Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
@desperacja

Po 40 gram są tabletki, i mogą być reakcje po 80 napewno, to chyba dlatego że był nagły przeskok przy dużej dawce, a nie powolne wchłanianie, ja to jak mnie wybudzało przy takich w szybkim tempie zmianach wstawałem z łóżka i chwile musiałem rozchodzić po domu. I właśnie to ma miejsce jak zasypiam, i budzę się z lekkimi zawrotami głowy, i to chyba reakcja krążeniowa że mózg nie rejestruje płynnie reakcji na lek, tylko zachodzi ona w stanie nieświadomym podczas snu. Sam lek zależy w jakich okolicznościach jest przyjmowany i czy z innymi lekami też.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 964 / 17 / 0
Witam lekarz przypisał mi propaponol w dawce 3x10mg na lęki, oprócz tego bo choruje na serce i nadcisnienie biorę nebilet 5mg I primacor , zazywając propaponol bardzo zle się ponim czuje szybko spada mi ciśnienie I puls , jestem słaby i zmęczony mam mroczki w oczach duszności i łapię szybko zadyszkę te 3 leki powodują spadek ciśnienia, czy propaponol może powodować takie skutki?
  • 3245 / 617 / 0
Tak, zwłaszcza przy chorobach krążenia i dodatkowych lekach. Lekarz który to przepisał chyba jest przyuczającym się praktykantem, albo nie zna całej zawartości karty Twojego leczenia.@pauleta1987
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
Czy ta substancja ma objawy odstawienne?
  • 4894 / 853 / 0
Tak.

Nie można nagle odstawic a próbę odstawienia koniecznie skonsultuje z lekarzem on Ci dokładnie rozpisze. Odstawienie beta-blokerow to nie sielanka. Nie wiem ile czasu brałeś i jakie dawki.

Ja próbowałem po 2 latach odstawić 5mg nebiwololu- nie da się. Oznacza to tyle że nadal mam nadcisnienie. Czytałem sporo no i musiałaby być dieta dobra, dużo ruchu i spadek parametrów dopiero można podjąć próbę. Nic dziwnego że mnie się nie udało.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 25 / 0
02 czerwca 2024pauleta1987 pisze:
Witam lekarz przypisał mi propaponol w dawce 3x10mg na lęki, oprócz tego bo choruje na serce i nadcisnienie biorę nebilet 5mg I primacor , zazywając propaponol bardzo zle się ponim czuje szybko spada mi ciśnienie I puls , jestem słaby i zmęczony mam mroczki w oczach duszności i łapię szybko zadyszkę te 3 leki powodują spadek ciśnienia, czy propaponol może powodować takie skutki?
Oczywiscie, ze tak... Wiem jak ja sie czuje po lekach na nadcisnienie w tym puls - Vivace i Bisocard'zie... To o czym piszesz to po prostu reakcja na zbyt duze dawki... Trzeba to skonsultowac z lekarzem,

pozdrawiam :-)
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
14 lipca 2024serotoninowy pisze:
Tak.

Nie można nagle odstawic a próbę odstawienia koniecznie skonsultuje z lekarzem on Ci dokładnie rozpisze. Odstawienie beta-blokerow to nie sielanka. Nie wiem ile czasu brałeś i jakie dawki.
A gdyby tak na odstawieniu wlaczyc pregabaline albo benzo? Nie zlikwidowalaby przypadkiem tych objawow odstawiennych propranolu?
  • 4894 / 853 / 0
Mogło by pomóc. Podejrzewam że nie leczyles się propranololem na nadciśnienie tylko psychiatrycznie na lęki. Prawdo to? Jakie dawki?

Chcesz to próbuj może się uda.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
Na razie to dopiero bralam to dwa dni na akatyzje popregabalinowa, ale boje sie brac nadal.
  • 4894 / 853 / 0
Propranolol na akatyzje to pierwsze słyszę. Moja rada lepiej się w beta-bkolery nie ładować jak się nie ma nadciśnienia. Bo później jest serio już ciężko odstawić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.