Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
Gargamel pisze:
Substancje te dzialaja w dwie rozne strony. W zyciu nie wzialbym beta-blokera do zadnego stymulantu.
hmm własnie zastanawiam sie nad kwestią i mam podstawy by nie zgodzić sie z tym stwierdzeniem. Otóż przy przyjmowaniu beta-blokerów w terapii nadciśnienia nie jest zabronione ani picie kawy ani wysiłek fizyczny, nawet długotrwały. jak wiemy taki wysiłek pobudza prace serca w takim samym stopniu jak stymulanty. A więc idąc dalej tym tokiem rozumowania nie widziałbym przeciwskazań w stosowaniu beta-blokerów ze stymulantami. Oczywiscie nie na raz. Wpierw przyjmujemy lek który ustala swoje działanie na pewnym poziomie a dopiero po czasie przyjmujemy stymulant.
Zresztą wprowadzałem to niejednokrotnie w czyn może nie z typowymi stymulantami jak amfetamina ale z fenetylaminami już tak i moge powiedzieć że żadnych rewolucji nie było a działanie beta-blokera istotnie poprawiło komfort obcowania z owymi substancjami.
Oczywiscie nie jest to poparte żadnymi dowodami i łączenie takich substancji może być obarczone jeszcze większym ryzykiem niż nie stosowanie takich miksów. Niemniej z doświadczenia własnego i innych (kumpel przyjmuje te leki i zawsze zwiększa dawke gdy planuje sie mocno najebać) wynika że nie jest to niebezpieczne a raczej wręcz zmniejsza niebezpieczeństwo wystąpienia zawału czy wylewu (oczywiście to skrajne przypadki).
Martwi mnie jednak że nie ma badań na ten temat i nie jest to poparte konkretnymi dowodami :(
Hidden mefedron User
  • 37 / / 0
Pomoc
Nieprzeczytany post autor: Man of my own »
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy jak wczoraj bralem wieczorem amfe to dzisiaj moge teraz zapodac metoprolol albo propanaolol bo pikawa mi zaraz pierdolnie tetno mam 120 :(
I ile tego wziac jakby cos

Poszedl betaloc 47.5 (meto)
Puls 80 - 90. Duzo lepiej.
Uwaga! Użytkownik Man of my own nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Stymulanty + betablokery = FAIL = leżenie przez 2 dni mając nadzieję na niewykitowanie.
Nauczyłem się tego trudną drogą - 50mg metoprololem na 4 kapsy butylonu. :(
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 37 / / 0
[quote="Toker"]
Stymulanty + betablokery = FAIL = leżenie przez 2 dni mając nadzieję na niewykitowanie.
Nauczyłem się tego trudną drogą - 50mg metoprololem na 4 kapsy butylonu. ]

Co to jest butynol, nie moge znalezc Info.
Czemu stymulanty + betablokery to smierc.
Mi to pomoglo pierwszy raz od paru lat mam dzisiaj normalne tętno.
O tyle ze wzialem beta jakies 24 h po kresce.
Uwaga! Użytkownik Man of my own nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
To chyba literówka i chodzi o butylon.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Man of my own, ty chyba czytac nie umiesz skoro dla ciebie butylon to butynol. Toker przeciez wyraznie napisal butylon.
  • 37 / / 0
Gargamel pisze:
Man of my own, ty chyba czytac nie umiesz skoro dla ciebie butylon to butynol. Toker przeciez wyraznie napisal butylon.
I co sie tak pienisz od razu.
Tylko nie zapomnij z rańca zapierdolic 20 klonow w polewie metadonowej bo ci zylka peknie.
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Gargamel pisze:
Toker wyedytował swojego posta po zwróceniu uwagi na literówkę, pierwotnie było butynol.
Wyluzujta chłopaki.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / / 0
Bodzi0 pisze:
Gargamel pisze:
Toker wyedytował swojego posta po zwróceniu uwagi na literówkę, pierwotnie było butynol.
Wyluzujta chłopaki.
No. I zeby mi to bylo ostatni raz.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ogarnij się, nigdy tego posta nie edytowałem i butylon zawsze był tam butylonem. Man of my own, ucisz swój kompleks mniejszości, to ty się rzuciłeś, gdy ci chciał pokazać, że nie umiesz czytać. Więc nie bądź hipokrytą i nie mów, żeby on się nie ciskał, kiedy sam to robisz.

Stymulanty + betablokery = fail, bo wtedy drastycznie spada puls i ciśnienie, kiedy stymulant wyciska z pompki siły. Dwa skrajne impulsy, przez co z ciśnieniem i tętnem dzieją się cuda na kiju. Małą ilością po 24h rzeczywiście chyba można się wspomóc, ale nie w czasie działania stymulanta. Małą ilością - żeby nie obniżyć tego ciśnienia do poziomów niebezpiecznych.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.