Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
@desperacja

Po 40 gram są tabletki, i mogą być reakcje po 80 napewno, to chyba dlatego że był nagły przeskok przy dużej dawce, a nie powolne wchłanianie, ja to jak mnie wybudzało przy takich w szybkim tempie zmianach wstawałem z łóżka i chwile musiałem rozchodzić po domu. I właśnie to ma miejsce jak zasypiam, i budzę się z lekkimi zawrotami głowy, i to chyba reakcja krążeniowa że mózg nie rejestruje płynnie reakcji na lek, tylko zachodzi ona w stanie nieświadomym podczas snu. Sam lek zależy w jakich okolicznościach jest przyjmowany i czy z innymi lekami też.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 963 / 17 / 0
Witam lekarz przypisał mi propaponol w dawce 3x10mg na lęki, oprócz tego bo choruje na serce i nadcisnienie biorę nebilet 5mg I primacor , zazywając propaponol bardzo zle się ponim czuje szybko spada mi ciśnienie I puls , jestem słaby i zmęczony mam mroczki w oczach duszności i łapię szybko zadyszkę te 3 leki powodują spadek ciśnienia, czy propaponol może powodować takie skutki?
  • 3245 / 617 / 0
Tak, zwłaszcza przy chorobach krążenia i dodatkowych lekach. Lekarz który to przepisał chyba jest przyuczającym się praktykantem, albo nie zna całej zawartości karty Twojego leczenia.@pauleta1987
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
Czy ta substancja ma objawy odstawienne?
  • 4914 / 856 / 0
Tak.

Nie można nagle odstawic a próbę odstawienia koniecznie skonsultuje z lekarzem on Ci dokładnie rozpisze. Odstawienie beta-blokerow to nie sielanka. Nie wiem ile czasu brałeś i jakie dawki.

Ja próbowałem po 2 latach odstawić 5mg nebiwololu- nie da się. Oznacza to tyle że nadal mam nadcisnienie. Czytałem sporo no i musiałaby być dieta dobra, dużo ruchu i spadek parametrów dopiero można podjąć próbę. Nic dziwnego że mnie się nie udało.
  • 105 / 25 / 0
02 czerwca 2024pauleta1987 pisze:
Witam lekarz przypisał mi propaponol w dawce 3x10mg na lęki, oprócz tego bo choruje na serce i nadcisnienie biorę nebilet 5mg I primacor , zazywając propaponol bardzo zle się ponim czuje szybko spada mi ciśnienie I puls , jestem słaby i zmęczony mam mroczki w oczach duszności i łapię szybko zadyszkę te 3 leki powodują spadek ciśnienia, czy propaponol może powodować takie skutki?
Oczywiscie, ze tak... Wiem jak ja sie czuje po lekach na nadcisnienie w tym puls - Vivace i Bisocard'zie... To o czym piszesz to po prostu reakcja na zbyt duze dawki... Trzeba to skonsultowac z lekarzem,

pozdrawiam :-)
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
14 lipca 2024serotoninowy pisze:
Tak.

Nie można nagle odstawic a próbę odstawienia koniecznie skonsultuje z lekarzem on Ci dokładnie rozpisze. Odstawienie beta-blokerow to nie sielanka. Nie wiem ile czasu brałeś i jakie dawki.
A gdyby tak na odstawieniu wlaczyc pregabaline albo benzo? Nie zlikwidowalaby przypadkiem tych objawow odstawiennych propranolu?
  • 4914 / 856 / 0
Mogło by pomóc. Podejrzewam że nie leczyles się propranololem na nadciśnienie tylko psychiatrycznie na lęki. Prawdo to? Jakie dawki?

Chcesz to próbuj może się uda.
  • 107 / 13 / 0
Na razie to dopiero bralam to dwa dni na akatyzje popregabalinowa, ale boje sie brac nadal.
  • 4914 / 856 / 0
Propranolol na akatyzje to pierwsze słyszę. Moja rada lepiej się w beta-bkolery nie ładować jak się nie ma nadciśnienia. Bo później jest serio już ciężko odstawić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.