Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 371 / 3 / 0
"zabłysłes" kolego ze hej :-D :-D :-D
  • 498 / 26 / 0
to co nie da sie uproscic i moze udoskonalic tej "starej" metody?
testy będą w sezonie %-D
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 189 / 8 / 0
Słuchajcie ludziska, mam pytanie :-D
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć z chemicznego punktu widzenia, po co do gotowej makiwary dodaje się ocet w celu obniżenia pH, a dopiero tak zakwaszoną makiwarą zalewa się kationit (żywicę)? Będę wdzięczny z odp.
  • 189 / 8 / 0
Odpowie ktoś na moje pytanie? Będę ogromnie zobowiązany... Bo z tego co pamiętam, gotowało się makiwarę (bez dodawania jakiegokolwiek kwasu) i kationit zalewało się właśnie zwykłą, nie zakwaszaną makiwarą. To w końcu trzeba dodać te kilka łyżek octu do "zupy" czy lepiej nie? Pomożecie? :-)
  • 1130 / 48 / 0
Z tego co kojarze to jedynym uzytkownikiem, ktory ma jakies doswiadczenie w kwestii bezkationowki i takich wywarow jest Better World. Napisz do niego maila, moze Ci pomoze, bo jak widzisz nikt z regularnie czytajacych hypka sie raczej na tym nie zna. BW ostatnio rzadko wchodzi, bo sie ogarnal, wiec najszybciej dosiegniesz przez maila.
  • 879 / 189 / 5
kfit pisze:
...
Better world pisze:
Jest sens dodania octu przy przpłuczce gdyż ponieważ po dodaniu samej wody, często dzieje się tak że wystrąca ise morfina w postali osadu jak po dodaniu węglanu sodu... myślę że wynika to z tego że woda może być lekko zasadowa i część morfiny przechodzi do freebase-ta morfina zostaje nam na szmacie przy wyciskaniu maku! Jełsi dodamy trochę octu cąła morfa jest rozpuszczona w wodzie i przechodzi cała...
Źródło: przpis-ruska-bezkatoninowke-pst-t37551.html

:-)
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 189 / 8 / 0
Zrobiłem ostatnio kompocik swoją starą sprawdzoną metodą, na kationicie itp. Z niecalego 500g slomy wyszło 20 ccm kosy :-)
  • 1513 / 184 / 0
W żadnym wypadku woda z kranu nie będzie tak zasadowa, by wytrąciła się morfina w postaci wolnej zasady, tak więc nie ma sensu dodawania octu.
A produkcję, również bezkationitową, robiłem już w czasie gdy Better world nie był w planie rodziców.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 98 / 45 / 0
Znałem gościa,który zrobił robotę z przepisu(kluczowe słowo-znałem)Dlatego osobiście nie dziwię się ,że ludzie nie robią czegoś, o czym nie maja zielonego pojęcia i czego na oczy nie widzieli,bo tak jak w przypadku wspomnianego (śp.)takie eksperymenta mogą skończyć się śmiercią, kalectwem albo kompromitacją przed kolesiami-chyba nikt sam nie robi pierwszej roboty?

Robota z "przemka",to nie robota a kpina,bo to jakieś gówno wychodzi,a nie materiał na solidną zwałę przy ciepłej herbatce.
Suchego nie ma i nie będzie,bo choćby człek na głowie stanął,to z pustego nie natrzepie.
Tradycja w narodzie umiera,przepisy wraz z ułomną ludzka pamięcią idą w zapomnienie...ech...żal,smutek...
Teraz temat zapewne ostatecznie zdechnie i pies z kulawą nogą tu nie zajrzy,choć z drugiej strony....swój swojego zawsze znajdzie.
Uwaga! Użytkownik fado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 6 / 1
A jak zrobię makiware, odparuje wode, potraktuje bezwodnikiem, odparuje to nieprzereagowany bezwodnik i dodam wody to nie będzie to samo?
:tabletki: "Ritalin is easy,
Ritalin is good" - Dave Grohl
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.