Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 276 / 17 / 0
Gówno prawda, część kurierów wie o co chodzi i nie dadzą tam paczki bo podejrzewają co jest w środku
Jak przesyłka to na własny adres z własnym imieniem nazwiskiem, tylko trzeba mieć chatę czystą i spełniać opsec
  • 2614 / 544 / 0
Przeciez Blazen sam z tego co kojarzę ostatnio sie pytal, jak coś zamówić i pisał, jakby nigdy nic z internetu nie ogarniał xD
Po co tacy ludzie próbują dawać porady innym?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 619 / 45 / 0
16 kwietnia 2021JanekPawlacz pisze:
Gówno prawda, część kurierów wie o co chodzi i nie dadzą tam paczki bo podejrzewają co jest w środku
Jak przesyłka to na własny adres z własnym imieniem nazwiskiem, tylko trzeba mieć chatę czystą i spełniać opsec
Nie zgodzę się - najlepiej kiedy np. sam zamawiasz (płacąc w jak najbardziej anonimowy sposób), na adres znajomego z czystą chatą.

I wtedy w razie co będzie mówił prawdę, że niczego nie zamawiał i nie wie o co chodzi.
  • 506 / 118 / 0
Genialny pomysł xD A koledze co powiesz, że zamawiasz narkotyki na jego imię i nazwisko i adres? Nie no zero przypału, nie myślałeś o karierze w jakichś służbach specjalnych? XD

No chyba ze nie powiesz koledze, tylko nie wiem czy w swoim geniuszu przewidziałeś ze jak kolega zobaczy przesyłkę na swoje dane w swojej skrzynce to ja po prostu kurwa otworzy xD
  • 86 / 13 / 0
Jemu chodziło, o to żeby umówić się z kolegą, taki układ.
  • 506 / 118 / 0
No to jeszcze gorzej, bo to kolegę w razie wpadki będą przesłuchiwać i chuj wie co on na przesłuchaniu powie. Idiotyczny pomysł angażować w to osoby trzecie.

Najlepiej zamawiać na siebie, w razie wpadki jest przesłuchanie w UC i tyle. Opisywałem już jak to wyglada, a był taki czas że w ciągu dwóch czy trzech lat 6 razy przesyłki z NL mi wpadły i za każdym razem przesłuchanie w UC i tyle
  • 989 / 76 / 0
16 kwietnia 2021pawoleh666 pisze:
Przeciez Blazen sam z tego co kojarzę ostatnio sie pytal, jak coś zamówić i pisał, jakby nigdy nic z internetu nie ogarniał xD
Po co tacy ludzie próbują dawać porady innym?
Hold your horses, ja po prostu "głośno myślę", nie daję porad, a myślę głośno, by w razie czego osoby takie jak Ty mogły mnie wypunktować i powiedzieć, że się mylę.

To forum nie zmieniło się od lat. Ludzie wrażliwi jak trzynastoletnie dzieci. Chryste Panie, ile tu gównoburz codziennie wybucha... Vide DexPl i Nawiedzony Szaman.

Ja jestem pokorny i umiem się do błędu przyznać. A że błaznuję to chyba sprawa oczywista.

Nawiedzony Szamanie: 6 wpadek, powiadasz? I dalej zamawiasz i przesłuchania odbywasz bez żadnych konsekwencji? Nie przeszukują Ci chaty? Nie ściągają nigdzie, nie obserwują? Bo jedno wezwanie i przesłuchanie w UC to pół biedy, ale 6? Podczas kolejnych przesłuchań nikt nie wracał do poprzednich? To troszkę podejrzane chyba, że aż 6 razy.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 506 / 118 / 0
Tak opisywałem to już dawno temu jak wyglądały te przesłuchania. Ogólnie to nie tylko ja opisywałem jak to wyglada, każdy kto nie zamawiał hurtowych ilości z darknetu i zaliczał wpadkę miał to samo (w sensie to przesłuchanie i procedura w UC). Po prostu na kolejnych przesłuchaniach oprócz standardowych dochodziło pytanie „czy jestem w stanie wytłumaczyć to ze po raz X ktoś wysłał mi narkotyki z Holandii”. Raz miałem przeszukanie - zamowilem na nieistniejące dane ale na swój adres (tez o tym pisałem), jeśli zamawiałem na swoje dane to po ok 2 miesiacach od zatrzymania przesyłki znajdowałem awizo z listem z UC z wezwaniem na przesłuchanie
  • 2394 / 653 / 0
In Post - Dziś rano się spodziwałem że paczka zostanie wyjęta z paczkomatu gdzie była nadana - Patrzę a Tu status - "Etykieta nieczytelna lub jej brak" . Nadawca oczywiscie mówi że wszystko nadał poprawnie jak zawsze. A na infolini że coś , tam że tak się zdarza i na oddziale niby przekleją etykietę - choć tak to gadała że chuja zrozumiałem. ... Miał ktoś podobny przypadek ???
  • 506 / 118 / 0
Ja miałem - paczka nigdy do mnie nie dotarła. Chuj wie co się stało, póki co jeszcze bez przypału
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.