatoryjnie.
na poczatek- BEZ LEKOW.

Chyba, ze z czasem zacznie wszystko wychodzic.
Typu ataki padaczki itd.
Tylko takie decyzje powinien podjac lekarz.

Ojciec mojej ex pil lata. Odstawial na tydzien-dwa potem ciag np pol roku.
Dopiero jak odstawil na dluzej (wrzody) to po miesiacu mial pierwszy atak padaczki.

Teraz juz pic nie moze. A jak nawet pije to np miesiac i odstawke pod okiem lekarza.
W ciagu 3 lat mial 3 lub 4 ataki.
Kazdy kolejny gorszy.
Wchodzić i głosować
  • 77 / 11 / 0
Padake alkoholową mam jak wale dużo prochów (RC).

Ostatnio miałem tydzień przerwy bo brałem antybiotyki i nic nie miałem. Ale może faktycznie po miesiącu by mnie wzięło.

Tu cytat z PDFa:

Powtarzające się stany nadpobudliwości komórek nerwowych w czasie kolejnych zespołów
odstawienia działają jako "bodziec rozniecający". Dochodzi wówczas do wzrostu
wrażliwości na bodźce drgawko twórcze i powstania tolerancji na przeciwdrgawkowe
działanie pojedynczych dawek etanolu (Kokka i wsp. 1993). Tym
tłumaczy się fakt, że zarówno u zwierząt laboratoryjnych, jak i u ludzi każdy
następny zespół abstynencyjny przybiera coraz cięższy obraz kliniczny.

A także:
Co więcej, powtarzające się zespoły abstynencyjne prowadzą - na drodze kindlingu -
nie tylko do nasilania się drgawek, ale także narastania zmian degeneracyjnych w
OUN (Hoffman 1995b) i deficytów poznawczych (Bond 1979, Glenn i wsp. 1988).

I jeszcze:
Długotrwała intoksykacja etanolowa wywołuje wzrost gęstości receptorów NMDA w mózgu. Po
odstawieniu alkoholu ujawnia się nadmierna aktywność układu glutamatergicznego, leżąca u podłoża drgawek i uszkodzenia neuronów podczas zespołu abstynencyjnego.

Z tego wynika, że robienie sobie ciągów a potem przerw powoduje uszkodzenie mózgu. Jedynym rozwiązaniem jest pić mało i nie codziennie. Np. piwko co 2 dni.

Ja myśle, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie picie tylko ograniczone. Np. 2 piwka dziennie powinny trzymać receptory NMDA w małej ilości.

Tak w ogóle, to w PDFie dużo piszą o efektach ale mało o tym jak to działa w drugą strone, tj przy schodzeniu z dawek a także mało (ale coś jest) na temat tolerancji. Sam nie rozumiem na czym polega ta tolerancja. Niby mniejszcze działanie euforyczne, ale co z efektem upojenia?
  • 546 / 13 / 0
jednym z objawow alkoholizmu jest efekt mocnej glowy - nigdy juz nie wrócisz do czasów ze wypiles 2 -3 piwa i miales faze - tz tak maja żule z 40 letnim stażem picia- u nich alko caly czas siedzi we krwi i wystarcza małe dawki żeby przestało telepać! Ja jak robie miesieczna przerwe to faktycznie pierwszego dnia za duzo nie wypije ale juz drugiego tez musze walnac z 15 piw a przyjemnosci z tego zadnej- tylko likwidowanie kaca ! Co do padaczki to miej zawsze przy sobie Clonazepam
  • 9327 / 1809 / 2
To wlasnie kwestia rozbudzenia nmda.
alkohol to antagonista nmda- blokuje te receptory. Zablokowane nmda zwiekszaja swoja gestosc.
Wchodzić i głosować
  • 1545 / 1586 / 0
alkoholik nie zaczyna pic nowa, a wraca dokladnie do miejsca, w ktorym skonczyl ! dlugosc abstynecji nie ma tu zadnego znaczenia ! torelancja moze sie obnizyc na dzien, dwa, pozniej mozna ( a nawet trzeba, zeby uzyskac porzadany stan upojenia ) pic jak dawnej. ale nie przejmuj sie Autorze, jestes w krytycznej fazie alkoholizmu, co sie wlasnie objawia mocna glowa, jeszcze troche a uwalisz sie 1 lykiem piwa. to kwestia czasu :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 546 / 13 / 0
Ankaaa- nie strasz chlopaka :) Efekt mocnej głowy może utrzymywać się latami ,dopiero póżniej słabnie tolerka na alko
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.